O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Podržite Posudionice medicinskih i ortopedskih pomagala!

 

Hrvatski Crveni križ provodi hvalevrijedan projekt Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala! Na taj način prijeko potrebna pomagala postaju dostupna osobama koje na isto moraju čekati ili si ga sami ne mogu priuštiti.

Naime, osobe s invaliditetom često se susreću s brojnim životnim preprekama. Jedna od njih upravo je nedostatak odgovarajućeg pomagala koje bi im olakšalo kretanje, pružilo veću samostalnost,  i omogućilo ravnopravnije sudjelovanje u društvenim aktivnostima, ali i bezbrižniju svakodnevicu.

Kako Posudionice pomažu?

Hrvatski Crveni križ ovim projektom nastoji osigurati besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala svim osobama koje se nalaze u kućnoj njezi, a nemaju pristup prijeko potrebnom pomagalu. Osiguravaju se dobrovoljnim darivanjem raznih vrsta predmeta od strane građana kojima više nisu potrebna, ali i na temelju prikupljenih novčanih donacija.

Tijekom 2016. godine, program Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala provodio se u 45 gradskih i općinskih društava Crvenog križa. Posuđeno je čak 1.171 pomagala. Korisnici ih u pravilu posuđuju na duži vremenski period, no koriste ih i privremeno nepokretne osobe tijekom oporavka od operativnih zahvata, raznih lomova ili posljedica bolesti.

Podršku programu pruža zlatna paraolimpijka Sandra Paović, a pritom naglašava: Osobe s invaliditetom susreću se s poteškoćama koje zdrave ljudi ni ne primjećuju. Podržavam ovaj projekt Crvenog križa jer smatram da treba skrenuti pozornost javnosti na neravnopravan položaj osoba s invaliditetom, ali i zato što treba pomoći ljudima koji si sami ne mogu osigurati potrebno medicinsko ili ortopedsko pomagalo“.

Pomoći možete i vi!

Kako bi se poboljšala kvaliteta i dostupnost postojećih Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa, pokrenuta je kampanja prikupljanja materijalnih i novčanih sredstava. Sudjelovanje u projektu je jednostavno! Ako posjedujete medicinsko ili ortopedsko pomagalo koje vama ili nekom od ukućana više ne treba, odnesite ga u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa i time poduprite jačanje cjelokupne mreže Posudionica. Potrebna su razna pomagala:

• hodalica, štake, štap

• invalidska kolica

• stolac za tuširanje

• toaletno povišenje i stolac

• bolnički krevet

• antidekubitalni madrac

• stolić za hranjenje

• druga pomagala

 

Osim donacijom samih predmeta, pomoći možete i donacijom novčanih sredstava za nabavu novih pomagala te servis postojećih. To možete učiniti na dva načina:

  • uplatom novčanog iznosa na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa HR6923400091511555516, poziv na broj 602

 

Kako bi PBZ Grupa poduprla inicijativu Hrvatskog Crvenog križa, a time i olakšala postizanje bolje kvalitete života osoba s teškoćama u kretanju ili invaliditetom, sve internetske uplate izvršene u humanitarne svrhe putem PBZ-Carda te uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb bit će oslobođene bankovnih naknada.

 

 

 

 

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr