American Expressu nagrada Trusted Brand

Brend American Express u Hrvatskoj i ove godine je osvojio titulu Trusted Brand - brend kojem potrošači vjeruju. Ovu laskavu titulu American Expressu dodijelili su čitatelji hrvatskog obiteljskog mjesečnika Reader's Digest, koji je u Hrvatskoj prisutan od 2006. godine. Istraživanje pod nazivom Trusted Brand Reader's Digest organizira od 2007. godine, a u sva tri dosadašnja istraživanja American Express je u kategoriji kartica prepoznat kao brend u koji korisnici imaju najviše povjerenja te najviše cijene njegovu kvalitetu.

Ovogodišnje istraživanje provedeno je od 1. lipnja do 15. srpnja. Iskazavši povjerenje pojedinim robnim markama kojima najviše vjeruju, ispitanici su spontano upisivali ime i ocjenjivali robne marke te označili jesu li koristili pojedine robne marke i preporučili ih drugim osobama. Na ljestvici od 1 (najniža ocjena) do 5 (najviša ocjena) ocjenjivali su kvalitetu, izgled, upotrebljivost i primjerenost cijene pojedinog brenda.

U kategoriji kreditnih kartica najviše povjerenja ukazano je American Expressu, kojeg je izabralo 33,1% ispitanih. Čitatelji su najvišu ocjenu dali "upotrebljivosti usluga i proizvoda" te ocijenili American Express s visokom prosječnom ocjenom od 4,2.

U tri godine kako se istraživanje organizira u Hrvatskoj, svake godine obuhvaća novi krug ispitanika, a činjenica da American Express kontinuirano pobjeđuje na njima dokaz je povjerenja korisnika te kvalitete ovog brenda.

Uz povjerenje koje su mu ukazali ispitanici spomenutog istraživanja Reader's Digesta i drugi pokazatelji potvrđuju snažan položaj American Expressa na hrvatskome tržištu. Tako American Express, odnosno PBZ Card, izdavatelj American Express kartica na hrvatskome tržištu, ima vodeći položaj u posebnoj pogodnosti koju nudi korisnicima a to je obročno plaćanje bez kamata i naknada po istim cijenama kao i za gotovinsko plaćanje. Naime, i po broju prodajnih mjesta na kojima je ova vrsta plaćanja moguća kao i po prometu PBZ Card je tržišni lider. Ujedno, PBZ Card bilježi kontinuirani rast prometa po ovoj pogodnosti. Korisnici American Express kartica u Hrvatskoj mogu plaćati obročno bez kamata i naknada na više od 30.000 odabranih prodajnih mjesta diljem Hrvatske, uključujući različite vrste roba i usluga, a broj prodajnih mjesta se kontinuirano povećava.

American Express brend u Hrvatskoj je prisutan više od 35 godina. Danas se u portfelju PBZ Carda nalazi oko 25 različitih American Express proizvoda te oko 550.000 izdanih American Express kartica te 50.000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.