O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Prvi HCE pilot projekt za NFC mobilna plaćanja u Hrvatskoj

Zagreb, 30. srpnja 2014.PBZ grupa, članica Grupe Intesa Sanpaolo, Intesa Sanpaolo Card i American Express danas su objavili da te tri tvrtke pokreću pilot projekt kako bi testirale – po prvi put – HCE (Host Card Emulation) tehnologiju za NFC (Near-Field Communication) mobilna plaćanja na svojim POS (Point-of-Sale) uređajima u Hrvatskoj. PBZ grupa prvi je partner American Expressa u svijetu koji će testirati HCE na svome, hrvatskom tržištu.

Uz pomoć HCE tehnologije, PBZ grupa može pohraniti podatke s računa kartice u sigurni, virtualni oblak (cloud). Kada vlasnik kartice pokrene plaćanje putem mobilnog telefona, koji podržava NFC, podaci o kartičnom računu i plaćanju prenose se iz oblaka na mobilni telefon s NFC-om i na POS uređaj, omogućujući vlasniku kartice dovršetak plaćanja na brz i siguran način.

NFC mobilna usluga platnog prometa PBZ grupe bit će omogućena na smartphone uređajima. Koristeći HCE tehnologiju, PBZ grupa bit će u mogućnosti ponuditi NFC mobilne usluge platnog prometa za sve svoje korisnike kartica u Hrvatskoj, neovisno o operateru mobilne mreže i globalnom platnom sustavu.

"Izuzetno smo zadovoljni da je PBZ grupa prva financijska institucija u okviru Grupe Intesa Sanpaolo te prvi izdavatelj American Express kartica u svijetu koja će testirati HCE tehnologiju za sigurna NFC mobilna plaćanja na hrvatskome  tržištu", rekao je Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Card. "U Intesa Sanpaolo Cardu oduvijek smo bili predani ulaganjima u inovativne tehnologije plaćanja i iznimno smo ponosni što smo bili u mogućnosti u vrlo kratkom roku pokrenuti ovaj pilot projekt s PBZ grupom i American Expressom te ponuditi brza i sigurna beskontaktna plaćanja pomoću mobilnog telefona u Hrvatskoj."

Nakon što se vlasnik kartice registrira za uslugu NFC mobilnog plaćanja kod PBZ Grupe, treba  preuzeti aplikaciju na svoj mobilni uređaj.  Kada je to učinio, vlasnik kartice može registrirati platnu karticu pomoću dva odvojena kontrolna koda koje pruža PBZ grupa. Zatim, kada je u trgovini, vlasnik kartice treba jednostavno prisloniti mobilni telefon na POS uređaj s omogućenim NFC-om i time je plaćanje izvršeno.

"PBZ grupa i dalje vodi na tržištu u uvođenju inovativnih načina plaćanja", rekao je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a. "U Hrvatskoj je PBZ grupa prva pokrenula internetsko bankarstvo, kao i online mobilno bankarstvo prije deset godina. Testiranjem ove nove opcije sigurnog plaćanja na temelju NFC-a i dalje ćemo igrati važnu ulogu u uvođenju najnovije tehnologije plaćanja dostupne našim klijentima."

"American Express prepoznaje da potrošači diljem svijeta plaćaju na nove i različite načine", rekao je Mike Matan, voditelj Global Network Businessa u American Expressu. "Izuzetno smo zadovoljni da smo pokrenuli ovaj HCE pilot projekt s PBZ grupom i Intesa Sanpaolo Cardom te se veselimo našoj daljnjoj suradnji, nastavljajući istraživati ​​i uvoditi nove opcije NFC mobilnog plaćanja putem American Express kartica u Hrvatskoj."

"Pokretanje ovog pilot projekta u Hrvatskoj obilježava važnu prekretnicu koja će u konačnici potaknuti šire usvajanje mobilnog plaćanja u cijeloj regiji", rekla je Adriana Saitta, rukovoditelj poslova sa stanovništvom u Sektoru za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo. "Nakon pilot projekta i uvida kojeg steknemo na temelju naših testiranja, bit ćemo u mogućnosti učiniti HCE operativni sustav dostupnim i drugim bankama u Grupi Intesa Sanpaolo, što će nam omogućiti da brzo isporučujemo NFC mobilna rješenja, uključujući široku paletu platnih proizvoda."

O PBZ grupi

PBZ grupa, članica Grupe Intesa Sanpaolo, jedne od najvećih europskih bankarskih grupa, financijska je grupacija koja pruža širok raspon usluga svojim klijentima u Hrvatskoj. PBZ grupa nudi raznoliku paletu specijaliziranih usluga koje uključuju: bankarstvo, kartično poslovanje, leasing, stambene kredite, upravljanje imovinom te upravljanje mirovinskim fondom.

PBZ Card, članica PBZ grupe, specijalizirana za pružanje usluga iz područja kartičnog poslovanja, danas je vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj te je jedina kartična tvrtka u Hrvatskoj zadužena za izdavanje i prihvat American Express kartica. Tvrtka nudi širok asortiman kartičnih proizvoda, uključujući charge, debit, debit delayed, kreditne, pre-paid i druge kartice, namijenjene fizičkim i pravnim osobama. Svoj uspjeh PBZ Card zasniva na velikom znanju i bogatom iskustvu izgrađenima tijekom više od četrdeset godina prisustva American Expressa na hrvatskom tržištu te snažnom položaju koji je izgradila Privredna banka Zagreb kao vodeća banka u uvođenju novih tehnologija i proizvoda u kartično poslovanje.

O Intesa Sanpaolo Cardu

Intesa Sanpaolo Card d.o.o. (Grupa Intesa Sanpaolo) je tvrtka za kartično plaćanje osnovana 2009. i posvećena razvoju kartičnog poslovanja i upravljanju njime na međunarodnoj razini u onim zemljama u kojima posluje Intesa Sanpaolo.  Radni centri sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i Sloveniji jaka su baza za aktivnosti plaćanja kreditnom karticom na inozemnim tržištima na kojima posluje Intesa Sanpaolo.

Banke članice Grupe Intesa Sanpaolo trenutno upravljaju sa 6,5 milijuna debitnih i kreditnih kartica, oko 72.700 POS terminala i 2.640 bankomata. Kontinuirani rast Intesa Sanpaolo Carda osigurat će stvaranje sinergije i ekonomske vrijednosti za sve banke i druge organizacije kojima Intesa Sanpaolo Card bude pružao svoje usluge. Saznajte više na www.intesasanpaolocard.com

O American Expressu

American Express je globalna tvrtka za usluge koja klijentima omogućuje pristup proizvodima, saznanjima i iskustvima koji obogaćuju živote i dovode do poslovnog uspjeha. Saznajte više na americanexpress.com i povežite se s nama na facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress, i youtube.com/americanexpress.

Od 1997. American Express je sklopio partnerstvo s odabranom skupinom vodećih banaka i financijskih institucija diljem svijeta za izdavanje proizvoda marke American Express i uključivanje trgovaca u prodajnu mrežu American Expressa. Korištenjem svojih partnerstava, globalne infrastrukture i snage brenda, American Express stekao je još širi doseg za svoju mrežu u cijelom svijetu.

###

Za sve dodatne informacije kontaktirajte:

PBZ Card d.o.o.

Mladenku Dubravac, glavnu koordinatoricu odnosa s javnošću

Tel.: 01/63 63 077; e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

www.pbzcard.hr

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr