O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Rezultati poslovanja PBZ Carda za 2010. godinu

Nastavljeno unapređenje proizvoda i pogodnosti te češće i savjesnije korištenje kartica

Zagreb, 5. travnja 2011. - Danas je PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, objavio rezultate poslovanja u 2010. godini. PBZ Card, jedina kartična kuća u čijem portfelju se nalaze i American Express te MasterCard i Visa kartice, u prošloj godini zabilježio je blagi rast poslovanja.   
"Na poslovanje u 2010. godini snažno je utjecalo ukupno stanje gospodarstva te kupovna moć stanovništva. Ipak, za razliku od 2009. godine za koju je bio karakterističan rast broja transakcija, u 2010. godini ostvarili smo i rast prometa. Imajući u vidu i ostale pokazatelje poslovanja te okruženje u kojem smo poslovali, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Također, prisutna je stabilizacija nepodmirenih dugovanja, što je rezultat savjesnije potrošnje korisnika, unaprijeđene kontrole kreditnog rizika te općenito suradnje s korisnicima u pronalaženju najboljih načina podmirivanja dospjelih obaveza. I tijekom prošle godine nastavili smo s unapređenjem našeg proizvodnog portfelja i pogodnosti korisnicima naših kartica te usluge našim partnerima - prodajnim mjestima, zahvaljujući čemu smo dodatno ojačali položaj vodeće kartične organizacije u Hrvatskoj", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, prokomentiravši 2010. godinu.

U 2010. godini tvrtka je zabilježila blagi rast broja kartica. Tako je, uzmu li se u obzir sva tri kartična brenda (American Express te MasterCard i Visa) broj kartica u prosjeku po brendu zabilježio blagi rast od 2% u odnosu na 2009. godinu te je krajem 2010. godine tvrtka ukupno imala više od dva milijuna aktivnih kartica American Express, MasterCard i Visa brenda. Tijekom 2010. godine PBZ Card je zabilježio i rast broja prodajnih mjesta. Tako je krajem godine tvrtka imala zaključenih ugovora za prihvat American Express kartica na 55.000 prodajnih mjesta, MasterCard na više od 20.000 a Visa kartica na gotovo 22.500 prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

Tijekom 2010. godine, uključujući sva tri brenda, samo na prodajnim mjestima ukupno je napravljeno oko 89 milijuna transakcija a što predstavlja rast od 4,5% u odnosu na 2009. godinu. Osim rasta broja transakcija, zabilježen je i rast prometa te je ukupan promet korisnika American Express, MasterCard i Visa kartica Privredne banke Zagreb iznosio 28,8 milijardi kuna a što je za gotovo 3% više u odnosu na 2009. godinu. Tijekom 2010. godine dobit prije oporezivanja iznosila je 277 milijuna kuna, a neto dobit 220,7 milijuna kuna.

Osim toga, povećavši tržišni udio u prometu, PBZ Card je dodatno ojačao svoj položaj vodeće kartične organizacija u Hrvatskoj. Tako je u 2010. godini karticama PBZ Carda, odnosno PBZ-a ostvareno 22% ukupnog prometa korisnika debitnih kartica te 38% ukupnog prometa korisnika kreditnih kartica.

U prošloj godini i putnička agencija PBZ Carda - Jumbo Travel Services ostvarila je značajna dostignuća, među kojima izdvajamo rast broja putnika na krstarenjima, tečajevima stranih jezika u inozemstvu, zatim organizaciju zahtjevnih incentive putovanja za korporativne klijente u odredištima širom svijeta te proširenje ponude programa zimovanja i ljetovanja.  

Unapređenje usluga i proizvoda
Među značajnim događajima u 2010. godini treba istaknuti deseti rođendan Membership Rewards programa - programa lojalnosti korisnika American Express kartica u Hrvatskoj, koji je ujedno jedan od prvih programa lojalnosti na hrvatskom tržištu. Cijela 2010. godina protekla je u obilježavanju ove obljetnice kroz brojne akcije i pogodnosti za korisnike American Express kartice i članove ovog programa, uključujući nagradne igre, dvostruke nagradne bodove, oslobađanje od plaćanja upisnine i članarine za prvu godinu korištenja American Express kartice i Membership Rewards programa te brojne druge. Unaprijeđeni su i drugi programi nagrađivanja kao što je My Card program, u koji su uključene American Express, MasterCard i Visa kartice s čip tehnologijom, kao i brojni programi ušteda za korisnike pojedinih American Express kartica, uključujući proširenje mreže poslovnih partnera kao i pogodnosti koje mogu ostvariti korisnici.

Potvrda unapređenja razvoja odnosa s klijentima - prodajnim partnerima je i rast broja prodajnih mjesta s kojima je PBZ Card ugovorio posebnu pogodnost - obročnu otplatu bez kamata i naknada. Ova pogodnost osobito je prepoznata od korisnika kartica što potvrđuje i stalni rast prometa i broja prodajnih mjesta koja nude ovu pogodnost - a u čemu je PBZ Card apsolutni lider na domaćem tržištu. Tako je u 2010. godini obročna otplata bez kamata i naknada bila dostupna korisnicima American Express i PBZ Maestro kartice na ukupno gotovo 50.000 prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

Brojni donacijski i sponzorski projekti, kako oni na području kulture, umjetnosti, zdravstva, obrazovanja, sporta i dr., još su jedanput potvrdili da PBZ Card svoj razvoj promišlja dugoročno te kroz prosperitet zajednice u kojoj posluje. Među projektima društvene odgovornosti posebno se ističe projekt pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Putem ovog projekta i svoje American Express kartice sa srcem PBZ Card pomaže projekt Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima" na način da za svaku transakciju koja je napravljena tom karticom izdvaja 35 lipa za projekt Ministarstva, bez dodatnih troškova za korisnike. Tako je za projekt Praćenja djece s neurorizicima PBZ Card do kraja 2010. prikupio više od milijun kuna te donirao sredstva za 11 bolnica diljem Hrvatske, za kupnju potrebne medicinske opreme.

Priznanja
Kontinuirano jačanje i unapređenje portfelja i usluga potvrdila su i brojna priznanja i nagrade koje ni u 2010. godini nisu izostale. Tako je PBZ Card, odnosno brend American Express u 2010. godini četvrti put za redom osvojio titulu "Trusted Brand" kao kartični brend kojem hrvatski potrošači najviše vjeruju a kompanija je osvojila i "Best in Customer Service Award" - priznanje za vrhunsku uslugu.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr