O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ Grupa donirala gotovo 250.000 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Zagreb/Samobor, 16. veljače 2016. – Danas su Centru za odgoj i obrazovanje Lug predstavnici PBZ Grupe uručili donaciju u iznosu od 249.957,18 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja razne opreme i sprava, poput informatičke, multimedijske, glazbene, sportske i druge za kreativne radionice i kabinete praktične nastave Centra te potreban namještaj, kako bi se obrazovanje, boravak i slobodno vrijeme korisnika Centra učinilo kvalitetnijim, ugodnijim i sadržajnijim.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih i "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do kraja siječnja ove godine prikupila 6.494.083,45 kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Centar za odgoj i obrazovanje Lug uključen je u projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih. Donacija ovom centru je 24. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Bernardica Juretić, ministrica socijalne politike i mladih RH; Stjepan Kožić, zagrebački župan; Krešo Beljak, samoborski gradonačelnik; Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; Goran Radovanović, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Lug; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a; te brojni drugi.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug je ustanova socijalne skrbi koja brine o mladima s teškoćama u razvoju i problemima u ponašanju te odraslim osobama s invaliditetom. Centar trenutno skrbi o 55 korisnika u dobi od 14. do 21. godine života koji imaju intelektualne i mentalne poteškoće te poremećaj u ponašanju kao i o 54 punoljetne osobe s invaliditetom, koje u Centar dolaze na poludnevni boravak.

„Ovo je jedan od najsretnijih dana u dugoj povijest ovog Centra. Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe nabavili smo desetak kompjutera, televizora, playstationa, glazbenih linija kojima smo opremili dnevne boravke za sve naše odgojne skupine. Kupili smo klavijature, mikrofone, harmoniku, bubnjeve i razglas za glazbenu terapiju, opremu za keramičku radionicu, kabinet praktične nastave za kuhare i slastičare, zatim deset brdskih bicikala, pet sprava za teretanu, sportsku opremu za nogomet, košarku, odbojku i stolni tenis, radne stolove i stolice. Sva ova oprema pružit će našim korisnicima sadržajniji boravak te kvalitetnije obrazovanje", istaknuo je Goran Radovanović, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Lug.

 

"Drago mi je da smo danas u Centru za odgoj i obrazovanje Lug te da smo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem pomogli i ovom centru. Danas smo se uvjerili da će brojna oprema i sprave, kupljene našom donacijom, korisnicima Centra Lug unaprijediti kvalitetu života, obrazovanja i slobodnog vremena te poboljšati i olakšati svakodnevni rad djelatnika Centra. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja Privredne banke Zagreb i cijele PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, kako kaže i naziv samog projekta, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta do sada prikupili gotovo 6,5 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih te realizirali čak 24 donacije, uključujući 19 donacija bolnicama i 5 donacija domovima socijalne skrbi, kako bismo najmlađim članovima našeg društva omogućili bolju zdravstvenu i socijalnu skrb", istaknuo je Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

DODATNI PODACI:

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ Grupa je do 31.1.2016. godine prikupila 6.494.083,45 kuna te je ukupno realizirala 24 donacije, uključujući 19 donacija bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i pet donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Grupa donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

 

Projekt „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi pokrenut je 2014. a od samog početka u njega se uključuju PBZ i PBZ Card. Cilj projekta je poboljšati kvalitetu življenja djece i usluga koje im se pružaju u domovima socijalne skrbi te stvoriti uvjete za pružanje novih usluga. Posebna važnost u sustavu socijalne skrbi pridaje se djeci iz socijalno ugroženih obitelji, djeci bez roditeljske skrbi ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci s problemima u ponašanju kao i djeci s teškoćama u razvoju. PBZ i PBZ Card pomažu ovom projektu donirajući domovima socijalne skrbi za djecu prikupljena sredstva potrebna za kupnju informatičke opreme, nabavku vozila za prijevoz djece, opremanje stambenih zajednica, obnovu i uređenje dječjih igrališta i sportskih dvorana, uređenje senzornih soba za terapiju djece s teškoćama u razvoju, opremanje rehabilitacijskih kabineta, nabavku edukacijsko-rehabilitacijske (didaktičke) opreme, uređenje školskih radionica, uređenje okoliša i unutarnjih prostora domova, poludnevnih i dnevnih boravaka, savjetovališta, kreativnih radionica i drugog.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug je ustanova socijalne skrbi koja brine o mladima s teškoćama u razvoju i problemima u ponašanju te odraslim osobama s invaliditetom. Centar je osnovan 1948. godine te je u početku u domu bilo smješteno 36-ero djece i dva odgajatelja. Danas Centar broji 67 zaposlenika od kojih je 50 stručnih radnika (socijalni pedagozi, socijalni radnici, rehabilitatori, medicinsko osoblje i dr.). Centar za odgoj i obrazovanje Lug prostire se na 13ha zelenih površina, sa starim dvorcem, projektiranim parkom, poljoprivrednim zemljištem (voćnjak sa 2000 voćaka) i zgradama za smještaj i boravak, obrazovanje i stručno osposobljavanje. Trenutno Centar skrbi o 55 korisnika u dobi od 14. do 21. godine života koji imaju intelektualne i mentalne poteškoće te poremećaj u ponašanju. Također u poludnevnom boravku brine o 54 punoljetne osobe s invaliditetom. Uz to Centar nudi usluge obrazovanja i stručnog osposobljavanja za pomoćna zanimanja (soboslikar-ličilac, autolimar, autolakirer, vrtlar, kuhar-slastičar, bravar).

###

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

www.pbzcard.hr; www.cinimdobro.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr