O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

PBZ Grupa, najveći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj, potpisala je Ugovor o suradnji s UnionPay International

Zagreb, 26. siječnja 2015. - Predstavnici tvrtke UnionPay International, međunarodne podružnice tvrtke China UnionPay, PBZ Grupe i Intesa Sanpaolo Carda danas su u Zagrebu potpisali dva vrlo značajna ugovora o poslovnoj suradnji prema kojim će UnionPay kartice biti prihvaćene na svim bankomatima i prodajnim mjestima PBZ Grupe, najvećeg izdavatelja i ugovaratelja prihvata kartica u Hrvatskoj. Također,  Intesa Sanpaolo Card postepeno će uvoditi UnionPay kartice u devet banaka, članica Intesa Sanpaolo Grupe, na području srednje i istočne Europe. Ovom svečanom potpisivanju prisustvovali su Shi Wenchao, predsjednik Uprave China Union Paya; Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda; Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Card, te brojni drugi uvaženi uzvanici.

Shi Wenchao je izjavio da Hrvatska te srednja i istočna Europa postaju novo odredište za kineske turiste. Sve intenzivnija ekonomska i tržišna suradnja potaknula je rastuću potražnju za uslugama prekograničnog plaćanja. UnionPay želi surađivati s glavnim lokalnim institucijama kako bi zajedno optimizirali sredinu za prihvat UnionPay kartica te korisnicima kartica omogućili još kvalitetniju uslugu. UnionPay će također intenzivirati napore u stvaranju uvjeta za prihvat kartica u cijeloj regiji srednje i istočne Europe te surađivati s partnerskim institucijama u procesu izdavanja kartica i razvoju inovativnih načina plaćanja kako bi zadovoljili raznolike potrebe korisnika kartica.

Zahvaljujući potpisanom ugovoru, Privredna banka Zagreb je prva banka u Hrvatskoj koja će prihvaćati UnionPay kartice na svojim bankomatima i prodajnoj mreži trgovaca. UnionPay kartice bit će najprije prihvaćene na PBZ bankomatskoj mreži, čija primjena se očekuje do početka turističke sezone 2015. Nakon čega je planirano ugovaranje prihvaćanja i na prodajnoj mreži trgovaca.

„Veliko nam je zadovoljstvo što će Privredna banka Zagreb biti među prvima unutar Intesa Sanpaolo Grupe koja će prihvaćati UnionPay kartice na svojim bankomatima i prodajnim mjestima trgovaca. Kao vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj, uključujući 28.500 POS uređaja i oko 700 bankomata, u mogućnosti smo osigurati široko prihvaćanje na našem tržištu nudeći korisnicima UnionPay kartica visokokvalitetne financijske usluge, što će njihov boravak u Hrvatskoj učiniti još ugodnijim, a našim će trgovcima pružiti mogućnost da poboljšaju svoje poslovanje,“ rekao je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda.

„Vrlo smo ponosni što Intesa Sanpaolo Card pruža tehnička rješenja za prihvaćanje UnionPay kartica na devet tržišta na kojima posluju banke članice Intesa Sanpaolo Grupe. Nastavit ćemo podržavati banke u njihovu razvoju i promoviranju prihvaćenosti UnionPaya na tim tržištima. To je prvi korak u našoj suradnji i nadamo se da ćemo je nastaviti i na drugim, poslovnim prilikama,“ rekao je Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Carda.

Suradnja s PBZ Grupom kao najvećim izdavateljem i ugovarateljem prihvata kartica u Hrvatskoj omogućit će lokalnim trgovcima prihvat UnionPay kartica. S obzirom da Hrvatska postaje jedno od omiljenijih turističkih odredišta kineskih turista, ova suradnja omogućit će korisnicima UnionPay kartica kvalitetniju financijsku uslugu i obogatiti njihov boravak u Hrvatskoj.

O UnionPay International

UnionPay International (UPI) je podružnica China UnionPaya koja je usredotočena na rast i podršku globalnom poslovanju UnionPaya. U suradnji s više od 300 institucija diljem svijeta, UnionPay International ostvario je prihvaćanje svojih kartica u 148 zemalja i regija izvan Kine, dok se one izdaju u više od 30 zemalja i regija. UnionPay International pruža kvalitetnu, povoljnu i sigurnu uslugu prekograničnog plaćanja najvećoj bazi korisnika kartica u svijetu i omogućuje odgovarajuće lokalne usluge sve većem broju globalnih trgovaca i nositelja UnionPay kartice.

O PBZ Grupi

PBZ Grupa dio je Intese Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih europskih bankarskih grupa, te nudi raznoliku paletu specijaliziranih usluga svojim klijentima u zemlji i inozemstvu koje uključuju: bankarstvo, kartično poslovanje, leasing, poslovanje s nekretninama i upravljanje imovinom.

S oko 700 bankomata diljem zemlje, prodajnom mrežom od 28.500 POS uređaja i tržišnim udjelom od 28% u tom poslovnom segmentu PBZ Grupa je vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj, istovremeno osiguravajući trgovcima inovativno i uspješno poslovanje s karticama, te raznoliku ponudu kvalitetnih financijskih usluga i proizvoda.

O Intesa Sanpaolo Cardu

Intesa Sanpaolo Card d.o.o. (Grupa Intesa Sanpaolo) je tvrtka za kartično plaćanje osnovana 2009. i posvećena razvoju kartičnog poslovanja i upravljanju njime na međunarodnoj razini u onim zemljama u kojima posluje Intesa Sanpaolo.  Radni centri sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i Sloveniji jaka su baza za aktivnosti plaćanja kreditnom karticom na inozemnim tržištima na kojima posluje Intesa Sanpaolo.

Banke članice Grupe Intesa Sanpaolo trenutno upravljaju sa 6,5 milijuna debitnih i kreditnih kartica, oko 72.700 POS terminala i 2.640 bankomata. Kontinuirani rast Intesa Sanpaolo Carda osigurat će stvaranje sinergije i ekonomske vrijednosti za sve banke i druge organizacije kojima Intesa Sanpaolo Card bude pružao svoje usluge. Saznajte više na www.intesasanpaolocard.com

PBZ Card

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću

Tel.: 01/ 63 63 077; mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica

01 / 48 91 333

Mastercard i Visa kartice

Ugovaranje prihvaćanja kartica