My Way PBZ Card Business Account Zahtjev za odgodu plaćanja

PBZ grupa donirala milijun kuna Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"

Predstavnici PBZ grupe uručili su donaciju u iznosu od milijun kuna Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu. Spomenuta donacija omogućit će nabavku suvremene medicinske opreme za Zavod za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju. Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni uvaženi gosti: izv.prof.dr.sc. Vili Beroš, dr.med., ministar zdravstva; prim. Željko Plazonić, dr.med., državni tajnik; prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med., ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"; Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; doc.dr.sc. Marko Kutleša, dr.med., načelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Klinike "Dr. Fran Mihaljević", Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda te brojni drugi.

"Bitna odrednica poslovanja cijele PBZ grupe, kao jednog od inicijatora uvođenja promjena na području društveno odgovornog poslovanja, je pomaganje našoj zajednici. Uvijek nastojimo sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu, pomažući one kojima je pomoć najpotrebnija. Među našim projektima društveno odgovornog poslovanja ističe se jedinstveni projekt u zemlji "Činim dobro svaki dan", putem kojeg kontinuirano već više od deset godina pomažemo nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih ali isto tako odgovaramo i na aktualne potrebe našeg društva. Stoga, u ovom vremenu pojačanih aktivnosti u liječenju infektivnih bolesti našu najnoviju donaciju usmjeravamo Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević", istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

"U svojoj 126 godina staroj tradiciji liječenja infektivnih bolesti Klinika je spasila mnoge živote i uspješnim liječenjem sprječavala širenje zaraznih bolesti. Danas, u vrijeme opasnosti od globalnog širenja novog koronavirusa i drugih novih mikroorganizama, ovo je iznimno vrijedna donacija za našu Kliniku na čemu iskreno zahvaljujemo", istaknula je prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med., ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

"PBZ Grupa je kroz humanitarni projekt "Činim dobro svaki dan" uključena u aktivnosti unapređenja zdravstvenog sustava te se ovim putem zahvaljujem svim predstavnicima PBZ grupe na dugogodišnjoj suradnji zahvaljujući kojoj su nabavljeni neophodni  uređaji i oprema u našim bolnicama. Najnovijom donacijom u vrijednosti od 1.000.000 kuna omogućit će se opremanje Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju pri Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“. Uvjeren sam da će moto „Činim dobro svaki dan“ i nadalje biti jedan od važnih smjerova Kartice sa srcem kojim PBZ grupa iskazuje svoju društvenu odgovornost prema zajednici", istaknuo je izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med., ministar zdravstva.

Donacija Klinici za infektivnu medicinu "Dr. Fran Mihaljević" dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan", kojim Grupa već više od deset godina pomaže svoj zajednici. Projekt je Grupa pokrenula još 2008. godine kako bi kontinuirano i dugoročno pomagala zajednici u kojoj posluje, izdvajajući za svaki transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je do sada prikupila oko 19 milijuna kuna te ukupno realizirala 40 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Dodatne informacije:

Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda