O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Večer za sigurne korake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PBZ Card - višegodišnji zlatni sponzor "Večeri za  sigurne korak"

U utorak, 5. studenoga ove godine u Skradinu Hrvatski centar za razminiranje predao je potvrdu o razminiranju 52.000 m2 prostora istočno od naselja Gračac, u području grada Skradina, u Šibensko-kninskoj županiji, predstavnicima Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, partnerima projekta "Večer za sigurne korake" te županu Šibensko-kninske županije.

Spomenuto područje razminirano je uz pomoć donacije u iznosu većem od 520.000 kuna, a koja je prikupljena tijekom gala večere "Večer za sigurne korake" održane u 2012. godini. Razminiranje ovoga prostora omogućit će stanovnicima pristup obradivim površinama te veću sigurnost kretanja stanovnika i turista.

Organizator dobrotvorne večere je Američka gospodarska komora, a najveći donator projekta Vlada Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj projekt, kao njezin glavni sponzor, već šestu godinu za redom podupire i PBZ Card - vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj.

Povodom završetka radova Hrvatski centar za razminiranje službeno je predao potvrdu o razminiranju navedenog područja direktorici Američke gospodarske komore Andrei Doko Jelušić, zamjenici veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Margaret Nardi i županu Šibensko-kninske županije Goranu Pauku. Ukupnu donaciju višu od 520.000 kuna činila su sredstva prikupljena večerom i direktnim donacijama, uvećana od strane Vlade Sjedinjenih Američkih Država kroz ITF - Ustanovu za unapređenje sigurnosti ljudi. Od 2001. godine ovim dobrotvornim projektom ukupno je donirano gotovo 7 milijuna kuna za razminiranje područja u sedam hrvatskih županija.

Izvršna direktorica komore gđa Andrea Doko Jelušić je ovom prilikom izjavila: "Poslovna zajednica koju predstavljamo svojim je donacijama projektu pokazala visoku razinu svijesti o problemu razminiranja te odlučila aktivno sudjelovati u njegovom rješavanju. Minirana područja predstavljaju problem kako sa sigurnosnog tako i ekonomskog aspekta. Zadovoljstvo nam je da ovim projektom direktno utječemo na život lokalne zajednice u njihovom procesu normalizacije života i ostvarenju bolje ekonomske budućnosti.''

Večer za sigurne korake 2012. polučila je uspjeh zahvaljujući prije svega svesrdnoj pomoći pojedinaca i tvrtki, među kojima treba istaknuti i najveće sponzore projekta, PBZ Card i Wolf Theiss Zagreb Branch bez kojih ova večera ne bi bila moguća te brojne donatore poput Šibensko-kninske županije.

"Izuzetno nam je drago da su sredstva koja su prikupljena na prošlogodišnjoj "Večeri za sigurne korake" pomogla u razminiranju još uvijek, nažalost, minama zagađenih površina Šibensko-kninske županije. Nadamo se da će nove razminirane površine unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života te donijeti veći prosperitet stanovnicima ovog kraja. Imajući u vidu brojne minama očišćene kvadratne metre te značajna sredstva prikupljena putem projekta "Večer za sigurne korake", PBZ Card će i ove, šeste godine za redom, kao njegov glavni sponzor podržati ovaj hvalevrijedan projekt, a upravo kako bismo čim prije cijelu zemlju očistili od mina i na taj način omogućili svim njenim krajevima neophodne uvjete za normalan život te daljnji rast i razvoj", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda. 

Ovom prigodom najavljena je i dvanaesta dobrotvorna večera "Večer za sigurne korake'', koja se planira održati 15. studenog u Zagrebu, a kojom će se prikupljati sredstva za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije.

Opis projekta Večer za sigurne korake:
Američka gospodarska komora od 2001. godine je organizator dobrotvorne večere za razminiranje. Svake godine ovaj događaj okuplja preko 300 gostiju iz poslovne i političke zajednice, međunarodnih organizacija i diplomatskog kora. Kroz fond ITF sav novac prikupljen od donacija i prodaje karata za ''Večer za sigurne korake'' uvećava se dodatnim sredstvima SAD-a te daruje za razminiranje raznih prostora Hrvatske. 

Minska situacija u Hrvatskoj i županiji:
Trenutno stanje minski sumnjivih površina (MSP) na prostoru Republike Hrvatske iznosi 639,3 četvornih kilometara (na dan 01. siječnja 2013. godine) kao rezultat aktivnosti humanitarnog razminiranja i općih izvida. Minski sumnjivi prostor obuhvaća 12 županija 93 grada i općina koji su zagađeni minama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima. Šibensko-kninska županija ima 37,8 četvornih kilometara MSP-a. Pretpostavlja se da je MSP Hrvatske zagađen sa 74.000 mina. Minsko sumnjivi prostor zagađen je i velikim brojem neeksplodiranih ubojnih sredstava, posebno u područjima intenzivnih borbenih djelovanja tijekom Domovinskog rata. Broj minskih žrtava u Hrvatskoj od 1991. do 2013. iznosio je 1.975 ljudi od čega je 509 smrtno stradalo. U Šibensko-kninskoj županiji od 1991. godine evidentirano je 140 stradalih od čega 27 smrtno.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr