Djed Mraz i My Card partneri u darivanju

Na druženju u Centru za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" u zagrebačkoj Nazorovoj, brojnu djecu, polaznike Centra, ali i sve okupljene odrasle razveselio je svojim posjetom Djed Mraz ili kako je poznat u rodnoj Laponiji - Joulupukki.

Druženje je upriličeno kako bi simpatičan djedica, duge bijele brade, podijelio polaznicima centra darove te kako bi se predstavila humanitarna akcija "Djed Mraz i My Card - partneri u darivanju". Uz razdragane domaćine, Djeda Mraza pozdravila je i Nj.E. veleposlanica Finske, gđa Ann-Marie Nyroos sa suprugom; predstavnici PBZ Carda, organizatora ove akcije i jednog od donatora,  - Mislav Blažić, predsjednik Uprave, Mario Jurišić, član Uprave, Nina Oberiter-Gluhak, predsjednica Nadzornog odbora i drugi; predstavnici donatora, partnera u My Card programu - Kike, Profil Internationala, Renoproma, Turbo Limača; i sponzora - Austrian Airlinesa i The Regent Esplanade hotela.

U humanitarnoj akciji, koju je prigodno predstavio predsjednik Uprave PBZ Carda, Mislav Blažić, PBZ Card i njegovi partneri u My Card programu -  Kika namještaj, Magma - Turbo Limač, Profil International i Renoprom - TechnoMax,  u ime Djeda Mraza prikupili su želje i potrebe ustanova koje skrbe o djeci diljem Hrvatske. Akcijom je  obuhvaćeno preko 1350 djece u 32 ustanove iz Pule, Kraljevice, Rijeke, Splita, Šibenika, Vrlike, Zagreba, Siska, Hrvatske Kostajnice, Dugog sela, Budinščine, Gornje Bistre, Vinkovaca, Daruvara, Varaždina, Čakovca, Aljmaša, Dubrovnika i Vukovara.
Podijeljeni su brojni televizori, DVD playeri, računala i pisači, playstationi i prigodne igrice, igračke, društvene igre, pilates lopte, knjige, slikovnice, CD-ovi, pribor za crtanje, namještaj, slatkiši, Cedevita, Čokolino, karte za zagrebački Veseli božićni tramvaj i drugo. Ukupna vrijednost akcije iznosi preko 450.000 kuna.

"Interesi djeteta su obaveza za sve... Dijete ima potpunu mogućnost za igru i odmor. Dijete uživa socijalnu sigurnost. Ono ima pravo da zdravo raste i da se razvija..." citirao je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda Načela Povelje o pravima djeteta. "Upravo iz tog razloga, odlučili smo se barem jednim dijelom pomoći ustanovama koje brinu o djeci bez roditeljske skrbi, malim bolesnicima, djeci s fizičkim ili mentalnim oštećenjima kako bi im stvorili bolje uvjete za život, učenje i igru. Djed Mraz koji se odazvao našoj akciji, siguran sam, uljepšat će brojnim mališanima ove predblagdanske dane. Zahvaljujem svima koji su podržali ovu akciju.", nastavio je Mislav Blažić.

Nakon predstavljanja projekta "Djed Mraz i My Card - partneri u darivanju", djeca iz centra "Vinko Bek" priredila su Djedu Mrazu i njegovim gostima raspjevanu dobrodošlicu. Smijeh i veselje nisu izostali.

U jutarnjim satima, prije druženja u Centru za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek", Djed Mraz i Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda posjetili su Kliniku za dječje bolesti Zagreb, popularnu Klaićevu. Djed Mraz obišao je male bolesnike, podijelivši im slatkiše i igračke, a Klinika je dobila digestor neophodan za pripremu i čuvanje citostatika te poseban Bobath medicinski stol. Mali bolesnici iz udruge Krijesnica, koja se također nalazi u prostorima Klinike u Klaićevoj, bolesničke dane kratit će pred novim televizorom ili uz playstatione i pripadajuće igrice.

Djed Mraz sletio je u Zračnu luku Zagreb, sinoć u 20,30 na čarter letu u organizaciji PBZ Card - Jumbo Travel Services. Brojnu djecu u zrakoplovu kojim su putovali u Finsku, u posjet Djedu Mrazu u njegovoj domovini, na povratku je razveselio poznati suputnik koji im je donio i sitne darove. U zračnoj luci dočekala su ga brojna djeca s roditeljima.

Djeda Mraza u Zagrebu čekaju još mnogi zanimljivi trenuci, ispunjeni dječjim veseljem. Danas će još posjetiti  Centar za djecu, Tuškanac, a u večernjim satima primit će ga predsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, mr.sc. Tatjana Holjevac, koja je podržala ovu akciju.

Sutra, 16. prosinca, obići će Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj", Centar za odgoj i obrazovanje Goljak te Centar za autizam. U poslijepodnevnim satima, naći će vremena i za druženje s ostalim zagrebačkim mališanima - najsretniji će se odmah iza 17,00 sati imati prigodu s njim slikati i osobno mu prišapnuti svoje želje.

Radujmo se zajedno posjetu Djeda Mraza i velikoj vreći darova koje nam je donio!