O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Retrospektivna izložba Mencija Clementa Crnčića u Galeriji Klovićevi dvori

U zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori otvorena je retrospektivna izložba Mencija Clementa Crnčića. Retrospektivna izložba Crnčića nakon više od dvadeset i pet godina, koliko je prošlo od posljednje retrospektive, javnosti nudi novo čitanje likovnoga opusa ovog velikog umjetnika. Svojim je umjetničkim (slikarskim i grafičkim), pedagoškim (kao jedan od suosnivača Akademije likovnih umjetnosti), te stručnim (kao ravnatelj Strossmayerove galerije starih majstora, te utemeljitelj Grafičke zbirke Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu) radom uvelike zadužio hrvatsku javnost. U tradiciji retrospektivnih obrada i revalorizacija umjetnika hrvatske moderne Galerija Klovićevi dvori je uz pomoć prijatelja Galerije, višegodišnjeg partnera i sponzora velikih izložbi koje Galerija priređuje, PBZ Carda, odlučila prirediti izložbu kojom će se ujedno obilježiti i 150. godina rođenja umjetnika.

Kao generalni pokrovitelj ove izložbe PBZ Card je, u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori, osigurao posebne pogodnosti za korisnike American Express kartica. Tako korisnici koji ulaznicu plate American Express karticom mogu iskoristiti 10 posto popusta na kupnju kataloga, a prvih petsto American Express korisnika na dar će dobiti plakat izložbe.

„PBZ Card se već više puta dokazao kao partner i prijatelj hrvatske umjetnosti i kulture, a što potvrđujemo i ovim najnovijim sponzorstvom retrospektivne izložbe Crnčića. Umjetnici kao što je Menci Clement Crnčić te ovako velike, retrospektivne izložbe predstavljaju veliku vrijednost za hrvatsku umjetnost i kulturu. Stoga nas ispunjava zadovoljstvom da možemo podržati ovu izložbu, koja po svom obimu, kompleksnosti, vrijednosti izloženih djela te sustavnom i stručnom pristupu djelima se s pravom svrstava u vrh umjetničkih i kulturnih događanja u našoj zemlji te je možemo uspoređivati sa sličnim događanjima u drugim europskim metropolama. Upravo iz tog razloga, drago nam je da ovu izložbu podržavamo s našim brendom American Expressom – koji je također kako kod nas tako i na europskoj, svjetskoj razini sinonim za izvrsnost, za vrhunsku kvalitetu“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Crnčićev je opus velik i segmentarno obrađen, međutim, nedostaje cjelovit i suvremen rezime njegovoga rada koji će ga predstaviti kao jednog od utemeljitelja domaćeg pejzažnog slikarstva te kao prvog dosljedno školovanog grafičara čija se djela već prilikom nastajanja izlažu na grafičkim izložbama uz ponajbolje umjetnike tiska svoga doba. Izložba predstavlja i opus karikatura, ilustracija te plakata, kao i dokumentarnih fotografija i artefakata o njegovu životu.

Djela Mencija Clementa Crnčića rese mnoge javne ustanove, rezidencije, privatne domove te stalne postavke muzeja i galerija. Njegovo viđenje Hrvatskog primorja, ali i južnih predjela morskih i kopnenih pejzaža, te zahvat u tkivo sjevernoga krajolika promijenili su tadašnju, ali i današnju recepciju domaćeg krajobraza. Rafinirane nijanse meteoroloških mijena u varijantama juga, bure, maestrala, lebića, neverina ili oluje na moru, panoramski zahvati u kartografsko tkivo rječitih suprotnosti našega teritorija: mora i planina, kontinentalnog i mediteranskog opća su mjesta domaćeg likovnoga krajobraznog slikarstva što će još dugo nakon Crnčića odjekivati radovima njegovih sljedbenika: Krizmana, Krušlina, Šenoe, a ponajviše Babića. Kroz kapitalna ostvarenja u stručnom kustoskom izboru Galerija Klovićevi dvori svojim posjetiteljima nudi vrhunski umjetnički doživljaj likovnoga opusa koji već više od jednog stoljeća ostaje u samom vrhu domaće likovne produkcije, odolijevajući mijenama stilova i ukusa.

Izložba će biti otvorena do 8.5. ove godine.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr