O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ grupa donirala 59.837 kuna Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama

Zagreb, 26. svibnja 2015. – Danas su Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 59.837,64 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja didaktičke opreme za Dnevnu bolnicu za visokoneurorizičnu djecu.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja te "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50.

Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama uključena je u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja te je jedna od pokretača i autora tog projekta. Donacija ovoj bolnici je dvadeseta donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan". Ujedno, ovo je treća donacija PBZ grupe ovoj bolnici u sklopu pomaganja projektu "Praćenje djece s neurorizicima".

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Tomislav Đidara, viši stručni savjetnik Ministarstva zdravlja; Gzim Redžepi zamjenik pročelnice zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, Katarina Bošnjak-Nađ, ravnateljica bolnice, Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda te brojni drugi.

U Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama provodi se rano otkrivanje i rana habilitacija djece s odstupanjem u razvoju. Godišnje se u Hrvatskoj rodi oko 40.000  djece, a oko 10% njih su neurorizična djeca, od čega oko 3%  visokoneurorizična djeca, koja zahtijevaju posebne rane programe habilitacije i praćenja razvoja. Već 2004. godine bolnica je krenula s programom izdvajanja visokoneurorizične djece u rodilištu te njihovog uključivanja u ranu habilitaciju. "Otvaranjem Dnevne bolnice za visokoneurorizičnu djecu željeli bismo visokoneurorizičnu djecu iz svih zagrebačkih rodilišta uključiti u program "Praćenje djece s neurorizicima". Tijekom pet  dana, u sklopu Dnevne bolnice, učinili bismo svu ranu dijagnostiku (neuropedijatrijski pregled, fizijatrijski pregled, Ultrazvuk mozga, EEG poligrafiju, Evocirane vidne i slušne potencijale, snimanje spontanih pokreta) te bi uključili dijete u svakodnevne neurorazvojne vježbe po Bobath metodi i u terapiju rane intervencije. Uz terapeute majka bi naučila vježbe koje bi sama provodila kod kuće s djetetom. Program također uključuje redovite kontrole i po potrebi ponavljanje određenih dijagnostičkih pretraga i programa habilitacije. Donacija našeg vjernog partnera - PBZ grupe osigurala nam je da prostor Dnevne bolnice opremimo didaktičkim sredstvima, igračkama, ljuljačkama neophodnim za ranu intervenciju: fizikalnu, radnu i senzoričku terapiju, a time omogućila i njezino konačno puštanje u rad. Očekujemo da ćemo kroz godinu dana u Dnevnoj bolnici habilitirati oko 250 visokoneurorizične djece, ukoliko obuhvatimo sva zagrebačka rodilišta", istaknula je ravnateljica bolnice prim. Katarina Bošnjak – Nađ, dr.med.

„Drago nam je da dvadesetu donaciju u sklopu našeg projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem upućujemo upravo Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama. S ovom bolnicom vežu nas partnerski, dugogodišnji odnosi. Naime, Specijalna bolnica je jedan od pokretača i autora projekta "Praćenje djece s neurorizicima", koji pomažemo od samog početka našeg projekta "Činim dobro svaki dan", te ima vrlo značajnu ulogu u liječenju neurorizične djece kako s područja Zagreba tako i iz ostalih krajeva Hrvatske. Specijalnoj bolnici donirali smo prva sredstva prikupljena putem projekta "Činim dobro svaki dan". Pomogli smo joj i prošle godine, a ova današnja donacija je naša treća donacija ovoj bolnici. Tako smo ovoj  bolnici, u sklopu pomaganja projektu "Praćenje djece s neurorizicima", do sada ukupno donirali više od 300.000 kuna", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju. Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ  grupe ima izuzetnu vrijednost za sam projekt kroz aktivnosti pronalaženja partnera i osmišljavanja novih ideja i akcija. Prikupljena financijska sredstva omogućit će brže postizanje krajnjeg cilja projekta „Praćenje djece s neurorizicima", tj. stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece sa neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja djece.

DODATNI PODACI:

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ grupa je do sada prikupila više od 4,5 milijuna kuna te je ukupno donirala sredstva u 18 bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i u dvije ustanove socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

###

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

www.pbzcard.hr

 

 

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr