MyWay PBZ Card Business Account

PBZ Grupa donirala suvremeni EEG uređaj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno

U sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati djeci i mladima diljem Hrvatske, što potvrđuje i njezina najnovija donacija Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno. Donaciju u iznosu od 225.131 kunu uručili su Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda i Vladimir Potočki, direktor, Centar za poslovanje malim i srednjim poduzećima PBZ-a. Zahvaljujući ovoj donaciji, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno nabavila je suvremeni EEG uređaj koji će omogućiti ranu intervenciju te kvalitetniju zdravstvenu skrb djece s neurorizičnim teškoćama s područja Rovinja i ostalih dijelova Istarske županije.

„Iznimna mi je čast da je naša ustanova dio projekta „Činim dobro svaki dan“. Naš Centar za ranu intervenciju u djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju započeo je s radom u srpnju 2020. godine te smo do kraja prosinca iste godine napravili 220 dijagnostičko/terapijskih postupaka. Tijekom prošle godine registriran je 901 postupak, što predstavlja porast od 309 %, a u prvim mjesecima ove godine zabilježili smo daljnji rast ovih postupaka. Zahvaljujući doniranom uređaju, uveli smo i EEG pretragu koja je kao takva pretraga u punom sastavu jedinstvena na području Istarske županije“, istaknuo je doc. dr. sc. Marinko Rade, mr. sc. orth. med., MBA, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj - Rovigno.

„U našoj bolnici razvijamo Centar za ranu intervenciju u djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju, a ova hvalevrijedna donacija novog video EEG uređaja upotpunit će ponudu naših usluga, povećati kvalitetu našeg rada te omogućiti roditeljima i djeci da na jednom mjestu i u kratkom vremenu dobiju kompletniju informaciju o teškoćama s kojima su nam se javili. Elektroencefalografija (EEG) je pretraga koja se najčešće koristi u pedijatrijskoj neurologiji. Ona je bezopasna, bezbolna, neinvazivna i jednostavna, a pruža nam vrijedne informacije o električnoj aktivnosti mozga, omogućujući bolju dijagnostiku i uspješnije liječenje naših pacijenata“, istaknuo je dr. sc. Mladen Jašić, dr. med., spec. pedijatar, subspec. neonatologije, voditelj Tima za ranu intervenciju.

Donacija Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već četrnaest godina za redom pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 27 milijuna kuna te ukupno realizirala 60 donacija, uključujući pedijatrijske odjele i dječje bolnice te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (Newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku Newslettera ili slanjem poruke na adresu: info@pbzcard.hr.

Odjel prodaje

Upiti o ugovaranju prihvata kartica

Odjel upravljanja POS mrežom

Upiti o funkcioniranju POS mreže, izmjena matičnih podataka, dostava slipova, obrazaca kredita i drugih materijala