American Express Start Card za studente – prva beskontaktna American Express kartica na hrvatskome tržištu

Zagreb, 8. travnja 2015. -  Od početka travnja studentima je ponuđena American Express Start Card za studente unaprijeđena novim pogodnostima i izgledom, koja prati potrebe studenata, njihove navike i životni stil te ih uvodi u svijet financijske samostalnosti.

Unaprijeđena American Express Start Card za studente sada podržava beskontaktno plaćanje te je to prva American Express kartica na našem tržištu koja nudi ovu mogućnost. Za plaćanje iznosa manjih od 100 kuna dovoljno je karticu prisloniti na beskontaktni čitač kartice i transakcija će biti realizirana u nekoliko trenutaka, dok je za plaćanje iznosa većih od 100 kuna nakon prislanjanja kartice potrebno potpisati evidenciju utroška. Osim toga, nova pogodnost ove kartice je i mogućnost njezinog korištenja u inozemstvu; čime je kartica značajno unaprijeđena s obzirom na sve češća putovanja studenata u inozemstvo. Uz mogućnost beskontaktnog plaćanja te novi atraktivan dizajn, nova American Express Start Card za studente savršeno se uklapa u stil života nove tehnološki osviještene generacije studenata.

Novi moderan i osvježen dizajn American Express Start Card za studente jedinstven je za sve kartice namijenjene studentima na tržištima Intesa Sanpaolo Grupe u svijetu, a PBZ Card je prvi izdavatelj American Express kartica koji uvodi ovaj dizajn za svoju American Express Start Card za studente.

Inače, American Express Start Card za studente na hrvatskome tržištu prisutna je od 2006. godine, a uz nova unaprjeđenja, kartica je zadržala i postojeće pogodnosti. American Express Start Card za studente je charge kartica, a za cijelo vrijeme njezinog korištenja korisnik je oslobođen plaćanja upisnine i članarine. Ograničenje potrošnje po American Express Start Card za studente iznosi 2.000 kuna. Ova kartica nudi mogućnost plaćanja na rate na više od 35.000 odabranih prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a njezini korisnici automatski sudjeluju u programu uštede Student, koji nudi pogodnosti, poput ušteda i popusta kod odabranih prodajnih mjesta.

American Express Start Card za studente dio je PBZ Indeks plus studentskog paketa, koji uključuje PBZ tekući i žiro račun u kunama, dopušteno prekoračenje po PBZ tekućem računu u kunama do iznosa od 1.000 kuna, mogućnost korištenja obročne otplate do 1.000 kuna na PBZ Visa Inspire kartici, uslugu internetskog (PBZ365@NET) i mobilnog bankarstva (mPBZ) uz mToken, dostavu izvatka PBZ tekućeg i žiro računa u kunama na e-mail te trajni nalog s PBZ žiro računa na PBZ tekući račun. Detalje o pogodnostima PBZ Indeks plus studentskog paketa potražite na student.pbz.hr.

American Express Start Card za studente izdaje PBZ Card, ovlašteni izdavatelj American Express kartica na hrvatskome tržištu. PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, vodeća je kartična organizacija u Hrvatskoj. Ujedno jedina je kartična tvrtka u Hrvatskoj koja, uz izdavanje i prihvat American Express kartica, pruža i uslugu prihvata te izgradnje prodajne mreže za Visa i MasterCard kartice. Svoj uspjeh PBZ Card zasniva na velikom znanju i bogatom iskustvu izgrađenima tijekom više od četrdeset godina prisustva American Expressa na hrvatskom tržištu te snažnom položaju koji je izgradila Privredna banka Zagreb kao vodeća banka u uvođenju novih tehnologija i proizvoda u kartično poslovanje.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte:

Mladenku Dubravac, glavnu koordinatoricu odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/63 63 077; e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr