O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Činim dobro svaki dan

Do srpnja za humanitarni projekt "Činim dobro svaki dan", doniravši za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, PBZ grupa ukupno je prikupila više od 5 milijuna kuna te u prvoj polovici godine realizirala tri nove donacije. Tako je koprivnička Opća bolnica dr. Tomislava Bardeka dobila donaciju u iznosu od 267.982,50 kuna, koja je bolnici omogućila kupnju digitalnog color-doppler UZV uređaja, linearne sonde te stola za neuropedijatrijski pregled za njezin pedijatrijski odjel. Druga donacija, u iznosu od 59.837 kuna, uručena je zagrebačkoj Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama. Doniranim sredstvima bolnica je opremila Dnevnu bolnicu za visokoneurorizičnu djecu didaktičkim spravama, igračkama, ljuljačkama neophodnim za ranu intervenciju: fizikalnu, radnu i senzoričku terapiju neurorizične djece.

O važnosti donacija i za njih kupljenih uređaja najbolje svjedoče izjave liječnika koji će se u svom radu najviše i služiti doniranim uređajima. "Prošle godine u našem rodilištu je rođeno 903 djece od toga 51 prematurusa, odnosno nedonoščadi. Faktori neurorizika su različiti, ali su najčešće vezani uz prerani ili otežani porod, nisku porođajnu težinu, nizak Apgar, krvarenje u mozgu i drugo. Kod dijela neurorizične djece posljedice mogu biti trajne, dok se kod drugog dijela razvoj odvija uz blage teškoće, a moguće i bez ikakvih smetnji. Zato je važno pratiti razvoj neurorizične djece kako bi se eventualna odstupanja što prije prepoznala i kako bi se što prije započela habilitacija s ciljem stimulacije živčanog sustava da se oštećeni  putevi zamijene novima. U tome će nam uvelike pomoći donacija UZV aparata i stola za neuropedijatrijski pregled", istaknula je Maja Toth-Mršić, dr. med. spec. pedijatrije, voditeljica Odjela za pedijatriju OB dr. Tomislava Bardeka.

Osobito srdačno predstavnici PBZ grupe dočekani su u Specijalnoj bolnici Goljak. Naime, ova bolnica jedan je od pokretača i autora projekta "Praćenje djece s neurorizicima", a koji PBZ grupa pomaže od samog početka projekta "Činim dobro svaki dan". Specijalnoj bolnici PBZ grupa donirala je prva sredstva prikupljena putem projekta "Činim dobro svaki dan". Pomogla joj je i prošle godine, a ova najnovija donacija je treća donacija PBZ grupe ovoj bolnici. Tako je ovoj  bolnici, u sklopu pomaganja projektu "Praćenje djece s neurorizicima", do sada PBZ grupa ukupno donirala više od 300.000 kuna.

"Otvaranjem Dnevne bolnice za visokoneurorizičnu djecu željeli bismo visokoneurorizičnu djecu iz svih zagrebačkih rodilišta uključiti u program "Praćenje djece s neurorizicima". Tijekom pet dana, u sklopu Dnevne bolnice, učinili bismo svu ranu dijagnostiku te bi uključili dijete u svakodnevne neurorazvojne vježbe po Bobath metodi i u terapiju rane intervencije. Uz terapeute majka bi naučila vježbe koje bi sama provodila kod kuće s djetetom. Program također uključuje redovite kontrole i po potrebi ponavljanje određenih dijagnostičkih pretraga i programa habilitacije. Očekujemo da ćemo kroz godinu dana u Dnevnoj bolnici habilitirati oko 250 visokoneurorizične djece, ukoliko obuhvatimo sva zagrebačka rodilišta", rekla je ravnateljica Specijalne bolnice prim. Katarina Bošnjak – Nađ, dr.med.

Treća donacija ove godine u sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" upućena je Centru za odgoji i obrazovanje Rudolf Steiner iz Daruvara u iznosu od 240.293 kune. Ova donacija omogućila je uređenje i opremanje vanjskog igrališta te sobe za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju. Nadamo se da će ova donacija i za nju opremljeno igralište i senzorna soba učiniti djeci boravak u centru ljepšim, sadržajnijim i radosnijim, omogućiti im bolji rast i razvoj, kvalitetnije životne uvjete te uspješniju integraciju u svakodnevni život i društvo.

Na donaciji djeca - korisnici Centra gostima su zahvalili toplom i vrlo poetičnom dobrodošlicom: scenskim nastupom uz pjesmu "Summertime" Sama Cookea i "More" Josipa Pupačića. Vrijednost i značaj ove donacije za što kvalitetniju psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju korisnika ovog centra potvrdila je Sanja Major, ravnateljica Centra Rudolf Steiner, rekavši: „Soba za senzornu integraciju je dugogodišnji san naše ustanove jer je danas, nažalost, sve više djece koja imaju poremećaj senzomotoričkog razvoja, te njihov mozak ne može pravilno organizirati i koristiti osjetila za normalno kretanje, učenje i ponašanje. Soba izgleda kao igraonica jer upravo kroz igru djeca najviše uče te ćemo individualiziranim vježbama raditi na poboljšanju funkcionalne sposobnosti djece kao što su motorički razvoj, govor, percepcija te emocionalno i socijalno sazrijevanje – svemu onome što mnogi od nas, koji nemaju takvih teškoća, uzimaju zdravo za gotovo. Kabinet je namijenjen svoj neurorizičnoj djeci i djeci s teškoćama u razvoju na području Bjelovarsko-bilogorske županije jer imamo stručno i educirano osoblje, a sada ćemo imati i kabinet za senzornu integraciju te prekrasno vanjsko igralište koje nam je dugo nedostajalo. Od srca zahvaljujemo PBZ grupi na velikodušnoj donaciji koju ćemo nastojati iskoristiti na najbolji način na dobrobit naše zajednice.

Uključujući ovu posljednju donaciju, projekt "Činim dobro svaki dan" sada iza sebe ima impozantnu brojku od 21 donacije; od čega 18 donacija bolnicama i tri domovima socijalne pomoći.

U projekt „Činim dobro svaki dan“ donacije se prikupljaju izdvajanjem jedne kune za svaku transakciju napravljenu American Express karticom. Prikupljena se sredstva ravnomjerno doniraju dvama značajnim projektima za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj, projektu „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“ u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih te projektu „Praćenje djece s neurorizicima“ u suradnji s Ministarstvom zdravlja.

Više o projektu „Činim dobro svaki dan“ saznajte na www.cinimdobro.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr