O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ grupa donirala 240.293 kune za kvalitetniju skrb i psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar

Daruvar, 10. lipnja 2015. – Danas su Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 240.293,95 kuna. Ovom donacijom uređeno je i opremljeno vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju i razvojnom riziku.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem donira jednu kunu spomenutim projektima, u omjeru 50:50.

Donacija COO Rudolf Steiner dio je pomaganja projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, u koji je uključen i Centar Rudolf Steiner. Ovo je treća donacija ustanovi socijalne skrbi, nakon što je u svibnju prošle godine PBZ grupa u projekt "Činim dobro svaki dan" uključila i projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi". Osim u domove socijalne skrbi, putem projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je već realizirala 18 donacija bolnicama diljem Hrvatske, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, te je, uključujući i ovu posljednju donaciju Centru Rudolf Steiner, ukupno do sada putem projekta "Činim dobro svaki dan" realizirala 21 donaciju.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih; Saša Lukić, zamjenik  bjelovarsko-bilogorskog župana; Dalibor Rohlik, daruvarski gradonačelnik; Sanja Major, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Ureda Uprave za Korporativne komunikacije Privredne banke Zagreb; te brojni drugi.

„Soba za senzornu integraciju je dugogodišnji san naše ustanove jer je danas, nažalost, sve više djece koja imaju poremećaj senzomotoričkog razvoja, te njihov mozak ne može pravilno organizirati i koristiti osjetila za normalno kretanje, učenje i ponašanje. Soba izgleda kao igraonica jer upravo kroz igru djeca najviše uče te ćemo individualiziranim vježbama raditi na poboljšanju funkcionalne sposobnosti djece kao što su motorički razvoj, govor, percepcija te emocionalno i socijalno sazrijevanje – svemu onome što mnogi od nas, koji nemaju takvih teškoća, uzimaju, popularno rečeno, zdravo za gotovo. Kabinet je namijenjen svoj neurorizičnoj djeci i djeci s teškoćama u razvoju na području Bjelovarsko-bilogorske županije jer imamo stručno i educirano osoblje, a sada ćemo imati i kabinet za senzornu integraciju te prekrasno vanjsko igralište koje nam je dugo nedostajalo. Od srca zahvaljujemo PBZ grupi na velikodušnoj donaciji koju ćemo nastojati iskoristiti na najbolji način na dobrobit naše zajednice", istaknula je Sanja Major, ravnateljica COO Rudolf Steiner.

"Drago mi je da smo danas u Daruvaru i da možemo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomoći i Centru Rudolf Steiner. Brojni korisnici ovog centra, od srednjoškolaca, osnovnoškolaca pa i mlađeg uzrasta, potvrda su da je naša donacija došla u prave ruke. Nadamo se da će vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju učiniti boravak djece u centru ljepšim, sadržajnijim i radosnijim, omogućiti im bolji rast i razvoj, kvalitetnije životne uvjete te uspješniju integraciju u svakodnevni život i društvo. Zahvaljujem osoblju Centra Rudolf Steiner na njihovom svakodnevnom trudu i radu na unapređenju kvalitete života djece i mladih – korisnika ovog centra, te Ministarstvu socijalne politike i mladih s kojima smo u svega godinu dana otkako surađujemo na inicijativi poboljšanja života djece u domovima socijalne skrbi ostvarili vrlo lijepu suradnju", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner dio je pomaganja PBZ grupe projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te je donaciju prokomentirala  Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih: "Vremena nisu lagana i svaka nam je pomoć dragocjena, stoga je projekt PBZ grupe izvrstan primjer suradnje između javnog i privatnog sektora na ostvarivanju važnih društvenih ciljeva. Privredna banka Zagreb i PBZ Card pokazuju želju da pomognu najranjivijim slojevima društva te su primjer gospodarskog subjekta s visokim stupnjem društvene odgovornosti. Nakon što je u okviru projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" našeg ministarstva u partnerstvu s PBZ grupom nabavljena informatička i druga neophodna oprema za Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek te Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac, sada ćemo i ovdje donacijom PBZ grupe unaprijediti rad još jedne važne institucije kao što je Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner i omogućiti bržu rehabilitaciju djece s većim teškoćama u razvoju. Smisao postojanja Ministarstva socijalne politike i mladih je, između ostalog i stvaranje uvjeta za bolji i kvalitetniji život najvrjednijeg što imamo – naše djece, posebno one u teškim socijalnim uvjetima i s teškoćama u razvoju. Nema veće radosti za nas u ministarstvu nego kad vidimo da ima načina i u ovim složenim gospodarskim vremenima našoj djeci omogućiti neophodno. U tom smislu, zahvaljujem PBZ grupi na iskazanoj velikodušnosti, kao i osoblju Centra Rudolf Steiner bez čije stručnosti i ljubavi za djecu ova ustanova ne bi postigla zavidne rezultate i ugled u društvenoj zajednici", istaknula je Milanka Opačić.

###

DODATNI PODACI:

Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar pruža usluge djeci s teškoćama u razvoju i razvojnom riziku, odraslim osobama s invaliditetom te njihovim roditeljima, skrbnicima i udomiteljima. Centar trenutno skrbi za 79 korisnika, od čega je njih 56 na privremenom smještaju, a 23 na poludnevnom boravku. Osnovnu školu u sklopu centra pohađa 45 djece, 29 srednjoškolaca se nalazi na privremenom smještaju radi pohađanja Tehničke škole, a u centru imaju organiziran produženi stručni postupak, dok se petero djece nalazi u vrtićkoj skupini. Donedavno se većina rada i aktivnosti Centra odnosila na odgoj i obrazovanje djece i mladih s intelektualnim teškoćama, no Centar je započeo ambiciozan i neophodan postupak transformacije i deinstitucionalizacije i otvaranja prema zajednici kroz uvođenje novih socijalnih usluga. Centar Rudolf Steiner je sve svoje kapacitete usmjerio prema transformaciji ustanove te se posljednjih nekoliko godina intenzivno ulaže u stručna usavršavanja radnika centra radi osiguranja kvalitetnih socijalnih usluga koje će pomoći djeci i mladima s teškoćama u razvoju i u razvojnom riziku, kao i njihovim obiteljima te redovnim školama (u koje su uključeni ili će tek biti uključeni) da ravnopravno i kvalitetno sudjeluju u životu zajednice. Vizija centra je da u narednom periodu postane mjesto koje pruža najbolju podršku zajednici i svim korisnicima koji trebaju brzu reakciju sustava te stručne i kvalitetne socijalne usluge.

Senzorna integracija je organizacija osjeta za upotrebu, odnosno način na koji pojedinac koristi informacije koje prima osjetilima iz vlastitog tijela i okoline. Senzorna integracija se provodi u specijaliziranom kabinetu koji je opremljen kako bi zadovoljio zahtjeve svih sedam osjetila  (vid, sluh, okus, miris, dodir, ravnoteža - vestibularno osjetilo i vlastiti ili duboki osjet - propriocepcija). Kabinet je uređen s ciljem poticanja djece na kretanje, igru i formiranje adaptivnih reakcija koje vode organizaciji osjeta u mozgu.

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ grupa je do sada prikupila oko 5 milijuna kuna te je ukupno donirala sredstva u 18 bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i u tri ustanove socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

###

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici

odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr www.pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr