O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ Grupa donirala Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava kombi vozilo s rampom

Zagreb, 3. veljače 2017. – Danas su Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava predstavnici PBZ Grupe uručili donaciju u iznosu od 271.807,44 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja kombi vozila s rampom za prijevoz djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima, kako bi se omogućio sigurniji i kvalitetniji prijevoz korisnika ovog Centra.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojih Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike. Prikupljena sredstva Grupa donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do sada prikupila 8,5 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj. Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava uključen je u projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", a donacija ovom centru je 28. donacija koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Margareta Mađerić, državna tajnica iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; Slavko Kojić, pročelnik Ureda za financije Grada Zagreba; Koraljka Janeković, v.d. ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava; Marija Pavić, predsjednica Upravnog vijeća Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava; Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda te brojni drugi.

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava namijenjen je školovanju i rehabilitaciji djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima koji se u primjerenim uvjetima mogu osposobiti za zanimanja po redovitim, prilagođenim i posebnim programima. Centar ima 230 korisnika. Trenutno prijevoz svakodnevno koristi oko 50 korisnika Centra, s područja cijelog Zagreba i bliže okolice, što je vrlo mnogo s obzirom na kapacitet vozila te broj vozača i pratitelja. Prijevoz uključuje svakodnevno dovoženje učenika na nastavu, odraslih osoba na rehabilitacijske programe i potrebe zdravstva kao i na brojne druge aktivnosti učenika. Donirano kombi vozilo s rampom značajno će olakšati i unaprijediti kvalitetu prijevoza korisnika Centra.

"U ime učenika, korisnika, njihovih roditelja, djelatnika Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava te svoje osobno od srca i s ponosom zahvaljujem PBZ Grupi na velikodušnoj donaciji koja nam je omogućila kupnju kombi vozila s rampom za prijevoz naših učenika i odraslih korisnika. Također, zahvaljujem i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje nas je predložilo za dodjelu ove vrijedne donacije te svima koji sudjeluju u projektu "Činim dobro svaki dan". Da bi došlo do realizacije ove donacije i projekta, sigurna sam da je mnogo ljudi uložilo dobru volju, htijenje, trud, angažman, dio sebe, ljubav… Budući da su naši korisnici osobe s motoričkim teškoćama, mnogima od njih je samostalno kretanje veoma otežano ili onemogućeno. Malo je reći da im vozilo predstavlja pravu dragocjenost, da im ono znači život, predstavlja razliku između socijalne uključenosti i isključenosti, između mogućnosti i nemogućnosti, između intenzivnog življenja i izolacije. Prijevozno sredstvo dio je njih samih, čini ih ravnopravnima, omogućuje kretanje, školovanje, sudjelovanje, susrete, druženja…ono je doslovno karta za budućnost", istaknula je Koraljka Janeković, v.d. ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

"Drago mi je da smo danas u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava te da smo donacijom kombi vozila s rampom razveselili korisnike i djelatnike Centra te im omogućili sigurniji i kvalitetniji prijevoz, a time, nadam se, i olakšali svakodnevni život. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe naš projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem, kojim kontinuirano, od 2008. godine, iz dana u dan, što potvrđuje i sam naziv projekta, pomažemo djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta do sada prikupili 8,5 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih te realizirali čak 28 donacija, uključujući 21 donaciju bolnicama i 7 donacija domovima socijalne skrbi, među kojima je i ova najnovija donacija Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava", istaknuo je Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda.

Donacija Centaru za odgoj i obrazovanje Dubrava dio je pomaganja projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" koje je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenulo 2014. godine s ciljem poboljšanja kvalitete življenja djece i usluga koje im se pružaju u domovima socijalne skrbi te stvaranja uvjeta za pružanje novih usluga. "Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku posebnu pozornost posvećuje djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. Upravo je Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava jedna od specifičnih ustanova socijalne skrbi koja osim pružanja socijalnih usluga navedenim korisničkim skupinama, obavlja i djelatnost srednjoškolskog odgoja i obrazovanja za djecu s teškoćama u razvoju po redovitom, posebnom i prilagođenom programu. Kupnja kombi vozila s rampom od sredstava doniranih od strane PBZ Grupe za prijevoz djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom od posebne je važnosti kako za korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava tako i za njihove roditelje/skrbnike, kako bi se upravo najosjetljivijim skupinama u društvu osigurala dostupnost socijalnih usluga. Željela bih se u ovom svečanom trenutku zahvaliti i svim radnicima ove ustanove koji svakodnevno požrtvovno i s ljubavlju pružaju skrb, odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju korisnicima. Bez svih njih mi danas ne bi bili ovdje i zato im svima želim snage da i dalje nastave hrabro i ustrajno. PBZ Grupa, njeni rukovoditelji i djelatnici upravo ovom akcijom pokazuju što u pravom smislu znači socijalna odgovornost gospodarstva, koja sve više postaje važnim pokretačem u razvoju modernog hrvatskog društva. Društva u kojem prava djece i osoba s invaliditetom, kao najranjivijih članova našeg društva, moraju biti na najvišoj razini", istaknula je Margareta Mađerić, državna tajnica iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr