O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ grupa predstavila PBZ Wave2Pay– najmoderniju uslugu beskontaktnog mobilnog plaćanja u svijetu

Zagreb, 15. travnja 2015. – Danas je PBZ grupa, u suradnji s American Expressom i Intesa Sanpaolo Cardom, predstavila novu PBZ Wave2Pay uslugu. Nova PBZ Wave2Pay usluga je prva usluga beskontaktnog mobilnog plaćanja na hrvatskome tržištu koja se zasniva na Host Card Emulation (HCE) tehnologiji za NFC (Near-Field Communication) mobilna plaćanja na POS uređajima PBZ grupe. PBZ Wave2Pay usluga od sada je dostupna za American Express kartice, čime je PBZ grupa postala prvi izdavatelj American Express kartica u svijetu koji je uveo HCE mobilno plaćanje za American Express kartice.

"Novom PBZ Wave2Pay uslugom snažnije nego ikada potvrdili smo vodeći položaj  na hrvatskome tržištu u uvođenju inovativnih tehnologija", rekao je Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb. "U Hrvatskoj je PBZ grupa prva pokrenula internetsko bankarstvo još 2000. godine. Nadalje, bili smo ne samo prva banka u zemlji već i u regiji kada smo još prije više od deset godina uveli mobilno plaćanje (mPay), zasnovano u tom trenutku na  najmodernijoj USSD tehnologiji, a koje je prihvatilo više od 150.000 klijenata. Također, prije tri godine prvi smo uveli Visa Inspire beskontaktnu karticu, prošle godine i Visa Inspire Wave2Pay sticker karticu, a ovom novom uslugom donosimo najnoviju tehnologiju plaćanja našim klijentima koja danas spada u sam vrh korištenih tehnologija u najrazvijenijim zemljama svijeta. Korištenjem HCE tehnologije, PBZ grupa u mogućnosti je ponuditi NFC mobilne usluge platnog prometa uskoro za sve svoje korisnike kartica u Hrvatskoj, neovisno o mobilnom operateru", istaknuo je Lucić.

Partnerstvo American Expressa s PBZ grupom jedno je od najuspješnijih i najdugotrajnijih partnerstava American Expressa s nekom od banaka. Alex Furber, potpredsjednik Partner Card Servicesa American Expressa, također je prisustvovao predstavljanju usluge, a tom prigodom je izjavio: "U American Expressu smo ponosni na službeno pokretanje ove nove HCE mogućnosti u Hrvatskoj, prve takve vrste za našu mrežu. Ona svjedoči o zajedničkoj predanosti PBZ-a i American Expressa pružanju inovativnih proizvoda i usluga koji odgovaraju promjenjivim potrebama i željama kupaca. Radujemo se nastavku naše bliske suradnje i u budućnosti".

"Izuzetno smo zadovoljni da smo prvi na hrvatskom tržištu našim korisnicima ponudili funkcionalnost beskontaktnog mobilnog plaćanja, zasnovanog na najmodernijoj HCE tehnologiji. Ponosi smo da je uvodimo upravo za American Express kartice, brend koji je na našem tržištu prisutan više od četrdeset godina i koji je uvijek bio sinonim za vrhunsku kvalitetu i inovativnost. PBZ Wave2Pay usluga omogućava brzo, sigurno, jednostavno i praktično plaćanje na svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i svijetu koja podržavaju beskontaktno plaćanje. To je prvi mobilni novčanik na našem tržištu koji našem korisniku pruža mogućnost da virtualizira sve svoje platne kartice unutar PBZ Wave2Pay mobilnog novčanika, te da sva svoja plaćanja obavlja putem mobitela bez potrebe nošenja klasičnog novčanika", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

PBZ Wave2Pay usluga je podržana Intesa Sanpaolo Cardovim rješenjem za mobilno plaćanje Wave2Pay digitalni novčanik. "Ovo je vrlo uzbudljiv trenutak za nas jer radimo iskorak k stvaranju okruženja za mobilna plaćanja u Hrvatskoj. Mi u Intesa Sanpaolo Cardu težimo biti na čelu inovacija i ponosni smo na stvaranje i uvođenje inovativnih rješenja za naše banke klijente. Rješenje Wave2Pay, razvijeno od strane Intesa Sanpaolo Carda, u uskoj suradnji s PBZ grupom, pružit će korisnicima kartica u Hrvatskoj posve novo i uzbudljivo iskustvo kupovanja", rekao je Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Carda.

PBZ Wave2Pay trenutno je dostupna za American Express kartice, i to: American Express® karticu  (zelena, charge), The Gold Card®, The Platinum Card® i American Express® karticu sa srcem. Ovom uslugom trenutno se može plaćati na više od 5.000 prodajnih mjesta u Republici Hrvatskoj, uključujući većinu ključnih prodajnih mjesta, dok će do kraja godine biti uvedena na gotovo cijelu prodajnu mrežu PBZ grupe, a što ujedno predstavlja najveću mrežu POS uređaja u zemlji. Nakon uvođenja za American Express kartice, PBZ grupa će PBZ Wave2Pay uslugu ponuditi za cijeli svoj kartični portfelj.

PBZ Wave2Pay usluga omogućava brzo, jednostavno i sigurno plaćanje. Uz pomoć HCE tehnologije, prilikom iniciranja plaćanja povlače se podatci s colud servera na mobilni telefon korisnika i na POS uređaj, omogućujući vlasniku kartice dovršetak plaćanja na brz i siguran način. Osim plaćanja, PBZ Wave2Pay usluga omogućava i pregled transakcija, geolokaciju za svaku transakciju, aktivaciju tipkovnice s razmještenim brojevima i drugo.

Nova usluga dostupna je u svim poslovnicama Privredne banke Zagreb. Nakon što vlasnik kartice ugovori PBZ Wave2Pay uslugu, s Google Play Storea treba preuzeti PBZ Wave2Pay aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Paralelno korisnik zadaje zahtjev za aktivaciju, odnosno virtualizaciju odabranih platnih kartica unutar PBZ Wave2Pay mobilnog novčanika. Na kraju procesa aktiviranja aplikacije, korisnik kreira vlastiti tajni PIN koji će koristiti prilikom autentifikacije svake pojedine transakcije. Prilikom plaćanja na prodajnom mjestu vlasnik kartice treba prisloniti mobilni telefon na POS uređaj i time je plaćanje izvršeno.

PBZ Wave2Pay usluga mobilnog plaćanja omogućena je na smartphone uređajima s Android operativnim sustavima od verzije KitKat 4.4. ili više, a uređaj treba podržavati NFC tehnologiju.

###

O PBZ grupi

PBZ grupa, druga po veličini bankarska grupa u Hrvatskoj, dio je Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih europskih bankarskih grupa. PBZ grupa nudi raznoliku paletu specijaliziranih usluga svojim klijentima u zemlji i inozemstvu koje uključuju: bankarstvo, kartično poslovanje, leasing, poslovanje s nekretninama i upravljanje imovinom.

PBZ Card, članica PBZ grupe, specijalizirana za pružanje usluga iz područja kartičnog poslovanja, danas je vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj te je jedina kartična tvrtka u Hrvatskoj zadužena za izdavanje i prihvat American Express kartica. Tvrtka nudi širok asortiman kartičnih proizvoda, uključujući charge, debit, debit delayed, kreditne, pre-paid i druge kartice, namijenjene fizičkim i pravnim osobama. Svoj uspjeh PBZ Card zasniva na velikom znanju i bogatom iskustvu izgrađenima tijekom više od četrdeset godina prisustva American Expressa na hrvatskom tržištu te snažnom položaju koji je izgradila Privredna banka Zagreb kao vodeća banka u uvođenju novih tehnologija i proizvoda u kartično poslovanje.

O Intesa Sanpaolo Cardu

Intesa Sanpaolo Card d.o.o. je pružatelj platnih rješenja posvećen razvoju i upravljanju platnog poslovanja na međunarodnoj razini. Tvrtka je osnovana 2009. i članica je Intesa Sanpaolo Grupe. Operativni centri sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i Sloveniji jaka su baza za aktivnosti platnog poslovanja na inozemnim tržištima na kojima posluje Intesa Sanpaolo.

Banke članice Grupe Intesa Sanpaolo trenutno upravljaju sa više od 6,6 milijuna platnih kartica, 75 tisuća POS terminala i 2.600 bankomata. Kontinuirani rast Intesa Sanpaolo Carda osigurava stvaranje sinergije i ekonomske vrijednosti za sve banke i druge organizacije kojima Intesa Sanpaolo Card  pruža svoje usluge. Saznajte više na www.intesasanpaolocard.com

O American Expressu

American Express je globalna tvrtka za usluge koja klijentima omogućuje pristup proizvodima, saznanjima i iskustvima koji obogaćuju živote i dovode do poslovnog uspjeha. Saznajte više na americanexpress.com i povežite se s nama na facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress, i youtube.com/americanexpress.

Od 1997. American Express je sklopio partnerstvo s odabranom skupinom vodećih banaka i financijskih institucija diljem svijeta za izdavanje proizvoda marke American Express i uključivanje trgovaca u prodajnu mrežu American Expressa. Korištenjem svojih partnerstava, globalne infrastrukture i snage brenda, American Express stekao je još širi doseg za svoju mrežu u cijelom svijetu.

###

Za dodatne informacije kontaktirajte:

PBZ Card d.o.o.

Mladenku Dubravac, glavnu koordinatoricu odnosa s javnošću

Tel.: 01/63 63 077; e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

www.pbzcard.hr

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr