O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Uručena donacija Specijalnoj bolnici Goljak

Na prigodnoj konferenciji za medije predstavnici PBZ Carda uručili su Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na Goljaku u Zagrebu donaciju iz sredstava prikupljenih korištenjem American Express kartice sa srcem. Ovoj svečanoj prigodi prisustvovali su predstavnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, ravnatelj Vibor Delić, dr.med.; ravnateljica Specijalne bolnice Goljak, Desa Grubić Jakupčević, dr.med.; član Uprave PBZ Carda, Mario Jurišić te Katarina Bošnjak-Nađ dr.med., koordinator pilot projekta Praćenja djece s neurorizicima' u Specijalnoj bolnici Goljak i koordinator u Regionalnom registru za Zagreb i Zagrebačku županiju.

Donacijom u iznosu od 207.276,78 kuna izvršena je nadogradnja uređaja za snimanje evociranih potencijala te je osim pouzdanog i kvalitetnijeg rada uređaja, omogućeno i uvođenje novih dijagnostičkih postupaka kao što je retinografija. Vidni i slušni evocirani potencijali snimaju se u Specijalnoj bolnici Goljak od 2000. godine, a godišnje se obavi oko 1000 pretraga kod neurorizične djece upućene u ovu bolnicu iz cijele Hrvatske.

'American Express karticu sa srcem predstavili smo točno prije godinu dana, krajem svibnja 2008. godine, kao nastavak dugog niza humanitarnih aktivnosti PBZ Carda te vrlo uspješne suradnje s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske kao pokretača i nositelja projekta "Praćenje djece s neurorizicima". Iznimno mi je zadovoljstvo i čast što danas u ime PBZ Carda, ali i u ime svih korisnika koji su korištenjem kartice omogućili donaciju, mogu uručiti prvu, od vjerujem mnogih donacija iz sredstava prikupljenih American Express karticom sa srcem.' rekao je Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda.

'Snimanje evociranih potencijala nam vrlo rano daje informaciju o senzoričkim oštećenjima vida i sluha kod novorođenčeta i dojenčeta, pogotovo kada se to kliničkim pregledom ne može sa sigurnošću ustanoviti. Pretraga omogućuje i dijagnostiku raznih drugih neuroloških bolesti. U okviru projekta "Praćenja djece s neurorizicima" ovu pretragu nužno je provesti kod svakog visokoneurorizičnog djeteta.' rekla je Katarina Bošnjak-Nađ dr. med. spec. pedijatrijske neurologije, koordinator u Regionalnom registru za Zagreb i Zagrebačku županiju te koordinator Pilot projekta u Specijalnoj bolnici Goljak.

American Express karticom sa srcem u manje od godinu dana prikupljena su značajna sredstva - 393.217,30 kuna do kraja travnja ove godine. Za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena American Express kartica sa srcem PBZ Card donira 35 lipa - bez dodatnog troška za korisnika kartice - u korist projekta "Praćenje djece s neurorizicima".
Ovom hvalevrijednom cilju u jesen 2008. godine priključili su se i brojni Partneri prijatelji - prodajna mjesta koja podržavaju projekt i koji također, za svaku kupnju putem American Express kartice sa srcem na njihovim prodajnim mjestima doniraju dodatnih 35 lipa u korist projekta, udvostručujući na taj način iznos donacije. Trenutno ovu akciju podržava 19 Partnera prijatelja.

'Zbog kvara na aparatu tijekom prošle godine u više smo navrata morali odgađati snimanja. Ova nadogradnja osigurava nam pouzdan i kontinuiran rad, a dodatno nam omogućava uvođenje novih dijagnostičkih metoda.' Istaknula je Desa Grubić Jakupčević, dr.med.spec.fizijatar, ravnateljica Specijalne bolnice Goljak.

'Činiti dobro svaki dan nije teško. Pri kupnji svakodnevnih osnovnih potrepština, odjeće, obuće, namještaja, izlaska u restoran, dovoljno je plaćati s American Express karticom sa srcem i pomoć će stići tamo gdje je ona najpotrebnija, do naših najmlađih. Današnja donacija tek je prva od  mnogih te odmah započinjemo s procesom pripreme nove donacije iz do sada prikupljenih, i sredstava koja će se prikupiti narednih mjeseci te ćemo se već ove jeseni okupiti u nekoj drugoj bolnici.' istaknuo je Mario Jurišić.

Aktualne informacije o projektu "Praćenje djece s neurorizicima" i American Express kartici sa srcem možete pratiti na www.americanexpress.hr/karticasasrcem.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr