O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Postupajte odgovorno sa svojom karticom i uživajte u godišnjem odmoru!

 

Topli i sunčani dani idealni su za opuštanje i odmor, izlete u prirodu, odlazak na kupanje, a tu su i godišnji odmori, putovanja...

Zato, nekoliko savjeta i podsjetnika koji će Vam omogućiti sigurno korištenje Vaše kartice i njezinih brojnih pogodnosti te isključiti nepotreban stres, sigurni smo da će u ovo doba godine dobro doći.

PBZ Card svojim korisnicima jamči sigurno korištenje kartica. Za potpunu sigurnost, odgovornim ponašanjem, puno može učiniti korisnik kartice. Spriječite zloupotrebu kartica, vodite računa gdje ostavljate svoje kartice te kako njima postupate! Ako znate da su sve Vaše vrijedne stvari dobro zbrinute, i Vi ćete biti opušteniji tijekom odmora.

 

Savjeti za sigurno korištenje kartica:

 • Nikada ne zapisujte PIN-ove uz kartice ili u mobitel!
 • Nemojte davati broj kartice ili osobne podatke putem telefona, ili slati sliku kartice putem e-maila ili na bilo koji drugi način odavati osobne podatke nepoznatim osobama. PIN je poznat isključivo Vama kao korisniku kartice i ne smijete ga reći nikome, pa ni banci ili kartičnoj organizaciji.
 • Je li Vam kartica potrebna na plaži ili kod bazena? Ako nije, radije ju ostavite u hotelskom sefu!
 • Pripazite da netko uvijek čuva stvari dok se kupate jer se uz karticu najčešće nalaze i dokumenti te ostale važne, vrijedne stvari.
 • Vozilo nije sigurno mjesto za ostavljanje dragocjenosti. Ne ostavljajte karticu niti druge dragocjenosti u vozilu bez nadzora, čak ni na kratko vrijeme!
 • Torbica ili jakna prebačena preko stolice u kafiću/restoranu Vama iza leđa mamac su za džepare. Vodite računa da ih uvijek imate na oku.
 • Za vrijeme putovanja, u šetnji nepoznatim gradom pobrinite se da su Vam putovnica, kartica i druge dragocjenosti spremljene na sigurno. Torbica oko pasa ili vrata, obješena ispod majice dobra je zaštita od džepara, a kadgod Vam nisu potrebne, dragocjenosti ostavite u hotelskom sefu.
 • Pripazite na torbicu i svoje stvari u gužvi, gradskom prijevozu ...
 • Karticu pokušajte uvijek držati na istom mjestu u novčaniku jer je to najlakši način da uočite ako nedostaje.
 • Prilikom korištenja bankomata jedna od metoda zaštite je zaklanjanje unosa PIN-a na tipkovnici bankomata.
 • Uočite li nešto sumnjivo na bankomatu ili oko njega, prijavite to u najbližu poslovnicu banke ili na telefon 01/4891 333. Ne  tražite "pomoć" od nepoznatih osoba koje se nalaze u blizini bankomata i budite oprezni ako Vam se za vrijeme transakcije obraćaju neznanci s tzv. "savjetima", nudeći Vam pomoć ili komentirajući svoja iskustva.
 • Koristite li internet, dodatno provjerite trgovca i linkove putem kojih se spajate prije nego unesete podatke za plaćanje. Uočite li nešto sumnjivo, obavezno nas obavijestite.

 

Ukoliko izgubite karticu ili Vam je ukradu, bez obzira dogodi li Vam se to u Hrvatskoj ili u inozemstvu, vrlo je važno da to prijavite u najkraćem mogućem roku:

 • Korisnici American Express kartica gubitak ili krađu kartice trebaju prijaviti Kontakt centru PBZ Carda na telefon (+385) 01/ 612 44 22, e-mail info@pbzcard.hr ili na recepciji PBZ Carda, Radnička cesta 44, Zagreb.
 • Ako je riječ o PBZ Visa ili PBZ MasterCard kartici, gubitak ili krađa mogu se prijaviti u najbližoj poslovnici PBZ-a, na telefon Kontakt centra PBZ Carda: (+385) 01/ 48 91 333; e-mail: info@pbzcard.hr i pbz365@net ili faksom na broj (+385) 01/6119 351.
 • Kontakt centar PBZ Carda dostupan je 24 sata dnevno, 365 dana u godini; radnim danima, vikendom, blagdanima i praznicima.
 • Redovito kontrolirajte svoje troškove. Korisnici American Express kartica to mogu činiti putem online usluge My Account. Ako već niste, postanite korisnik ove besplatne usluge na www.myaccount.hr! Korisnici PBZ Visa i PBZ MasterCard kartica svoje troškove mogu kontrolirati putem online usluge PBZ365@net. Ako uočite bilo što sumnjivo, prijavite to Kontakt centru PBZ Carda.

Nekoliko jednostavnih mjera opreza učinit će trenutke Vašeg odmora lagodnijima i opuštenijima, jer stres uslijed gubitka, odnosno krađe dokumenata, kartica je zadnje što Vam je na odmoru potrebno.

Ugodan odmor želi Vam PBZ Card.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr