O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ grupa donirala 237.651,25 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac

Šibenik, 1. prosinca 2014. – Danas su Centru za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“, u Šibeniku  predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 237.651,25 kuna. Ovom donacijom u cijelosti je omogućeno opremanje dvaju kabineta u Centru „Šubićevac“, namijenjenih razvoju motoričkih i perceptivnih sposobnosti kod djece s većim teškoćama u razvoju svih dobnih skupina, kao i djece s manjim teškoćama mlađe dobi.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobiti djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem donira jednu kunu spomenutim projektima, u omjeru 50:50.

Donacija COO „Šubićevac“ dio je pomaganja projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, u koji je uključen i Centar „Šubićevac“, te je to druga ustanova socijalne skrbi, nakon zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, kojem su donirana sredstva za kupnju neophodne opreme, nakon što je u svibnju ove godine PBZ grupa u projekt "Činim dobro svaki dan" uključila i projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi". Osim u domove socijalne skrbi, putem projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je već donirala sredstva u šesnaest bolnica diljem Hrvatske, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Maja Sporiš, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih; Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika, Branka Bego, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda i drugi.

"Zahvaljujem PBZ grupi na vrijednoj donaciji koja će bitno podignuti kvalitetu našeg rada uvođenjem suvremene metodologije i opreme. Opremljeni kabineti su nam od velike koristi: u njima ćemo moći raditi s djecom svih uzrasta, uključujući i one najmanje te se nadamo da ćemo djelovanjem na vrijeme maksimalno ublažiti i korigirati njihove teškoće, a sigurno je da će pomoći i starijoj djeci, što je ukupno 55 djece, ne uključujući i vanjsku djecu kojih je 45 a korisnici su usluga rane intervencije i psihosocijalne rehabilitacije. Stimulacija perceptivnih i motoričkih sposobnosti omogućuje nam da kod korisnika sustavno potičemo razvoj svijesti o vlastitom tijelu, prostornih i vremenskih relacija, te utječemo na kvalitetu osjetilnih i perceptivnih značajki u doživljaju stvarnosti. Također, stimulacijom motoričkih sposobnosti utječe se i na stjecanje osnovnih motoričkih vještina pri čemu se posredno djeluje na razvoj percepcije, spoznaje, komunikacije i socijalnog ponašanja. Ovako uređen prostor nudi i mogućnost provođenja terapije senzorne integracije te nam je od velikog značaja za realizaciju stručnog rada a sve u interesu korisnika Centra „Šubićevac", istaknula je Branka Bego, ravnateljica COO Šubićevac.

„Drago mi je da smo danas u Šibeniku i da možemo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomoći jednom od najznačajnijih ustanova socijalne skrbi u ovoj županiji - Centru "Šubićevac". Brojni korisnici Centra "Šubićevac": od srednjoškolaca, osnovnoškolaca pa i mlađeg uzrasta, potvrda su da je naša donacija došla u prave ruke te da će za nju kupljena oprema biti iskorištena na najbolji mogući način. Nadamo se da će multisenzorni kabineti ublažiti njihove teškoće, omogućiti bolji rast i razvoj, te u konačnici bolje životne uvjete i integraciju u svakodnevni život. Također, ovo je prilika da zahvalimo osoblju Centra "Šubićevac" na njihovom velikom trudu i radu, bez kojih je nezamisliv razvoj i unapređenje kvalitete života djece – korisnika ovog centra",  istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Kako bi pomogla sve veći broj djece i mladih kojima je potrebna pomoć društva te prikupila što više sredstva, PBZ grupa je u svibnju ove godine dodatno unaprijedila projekt „Činim dobro svaki dan“, prvenstveno kroz povećanje iznosa koji PBZ i PBZ Card doniraju za svaku transakciju napravljenu putem American Express kartice sa srcem, a što sada iznosi 1 kunu po transakciji, bez dodatnog troška za korisnike, te odlučila da se prikupljena sredstva, osim projektu Ministarstva zdravlja, doniraju i projektu Ministarstva socijalne politike i mladih, u omjeru 50:50. Donaciju Centru "Šubićevac" prokomentirao je i Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb: "Biti društveno odgovoran temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ grupe a samim time i kontinuirano unapređivanje našeg društveno odgovorno poslovanja, vodeći uvijek brigu o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Stoga nam je drago da smo zajedno, PBZ i PBZ Card dali jednu novu snagu našem projektu "Činim dobro svaki dan", uključivši u njega i vrlo vrijedan projekt Ministarstva socijalne politike i mladih te povećavši značajno sredstva koja izdvajamo za svaku transakciju napravljenu putem American Express kartice sa srce. Tako smo unutar svega pola godine, od uvođenja novosti u ovaj naš projekt, prikupili dodatnih milijun kuna, te smo, zahvaljujući dobroj suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih i Centrom "Šubićevac", pomogli i drugoj ustanovi socijalne skrbi te na taj način, nadamo se, omogućili bolju skrb i kvalitetnije uvjete života njihovim brojnim korisnicima".

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" dio je pomaganja PBZ grupe projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te je donaciju prokomentirala  Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih: "Vremena nisu lagana i svaka nam je pomoć dragocjena, stoga je projekt PBZ grupe izvrstan primjer suradnje između javnog i privatnog sektora na ostvarivanju važnih društvenih ciljeva. Privredna banka Zagreb i PBZ Card pokazuju želju da pomognu najranjivijim slojevima društva te su primjer gospodarskog subjekta s visokim stupnjem društvene odgovornosti. Nakon što je u okviru projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" našeg ministarstva u partnerstvu s PBZ grupom nabavljena informatička i druga neophodna oprema za Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, sada ćemo i ovdje donacijom PBZ grupe unaprijediti rad još jedne važne institucije kao što je Centar „Šubićevac“ i omogućiti bržu rehabilitaciju djece s većim teškoćama u razvoju. Smisao postojanja Ministarstva socijalne politike i mladih je između ostalog i stvaranje uvjeta za bolji i kvalitetniji život najvrjednijeg što imamo – naše djece, posebno one u teškim socijalnim uvjetima i s teškoćama u razvoju. Nema veće radosti za nas u ministarstvu nego kad vidimo da ima načina i u ovim složenim gospodarskim vremenima našoj djeci omogućiti neophodno. U tom smislu, zahvaljujem PBZ Grupi na iskazanoj velikodušnosti, kao i osoblju Centra „Šubićevac“ bez čije stručnosti i ljubavi za djecu ova ustanova ne bi postigla zavidne rezultate i ugled u društvenoj zajednici."

###

DODATNI PODACI:

Centar za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" je ustanova socijalne skrbi koja se 47 godina bavi odgojem i obrazovanjem djece s teškoćama u razvoju. Učenici se obrazuju u posebnim uvjetima. Korisnici centra su djeca i mladi sa sniženim i značajno sniženim intelektualnim sposobnostima i višestrukim oštećenjima. Školuju se u osnovnoj i srednjoj strukovnoj školi. Uz obrazovanje, centar provodi i programe psihosocijalne rehabilitacije te savjetodavni rad s roditeljima. Pod krovom Šubićevca svakodnevno više od stotine djece živi, uči, igra se, raste i odrasta. Trenutno je u centru 120 djece i 28 odraslih korisnika s intelektualnim teškoćama. Pored realizacije programa odgoja i obrazovanja u osnovnoj i srednjoj strukovnoj školi centar provodi programe psihosocijalne rehabilitacije i podrške u zajednici. U zacrtanim ciljevima Šubićevca je unapređenje stručnog rada i modernizacija prostora i opreme u kojima se provode rehabilitacijski postupci.

Multisenzorni kabinet ili Snoezelen soba

Snoezelen soba nastala je 1974. godine u Nizozemskoj. Predstavlja kontrolirano multisenzorno okruženje u svrhu stimuliranja i okupacije osjetila kod djece s teškoćama. U ugodnom okruženju omogućuje se stjecanje iskustva uz pomoć svjetla, mirisa, zvukova i opipa. Namijenjena je prvenstveno osobama s intelektualnim teškoćama, ali i osobama s tjelesnim i psihičkim teškoćama, osobama s pervazivnim razvojnim poremećajima, osobama s problemima pažnje i koncentracije, te sa senzornim oštećenjima. Snoezelen je nastao iz razmišljanja da osobe s većim intelektualnim teškoćama imaju oskudnu mogućnost sređivanja i razumijevanja podražaja iz okoline, pa su izloženi kaotičnim i stresnim situacijama. U cilju smanjenja preopterećenosti, u snoezelenu su podražaji za doživljaj osjeta opipa, okusa, mirisa, vida i sluha ponuđeni manje kompleksno, odnosno izabiru se i reduciraju. Na taj način se osoba osjeća sigurno i stječe ugodne doživljaje.

Projekt Činim dobro svaki dan i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, a putem kojeg pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ Grupa je do sada prikupila više od 3,6 milijuna kuna te je ukupno donirala sredstva u 16 bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebne medicinskih uređaja i dvije ustanove socijalne skrbi (uključujući i današnju donaciju COO Šubićevac) za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

###

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici

odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr www.pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr