Mastercard SecureCode

Mastercard® SecureCode™ je program sigurne internetske kupnje Mastercard i Maestro® karticama na internetskim prodajnim mjestima. Prilikom potvrde kupnje, kupac na internetskom prodajnom mjestu potvrđuje identitet banci izdavatelju svoje kartice pomoću svoje jednokratne zaporke, koja se generira putem mobilnog tokena ili čitača kartica jednako kao i kod prijave u mobilno ili internetsko bankarstvo.

Mastercard SecureCode baziran je i razvijen na 3-D Secure™ modelu, globalnom standardu za provjeru autentičnosti kupaca u sustavu sigurnih internetskih transakcija, koji su zajednički razvili Mastercard Worldwide i Visa International.

Razmjena tajnih podataka (jednokratne zaporke) obavlja se isključivo između kupca i banke izdavatelja kartice, a internetska trgovina nema uvid u podatke koji se razmjenjuju. Na taj način jedino kupac može koristiti karticu kod internetskih trgovina koje podržavaju Mastercard SecureCode program sigurne internetske kupnje. Kako bi kupac bio siguran da komunicira sa svojom bankom, na ekranu mu se pojavljuje osobna poruka s njegovim identifikacijskim podacima.

PBZ Card je omogućio i podržava Mastercard SecureCode program za internetske trgovine kako bi svojim internetskim prodajnim mjestima pružio maksimalnu sigurnost u internetskom poslovanju u skladu sa sigurnosnim trendovima i mandatima Mastercard Worldwide globalnog kartičnog platnog sustava.