O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Svijet PBZ Carda

Ovdje smo zbog Vas.

Podaci o PBZ Cardu

Tvrtka:

PBZ Card društvo s ograničenom odgovornošću za poslovanje kreditnim karticama, putnička agencija, PDV identifikacijski broj HR28495895537, OIB 28495895537


Sjedište:

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb


Sud:

Društvo upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS 080258649

 

IBAN:  

HR65 2340 0091 1001 6345 6, SWIFT PBZGHR2X - platne usluge        

HR25 2340 0091 3105 3932 8, SWIFT PBZGHR2X - elektronički novac - Gift kartica

HR21 2340 0091 5105 7590 4, SWIFT PBZGHR2X - usluge putničke agencije i ostalo poslovanje


Temeljni kapital:

5.763.110,00 eura uplaćen u cijelosti

Društvena odgovornost

Pomaganjem društvenoj zajednici izgrađujemo vlastiti uspjeh

 

Naš uspjeh - uspjeh naše zajednice

Kao moderna, vodeća kartična institucija u Hrvatskoj svoj uspjeh smatramo neodvojivim dijelom razvoja zajednice u kojoj poslujemo. Transparentno poslovanje, primjenjivanje visokih standarda kvalitete u svim segmentima rada, suvremena tehnologija, usmjerenost na korisnike i njihove potrebe - osnovni su principi i vrijednosti koje njegujemo i prema svojoj zajednici.

Prepoznajući značaj svakog pojedinca u zajednici, bilo putem novčanih donacija, darova u naravi, dobrovoljnim radom zaposlenika kao i na druge načine, podupiremo brojne projekte od iznimne važnosti za njihov razvoj te razne humanitarne projekte.

Kroz program sponzorskih aktivnosti pridonosimo razvoju hrvatskog sporta, kulture i umjetnosti.

 

Činim dobro svaki dan

Podršku razvoju društvene zajednice dajemo i preko svojih proizvoda, kreirajući produkte koji uz financijske pogodnosti imaju i humanitarni karakter, kao što je Visa kartica sa srcem i projekt "Činim dobro svaki dan". Ovom karticom i projektom još od 2008. godine pomažemo projekte za dobrobit djece i mladih diljem Hrvatske, donirajući za svaku transakciju napravljenu Karticom sa srcem jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Više o projektu "Činim dobro svaki dan" i Visa kartici sa srcem saznajte na www.cinimdobro.hr.

 

Zajedno možemo više

Svoje korisnike potičemo da čine dobra djela kroz Premium Rewards program, u kojem nagrađujemo korištenje kartice i redovito plaćanje računa. Sudionici programa mogu donirati prikupljene bodove u humanitarne svrhe te pomoći brojnim udrugama, koje su uključene u Premium Rewards program. 

Udruge i organizacije uključene u Premium Rewards program potražite na www.premiumrewards.hr.

Ljudski potencijali

Vizija PBZ Carda da korisnicima svojih kartica i poslovnim partnerima pruži najkvalitetnije proizvode i uslugu ostvariva je samo uz visokomotivirane i stručne zaposlenike. Stoga, redovitim unapređivanjem procesa upravljanja ljudskim potencijalima PBZ Card ne želi biti tek radno mjesto, već poslodavac u kojem će zaposlenik prepoznati svog poslovnog partnera, stvarajući na taj način kvalitetno radno okruženje za visokostručne i motivirane zaposlenike.

Već dugi niz godina, pod krilaticom "Best Place To Work", kroz sustav stručnog usavršavanja, motiviranja i nagrađivanja, rada u dinamičnoj i tehnološki suvremeno opremljenoj sredini, PBZ Card je izgradio ugled atraktivnog poslodavca. Vodeća kartična organizacija, koju odlikuje moderno upravljanje procesima te primjena suvremenih tehnoloških dostignuća na svim poslovnim razinama samo su neki od pokazatelja dinamičnog poslovnog okruženja.

 

PBZ Card je vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj te moderna financijska institucija koja svoj uspjeh zasniva na izvrsnosti u kartičnom poslovanju te savjesnom i odgovornom odnosu prema zajednici u kojoj djeluje. 

Svjesni svog utjecaja na hrvatsko društvo i njegov prosperitet, poslujemo odgovorno primjenjujući naše korporativne vrijednosti: integritet, izvrsnost, transparentnost, jednakost, poštivanje različitosti, vrijednosti pojedinca te odgovorno korištenje izvora, kako u odnosu prema svojim korisnicima, dobavljačima, zaposlenicima tako i zajednici, unapređujući kvalitetu njezinog života.

Uprava

Mislav Blažić

Mislav Blažić predsjednik

Predsjednik Uprave postaje početkom 2008. godine. Prethodno je bio zamjenik predsjednice Uprave. U PBZ Card dolazi 2006. godine, kada se kartično poslovanje PBZ Grupe integrira u PBZ Card.

U Privrednoj banci Zagreb radi od 1998. godine, prvo u Sektoru korporativnog financiranja gdje je bio izvršni direktor. Godine 2001. prelazi u Grupu poslova sa stanovništvom na mjesto izvršnog direktora Sektora za razvoj proizvoda, gdje je vodio projekt integracije kartičnog poslovanja PBZ Grupe.

Tijekom karijere obnaša funkcije predsjednika ili člana nadzornih odbora brojnih članica PBZ Grupe te je od 2009. do 2013. bio član Vijeća upravitelja Američke gospodarske komore u Hrvatskoj. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i završio MBA program na IEDC Bled School of Management.

Ivan Ivičić

Ivan Ivičić zamjenik predsjednika Uprave

Na funkciju zamjenika predsjednika Uprave dolazi u travnju 2022. te je nadležan za upravljanje i razvoj proizvoda i prodajne mreže kao i odnose s klijentima i marketing.

Ivičić je karijeru započeo u Hrvatskoj narodnoj banci, u Sektoru za nadzor banaka. Godine 2000. prelazi u Privrednu banku Zagreb te će tijekom sljedećih dvadesetak godina u Banci i drugim članicama Intesa Sanpaolo Grupe ostvariti vrlo uspješnu i bogatu karijeru. U PBZ-u počinje raditi kao pomoćnik glavnog financijskog direktora, a nastavlja kao izvršni direktor Sektora za razvoj distribucijskih kanala i izvršni direktor Sektora za razvoj proizvoda. Od 2007. do 2010. godine član je Uprave ZAO Banca Intesa u Rusiji, članice Grupe Intesa, zadužen za poslovanje sa stanovništvom. Od 2010. do 2017. radi u Italiji, u Sektoru međunarodnih bankovnih supsidijara, Banca Intesa Sanpaolo, rukovodeći različitim organizacijskim jedinicama za Retail, te je zadužen za razvoj, upravljanje i koordinaciju poslovanja sa stanovništvom i malim poduzećima u 12 zemalja – tržištima Intesa Sanpaolo Grupe. Od 2017. do 2022. član je Uprave Intesa Sanpaolo Bank Slovenija.

Diplomirao je na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu gdje je završio i MBA program.

Dražen Karakašić

Dražen Karakašić član

Postaje član Uprave u srpnju 2020. godine nakon dugogodišnje karijere u Privrednoj banci Zagreb d.d. u kojoj je od početka 2000. godine obnašao razne dužnosti u okviru grupe poslova financija.  

Od rujna 2011. godine do srpnja 2020. bio je financijski direktor Privredne banke Zagreb. U sklopu ove funkcije bio je nadležan za Područje financijskog poslovanja što je uključivalo Riznicu i ALM, Računovodstvo, Planiranje i analizu, Ekonomska istraživanja, Upravljanje podacima i Centralnu nabavu.  U tijeku navedenog razdoblja sudjelovao je u radu upravljanja PBZ grupe u domeni svoje nadležnosti.

Prije dolaska u Privrednu banku Zagreb radio je kao revizor u društvu KPMG Croatia. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine.

Nadzorni odbor

 • Dinko Lucić
 • Draženko Kopljar
 • Ivan Krolo
 • Andrea Pavlović
 • Sandra Milovec
 • Giuseppe Loforese
 • predsjednik
 • zamjenik predsjednika
 • član
 • članica
 • članica
 • član

O nama

PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, vodeća je kartična tvrtka u Hrvatskoj. Tvrtka izdaje Premium Visa kartice te, zajedno sa svojim strateškim partnerom Nexi Croatijom, pruža uslugu prihvata i izgradnje prodajne mreže za Mastercard, Visa, UnionPay i American Express kartice.

U zajedničkom modelu prihvaćanja kartica PBZ Card je zadužen za sklapanje ugovora o prihvaćanju kartica i održavanje poslovnog odnosa s trgovcima kao pružatelj usluge distribucije prihvaćanja platnih transakcija u ime i za račun društva Nexi Croatia, a Nexi Croatia, kao pružatelj platne usluge prihvaćanja kartica, usredotočen je na razvoj proizvoda i funkcionalnosti prihvatne mreže, uređaja i kanala te pružanje operativne podrške prihvaćanju kartica.

U asortimanu tvrtke nalazi se bogat izbor Premium Visa kartica PBZ Carda te Mastercard, Maestro, Visa i Visa Electron proizvoda Privredne banke Zagreb, uključujući charge, debit, debit delayed, kreditne, pre-paid i druge kartice, namijenjene fizičkim i pravnim osobama. 

Uz raznovrstan portfelj, vodeći položaj PBZ Card je izgradio i na bogatoj tradiciji te suvremenoj tehnologiji.

Svoj uspjeh PBZ Card zasniva na velikom znanju i iskustvu izgrađenima tijekom gotovo pedeset godina kartičnog poslovanja, koji je započeo kao jedini izdavatelj American Express kartica na hrvatskom tržištu te nastavlja izdavanjem Premium Visa kartica, kao i na snažnom položaju koji je izgradila Privredna banka Zagreb kao vodeća banka u uvođenju novih tehnologija i proizvoda u kartično poslovanje.

 

MISIJA

Mi smo ovdje da korisnicima kartica pružimo najkvalitetnije usluge i kartične proizvode te tako zavrijedimo njihovu trajnu lojalnost.
Naše usluge i proizvode temeljimo na inovativnosti, a pri tome su nam u prvom planu potrebe korisnika kartice.
Poslovnim partnerima želimo biti siguran oslonac i najbolji izbor za suradnju u kartičnom poslovanju.

Vodiči:
Ugled - Financijski rezultat - Pouzdanost - Inovacije - Kvaliteta - Usluge


VIZIJA

Biti centar izvrsnosti za pružanje kartičnih usluga.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr