O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ grupa donirala 300.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

Zagreb/Varaždin, 14. siječnja 2016. – Danas su Općoj bolnici Varaždin predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 298.999,75 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja EEG uređaja za Odjel za pedijatriju bolnice. Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja te "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je do sada prikupila više od 6,3 milijuna kuna, namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj.

Opća bolnica Varaždin uključena je u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja. Donacija ovoj bolnici je 23. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, te 19. donacija upućena nekoj od bolnica, koje su uključene u projekt "Praćenje djece s neurorizicima".

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Nataša Zorić, pomoćnica ministra zdravlja; Dunja Skoko-Poljak, dr.med. voditeljica Službe za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja; Alen Kišić, zamjenik varaždinskog župana; Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik; Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj OB Varaždin;  Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a; te brojni drugi.

"Zahvaljujem PBZ grupi na vrijednoj donaciji kojom ćemo značajno unaprijediti dijagnostiku i praćenje najosjetljivije grupe neurorizične djece, kao i sve djece s konvulzijama i epilepsijom. Donirani EEG sustav Nihon Kohden, Neurofax 1200K Pro sadrži stacionarni EEG sustav s video sustavom za praćenje pacijenta, mogućnost dugotrajnog snimanja cerebralne funkcije i polisomnografsko snimanje, te odvojenu stanicu za očitavanje i analizu EEG-a, što će uvelike poboljšati dijagnostiku, praćenje a time i liječenje neurorizične djece. Ovakav uređaj nam je vrlo bitan uzmemo li u obzir podatak da smo tijekom prošle godine u Ambulanti za neurorazvojne poremećaje Odjela za pedijatriju naše bolnice pregledali 1.633 djece i napravili 1.067 EEG snimanja, od čega je 153 bilo neurorizične djece. Razvoj takve djece potrebno je intenzivno pratiti programima ranog praćenja budući da postoji rizik za niz razvojnih poteškoća. Dio toga multidisciplinarnog praćenja je praćenje maturacije mozga i detekcija specifičnih patoloških elemenata u EEG-u koji bi sugerirali povišeni rizik za razvoj epilepsije. Rano otkrivanje poteškoća i uključenje u habilitaciju mogu čak i spriječiti razvoj bolesti ili barem postići najveći mogući potencijal kod neurorizičnog djeteta", istaknula je voditeljica Odjela za pedijatriju Nataša Mesarić Antončić, dr.med.

"Drago mi je da smo danas u Varaždinu, u njegovoj Općoj bolnici te da putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem možemo pomoći i ovoj bolnici, donirajući joj sredstva za kupnju prijeko potrebnog EEG uređaja. Nadamo se da će novi, suvremeni EEG uređaj omogućiti kvalitetnije liječenje i zdravstvenu skrb najmlađih pacijenata Varaždinske županije. Ovo je 19. donacija kojom smo pomogli nekoj od bolnica, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima". Podatak da je riječ o čak 19. donaciji bolnici, odnosno ukupno 23. donaciji u sklopu našeg projekta "Činim dobro svaki dan" te više od 6 milijuna prikupljenih kuna za dobrobit djece i mladih, potvrđuje da PBZ grupa nije tek jednokratan donator, već dugoročan partner projekata važnih za razvoj naše zajednice. Zahvaljujem djelatnicima Odjela za pedijatriju kao i cijeloj bolnici, koji svakodnevno svojim radom, znanjem i trudom čine sve kako bi

najmlađima pružili što bolje liječenje i zdravstvenu skrb. Zahvaljujem i Ministarstvu zdravlja, s kojim na ovom projektu surađujemo još od 2008. godine te smo ostvarili vrlo uspješnu suradnju, a rezultat koje je i ova najnovija donacija varaždinskoj bolnici", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju. Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ  grupe ima izuzetnu vrijednost za sam projekt budući da  prikupljena i donirana financijska sredstva omogućuju brže postizanje krajnjeg cilja projekta „Praćenje djece s neurorizicima", tj. stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja djece.

 

DODATNI PODACI:

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ grupa je do 31.12.2015. godine prikupila 6.312.953,45 kuna te je ukupno realizirala 23 donacije, uključujući 19 donacija bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i četiri donacije ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

 

 

###

Za dodatne informacije obratite se:

 

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

www.pbzcard.hr; www.cinimdobro.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr