Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država

Veleposlaniku Mertenu predstavljeno poslovanje jednog od najuspješnijih American Express partnera u svijetu

Zagreb, 26. ožujka 2013. - Danas je veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Kenneth Merten s voditeljem Odjela za gospodarstvo Thomasom Johnstonom posjetio najveću kartičnu organizaciju u Hrvatskoj PBZ Card, članicu PBZ Grupe. Ističući važnost ovog događaja, pridružio mu se predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka. Tijekom posjeta predsjednica Nadzornog odbora PBZ Carda Nina Oberiter-Gluhak, predsjednik Uprave Mislav Blažić te član Uprave Mario Jurišić upoznali su veleposlanika s hrvatskim kartičnih tržištem, predstavili mu poslovanje te bogat portfelj proizvoda i usluga tvrtke, njezine rezultate i brojna dostignuća, kao i izazove budućeg razvoja. Posjet ovoj tvrtki je osobit događaj budući da PBZ Card, zadužen za izdavanje i prihvat American Express kartica u Hrvatskoj, ujedno je i jedan od najuspješnijih American Express partnera u svijetu. Veliki uspjeh koje American Express brend kontinuirano ostvaruje na našem tržištu rezultat je i vrlo dobre suradnje koju tvrtka njeguje s American Express Company. Stoga upravo PBZ Card i brend American Expressa mogu poslužiti kao primjer uspješnog poslovanja jednog američkog, danas globalnog brenda na hrvatskome tržištu te dobre poslovne hrvatsko-američke suradnje.

Tvrtka PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, članice Intesa Sanpaolo Grupe, osim izdavanja i prihvata American Express kartica na hrvatskome tržištu pruža i uslugu prihvata te izgradnje prodajne mreže za MasterCard i Visa kartice. S više od 2 milijuna American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron i American Express kartica te oko 70.000 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, PBZ Card je najveća kartična organizacija u Hrvatskoj. Tvrtka nudi oko četrdeset različitih American Express, MasterCard i Visa proizvoda.

Jedna od osobitih vrijednosti PBZ Carda je bogato znanje i iskustvo u kartičnom poslovanju. Tako je American Express, brend s najdužom tradicijom u portfelju PBZ Carda, na našem tržištu kontinuirano prisutan više od 40 godina. PBZ Card danas ima oko 500.000 izdanih American Express kartica u Hrvatskoj te više od 55.000 prodajnih mjesta American Expressa.

Visoku kvalitetu potvrđuju i brojne domaće i međunarodne nagrade koje PBZ Card kontinuirano osvaja. Među njima se osobito ističu nagrade za American Express brend; kao što su više puta dodijeljena World Service Achiever Award za iznimnu kvalitetu usluge, Exceptional Marketing Award za brojne programe marketinških aktivnosti te Star Performer i Grand Star Performer American Expressa za izuzetna postignuća pojedinaca koje American Express dodjeljuje u oštroj konkurenciji franšiznih partnera American Expressa diljem svijeta. Među nagradama ističe se i najnovija nagrada American Expressa - Marketing Award za izvanredna marketinška i razvojna dostignuća dodijeljena Membership Rewards® kartici, koja omogućuje korištenje nagradnih Membership Rewards bodova odmah, na samom prodajnom mjestu. Ovo je prva takva kartica ne samo na hrvatskome tržištu nego i među American Express partnerima, kojih danas ima na 155 tržišta.

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću

Tel.: 01/ 63 63 077; mladenka.dubravac@pbzcard.hr

www.pbzcard.hr