O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ grupa donirala 240.420 kuna Centru za rehabilitaciju "Ozalj"

Ozalj, 29. rujna 2015. – Danas su Centru za rehabilitaciju "Ozalj" predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 240.420,22 kune. Ovom donacijom opremljen je kabinet za ranu intervenciju, kupljena je oprema za pozicioniranje djece s teškoćama u razvoju, logopedski i psihologijski testovi te vozilo koje će Centar koristiti za uslugu psihosocijalne podrške u obitelji (patronažu) i pomoći pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja (integraciju).

Ova donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem donira jednu kunu spomenutim projektima, u omjeru 50:50. Donacija Centru za rehabilitaciju "Ozalj" dio je pomaganja projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, u koji je uključen i ovaj centar te je to 22. donacija za dobrobit djece i mladih, koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu projekta Činim dobro svaki dan" .

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih; Ivan Vučić, karlovački župan; Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja, Dijana Borović-Galović, ravnateljica Centra za rehabilitaciju "Ozalj"; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga Privredne banke Zagreb; te brojni drugi.

"Zahvaljujemo PBZ grupi na vrijednoj donaciji koja će nam omogućiti kvalitetnije pružanje usluge rane intervencije i patronaže za četrdesetero djece s teškoćama u razvoju na području Karlovačke županije. Donirana pomagala koristit će se u radu na prevenciji teškoća, usvajanju novih znanja i vještina, poticanju optimalnog rasta i razvoja djeteta te pridonijeti poboljšanju kvalitete života djeteta i obitelji. Didaktička sredstva će se koristiti za kognitivni, senzorni i motorički razvoj djeteta. Opremljenim kabinetom za ranu intervenciju djeca će biti aktivni sudionici procesa terapije. U radu s djecom s motoričkim teškoćama, teškoćama gutanja i hranjenja vrlo jer važan položaj i pravilno pozicioniranje i sjedenje djeteta prilikom terapije što omogućuje neometanu aktivnost tijekom terapije i učenja. Donirana oprema za pozicioniranje funkcionalno je prilagođena za djecu niže kronološke dobi i za djecu s motoričkim teškoćama. Oprema je podesiva i prilagodljiva veličini i potrebama djeteta s teškoćama te će se, zahvaljujući mogućnostima prilagodbe, moći koristiti kod velikog broja djece. Dok ćemo, zahvaljujući doniranom vozilu, moći proširiti uslugu patronaže za dvadesetero djece s teškoćama koja žive na prometno izoliranim područjima Karlovačke županije", istaknula je Dijana Borović-Galović, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ozalj.

"Drago mi je da smo danas u Ozlju i da možemo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomoći i Centru za rehabilitaciju "Ozalj". Osobito smo zadovoljni kad našim donacijama uspijemo napraviti iskorak – što je slučaj i ove donacije Centru "Ozalj", koji ulaže velike napore u razvoj i integraciju djece s teškoćama u razvoj pokrivajući cijelu Karlovačku županiju, a ova donacija omogućit će im još kvalitetniji rad te pružanje usluge patronaže djeci s teškoćama u razvoju, kojoj do sada ona nije bila dostupna. Inače, za naš humanitarni projekt "Činim dobro svaki dan" do sada smo prikupili više od pet milijuna kuna. Centar za rehabilitaciju "Ozalj" je četvrta ustanova socijalne skrbi kojoj smo pomogli u sklopu ovog projekta te je, gledajući ukupno, to 22. donacija koju smo realizirali putem projekta "Činim dobro svaki dan", pomažući najosjetljivijim dijelovima naše populacije – djeci i mladima", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Centru za rehabilitaciju "Ozalj" dio je pomaganja PBZ grupe projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te je donaciju prokomentirala Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih: "Vremena nisu lagana i svaka nam je pomoć dragocjena, stoga je projekt PBZ grupe izvrstan primjer suradnje između javnog i privatnog sektora na ostvarivanju važnih društvenih ciljeva. Privredna banka Zagreb i PBZ Card pokazuju želju da pomognu najranjivijim slojevima društva te su primjer gospodarskog subjekta s visokim stupnjem društvene odgovornosti. Nakon što je u okviru projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" našeg Ministarstva u partnerstvu s PBZ grupom nabavljena neophodna oprema za Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac te Rudolf Steiner u Daruvaru, sada ćemo i ovdje donacijom PBZ grupe unaprijediti rad još jedne važne institucije kao što je Centar za rehabilitaciju "Ozalj" i omogućiti kvalitetniju ranu intervenciju te bržu rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. Smisao postojanja Ministarstva socijalne politike i mladih je, između ostalog, i stvaranje uvjeta za bolji i kvalitetniji život najvrjednijeg što imamo – naše djece, posebno one u teškim socijalnim uvjetima i s teškoćama u razvoju. Nema veće radosti za nas u Ministarstvu nego kad vidimo da ima načina i u ovim složenim gospodarskim vremenima našoj djeci omogućiti neophodno. U tom smislu, zahvaljujem PBZ grupi na iskazanoj velikodušnosti, kao i osoblju Centra za rehabilitaciju "Ozalj" bez čije stručnosti i ljubavi za djecu ova ustanova ne bi postigla zavidne rezultate i ugled u društvenoj zajednici", istaknula je Milanka Opačić.

###

DODATNI PODACI:

Centar za rehabilitaciju „Ozalj“ je ustanova socijalne skrbi koja je u procesu transformacije u Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Prilikom ulaska u proces transformacije i deinstitucionalizacije, Centar je uveo inovativne socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju: ranu intervenciju, patronažu, psihosocijalnu podršku, logoterapiju, fizioterapiju te pomoć pri integraciji u vrtiće i škole u Karlovačkoj županiji. Ove terapije provode se u kabinetima Centra na lokaciji u Karlovcu, te je, zahvaljujući njima, omogućen ostanak djece u njihovim obiteljima. Usluge se trenutno pružaju za 44-ero djece. Osim toga, Centar pruža i uslugu poludnevnog boravka za odrasle osobe s invaliditetom na lokaciji u Karlovcu te uslugu organiziranog stanovanja uz adekvatnu podršku za korisnike koji su živjeli u stacionarnom smještaju na lokacijama u Jaškovu i Podružnici Zorkovac. Regionalizaciju, tj. povratak korisnika u domicilne županije Centar je proveo za 42 korisnika, osiguravši im život blizu njihovih obitelji i prijatelja, dok u organiziranom stanovanju na području Karlovačke županije uslugu pružaju za 52 korisnika, koju bi do kraja listopada trebali proširiti za još 28 korisnika. Centar za rehabilitaciju "Ozalj" posjeduje oko 20 ha obradive zemlje, te se bavi ratarstvom, povrtlarstvom, voćarstvom i svinjogojstvom i planira stvoriti temelje za socijalno poduzetništvo, kroz osnivanje socijalnog poduzeća na poljoprivredi, preradi poljoprivrednih proizvoda i ugostiteljstvu u kojem bi bile zaposlene osobe sa i bez invaliditeta.

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Do kraja kolovoza ove godine PBZ grupa je za projekt "Činim dobro svaki dan" prikupila oko 5,5 milijuna kuna te je ukupno donirala sredstva u 18 bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i u četiri ustanove socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

###

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici

odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

www.pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr