My Way PBZ Card Business Account

PBZ Grupa donirala pola milijuna kuna Odjelu za pedijatriju Opće bolnice u Slavonskom Brodu

Donacijom, koju je realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan", PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, omogućila je kupnju UZV color doppler uređaja za Odjel pedijatrije Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu. Novi UZV uređaj u vrijednosti 499.912,50 kuna omogućit će kvalitetniju dijagnostiku i liječenje malenih pacijenata Brodsko-posavske županije te je jedan od brojne medicinske opreme koju je Grupa donirala pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama u Hrvatskoj za bolju zdravstvenu skrb neurorizične djece.

„Zahvaljujemo PBZ Grupi na vrijednoj donaciji koja nam je omogućila kupnju vrhunskog ultrazvučnog uređaja koji će našim djelatnicima na Odjelu za pedijatriju uvelike olakšati i poboljšati svakodnevni rad te podići razinu skrbi naših malih pacijenata“, istaknuo je doc. dr. sc. prim. Josip Samardžić, dr. med., ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević“.

Na Odjelu za pedijatriju brodske bolnice liječi se nedonoščad od 34 pa i manje tjedana gestacije, među kojima su brojna neurorizična djeca, kod koje postoji opasnost od razvoja poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji i učenju do razvoja mentalne retardacije i cerebralne paralize. Odjel godišnje skrbi o pedesetak visokoneurorizične djece te višestruko većem broju niskorizične djece.

„Zahvaljujući ovom vrhunskom ultrazvučnom uređaju, u mogućnosti smo dijagnosticirati i pratiti rane promjene na ultrazvuku mozga te tako još u ranom neonatalnom razdbolju djecu uvrštavati u grupu nisko ili visoko neurorizične djece, o čemu potom ovisi daljnji intenzitet i ritam praćenja te uključivanje u habilitacijski program. Uređaj nam omogućava dijagnostiku promjena na središnjem živčanom sustavu i prirođenih srčanih grešaka kao i probavnih i bubrežnih anomalija“, istaknuo je Ivan Krajinović, dr. med., rukovoditelj Odjela za pedijatriju.

„Raduje me da smo našu donaciju uputili Općoj bolnici u Slavonskom Brodu te se nadam da će ona pomoći osoblju, roditeljima i malenima pacijentima Brodsko-posavske županije. Ovo je 55. donacija koju smo realizirali u sklopu projekta „Činim dobro svaki dan“, omogućivši kupnju razne opreme za pedijatrijske odjele i dječje bolnice te dječje domove diljem naše zemlje. U sklopu ovoga projekta suvremenim UZV uređajima opremili smo pedijatrijske odjele sedam naših bolnica, od brodske, koprivničke, požeške i vukovarske do Kliničke bolnice Merkur, KBC-a Zagreb i Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na zagrebačkom Goljaku“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji se već više od dvanaest godina provodi pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima prikupljenim za taj projekt PBZ Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 23 milijuna kuna te ukupno realizirala 55 donacija, uključujući dječje bolnice i pedijatrijske odjele te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (Newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku Newslettera ili slanjem poruke na adresu: info@pbzcard.hr.

Odjel prodaje

Upiti o ugovaranju prihvata kartica

Odjel upravljanja POS mrežom

Upiti o funkcioniranju POS mreže, izmjena matičnih podataka, dostava slipova, obrazaca kredita i drugih materijala