O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA
MyWay PBZ Card Business Account

PBZ grupa donirala 237.651,25 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac

Šibenik, 1. prosinca 2014. – Danas su Centru za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“, u Šibeniku  predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 237.651,25 kuna. Ovom donacijom u cijelosti je omogućeno opremanje dvaju kabineta u Centru „Šubićevac“, namijenjenih razvoju motoričkih i perceptivnih sposobnosti kod djece s većim teškoćama u razvoju svih dobnih skupina, kao i djece s manjim teškoćama mlađe dobi.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobiti djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem donira jednu kunu spomenutim projektima, u omjeru 50:50.

Donacija COO „Šubićevac“ dio je pomaganja projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, u koji je uključen i Centar „Šubićevac“, te je to druga ustanova socijalne skrbi, nakon zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, kojem su donirana sredstva za kupnju neophodne opreme, nakon što je u svibnju ove godine PBZ grupa u projekt "Činim dobro svaki dan" uključila i projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi". Osim u domove socijalne skrbi, putem projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je već donirala sredstva u šesnaest bolnica diljem Hrvatske, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Maja Sporiš, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih; Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika, Branka Bego, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda i drugi.

"Zahvaljujem PBZ grupi na vrijednoj donaciji koja će bitno podignuti kvalitetu našeg rada uvođenjem suvremene metodologije i opreme. Opremljeni kabineti su nam od velike koristi: u njima ćemo moći raditi s djecom svih uzrasta, uključujući i one najmanje te se nadamo da ćemo djelovanjem na vrijeme maksimalno ublažiti i korigirati njihove teškoće, a sigurno je da će pomoći i starijoj djeci, što je ukupno 55 djece, ne uključujući i vanjsku djecu kojih je 45 a korisnici su usluga rane intervencije i psihosocijalne rehabilitacije. Stimulacija perceptivnih i motoričkih sposobnosti omogućuje nam da kod korisnika sustavno potičemo razvoj svijesti o vlastitom tijelu, prostornih i vremenskih relacija, te utječemo na kvalitetu osjetilnih i perceptivnih značajki u doživljaju stvarnosti. Također, stimulacijom motoričkih sposobnosti utječe se i na stjecanje osnovnih motoričkih vještina pri čemu se posredno djeluje na razvoj percepcije, spoznaje, komunikacije i socijalnog ponašanja. Ovako uređen prostor nudi i mogućnost provođenja terapije senzorne integracije te nam je od velikog značaja za realizaciju stručnog rada a sve u interesu korisnika Centra „Šubićevac", istaknula je Branka Bego, ravnateljica COO Šubićevac.

„Drago mi je da smo danas u Šibeniku i da možemo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomoći jednom od najznačajnijih ustanova socijalne skrbi u ovoj županiji - Centru "Šubićevac". Brojni korisnici Centra "Šubićevac": od srednjoškolaca, osnovnoškolaca pa i mlađeg uzrasta, potvrda su da je naša donacija došla u prave ruke te da će za nju kupljena oprema biti iskorištena na najbolji mogući način. Nadamo se da će multisenzorni kabineti ublažiti njihove teškoće, omogućiti bolji rast i razvoj, te u konačnici bolje životne uvjete i integraciju u svakodnevni život. Također, ovo je prilika da zahvalimo osoblju Centra "Šubićevac" na njihovom velikom trudu i radu, bez kojih je nezamisliv razvoj i unapređenje kvalitete života djece – korisnika ovog centra",  istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Kako bi pomogla sve veći broj djece i mladih kojima je potrebna pomoć društva te prikupila što više sredstva, PBZ grupa je u svibnju ove godine dodatno unaprijedila projekt „Činim dobro svaki dan“, prvenstveno kroz povećanje iznosa koji PBZ i PBZ Card doniraju za svaku transakciju napravljenu putem American Express kartice sa srcem, a što sada iznosi 1 kunu po transakciji, bez dodatnog troška za korisnike, te odlučila da se prikupljena sredstva, osim projektu Ministarstva zdravlja, doniraju i projektu Ministarstva socijalne politike i mladih, u omjeru 50:50. Donaciju Centru "Šubićevac" prokomentirao je i Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb: "Biti društveno odgovoran temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ grupe a samim time i kontinuirano unapređivanje našeg društveno odgovorno poslovanja, vodeći uvijek brigu o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Stoga nam je drago da smo zajedno, PBZ i PBZ Card dali jednu novu snagu našem projektu "Činim dobro svaki dan", uključivši u njega i vrlo vrijedan projekt Ministarstva socijalne politike i mladih te povećavši značajno sredstva koja izdvajamo za svaku transakciju napravljenu putem American Express kartice sa srce. Tako smo unutar svega pola godine, od uvođenja novosti u ovaj naš projekt, prikupili dodatnih milijun kuna, te smo, zahvaljujući dobroj suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih i Centrom "Šubićevac", pomogli i drugoj ustanovi socijalne skrbi te na taj način, nadamo se, omogućili bolju skrb i kvalitetnije uvjete života njihovim brojnim korisnicima".

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" dio je pomaganja PBZ grupe projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te je donaciju prokomentirala  Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih: "Vremena nisu lagana i svaka nam je pomoć dragocjena, stoga je projekt PBZ grupe izvrstan primjer suradnje između javnog i privatnog sektora na ostvarivanju važnih društvenih ciljeva. Privredna banka Zagreb i PBZ Card pokazuju želju da pomognu najranjivijim slojevima društva te su primjer gospodarskog subjekta s visokim stupnjem društvene odgovornosti. Nakon što je u okviru projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" našeg ministarstva u partnerstvu s PBZ grupom nabavljena informatička i druga neophodna oprema za Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, sada ćemo i ovdje donacijom PBZ grupe unaprijediti rad još jedne važne institucije kao što je Centar „Šubićevac“ i omogućiti bržu rehabilitaciju djece s većim teškoćama u razvoju. Smisao postojanja Ministarstva socijalne politike i mladih je između ostalog i stvaranje uvjeta za bolji i kvalitetniji život najvrjednijeg što imamo – naše djece, posebno one u teškim socijalnim uvjetima i s teškoćama u razvoju. Nema veće radosti za nas u ministarstvu nego kad vidimo da ima načina i u ovim složenim gospodarskim vremenima našoj djeci omogućiti neophodno. U tom smislu, zahvaljujem PBZ Grupi na iskazanoj velikodušnosti, kao i osoblju Centra „Šubićevac“ bez čije stručnosti i ljubavi za djecu ova ustanova ne bi postigla zavidne rezultate i ugled u društvenoj zajednici."

###

DODATNI PODACI:

Centar za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" je ustanova socijalne skrbi koja se 47 godina bavi odgojem i obrazovanjem djece s teškoćama u razvoju. Učenici se obrazuju u posebnim uvjetima. Korisnici centra su djeca i mladi sa sniženim i značajno sniženim intelektualnim sposobnostima i višestrukim oštećenjima. Školuju se u osnovnoj i srednjoj strukovnoj školi. Uz obrazovanje, centar provodi i programe psihosocijalne rehabilitacije te savjetodavni rad s roditeljima. Pod krovom Šubićevca svakodnevno više od stotine djece živi, uči, igra se, raste i odrasta. Trenutno je u centru 120 djece i 28 odraslih korisnika s intelektualnim teškoćama. Pored realizacije programa odgoja i obrazovanja u osnovnoj i srednjoj strukovnoj školi centar provodi programe psihosocijalne rehabilitacije i podrške u zajednici. U zacrtanim ciljevima Šubićevca je unapređenje stručnog rada i modernizacija prostora i opreme u kojima se provode rehabilitacijski postupci.

Multisenzorni kabinet ili Snoezelen soba

Snoezelen soba nastala je 1974. godine u Nizozemskoj. Predstavlja kontrolirano multisenzorno okruženje u svrhu stimuliranja i okupacije osjetila kod djece s teškoćama. U ugodnom okruženju omogućuje se stjecanje iskustva uz pomoć svjetla, mirisa, zvukova i opipa. Namijenjena je prvenstveno osobama s intelektualnim teškoćama, ali i osobama s tjelesnim i psihičkim teškoćama, osobama s pervazivnim razvojnim poremećajima, osobama s problemima pažnje i koncentracije, te sa senzornim oštećenjima. Snoezelen je nastao iz razmišljanja da osobe s većim intelektualnim teškoćama imaju oskudnu mogućnost sređivanja i razumijevanja podražaja iz okoline, pa su izloženi kaotičnim i stresnim situacijama. U cilju smanjenja preopterećenosti, u snoezelenu su podražaji za doživljaj osjeta opipa, okusa, mirisa, vida i sluha ponuđeni manje kompleksno, odnosno izabiru se i reduciraju. Na taj način se osoba osjeća sigurno i stječe ugodne doživljaje.

Projekt Činim dobro svaki dan i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, a putem kojeg pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ Grupa je do sada prikupila više od 3,6 milijuna kuna te je ukupno donirala sredstva u 16 bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebne medicinskih uređaja i dvije ustanove socijalne skrbi (uključujući i današnju donaciju COO Šubićevac) za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

###

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici

odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr www.pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (Newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku Newslettera ili slanjem poruke na adresu: info@pbzcard.hr.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422 01/ 61 19 351

Za korisnike Premium Visa kartica


01/ 61 24 422 01/ 61 19 351 info@pbzcard.hr

Za korisnike Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333 01/ 61 19 351 info@pbzcard.hr

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422 01/ 61 19 351

Odjel prodaje


Upiti o ugovaranju prihvata kartica

01/ 61 24 499 01/ 63 63 361 prodaja@pbzcard.hr

Odjel upravljanja POS mrežom


Upiti o funkcioniranju POS mreže, izmjena matičnih podataka, dostava slipova, obrazaca kredita i drugih materijala

01/ 61 24 277 01/ 63 20 165 info.prodajnamjesta@pbzcard.hr

Direkcija podrške kartičnom poslovanju


Upiti o knjiženju transakcija, plaćanjima i razni financijski upiti

01/ 61 24 433 01/ 63 20 165 prihvatkartica.transakcije@pbzcard.hr
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422 01/ 61 19 351

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 01/ 63 63 080 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422 01/ 61 19 351

Službenik za zaštitu osobnih podataka


01/ 63 63 080 zop@pbzcard.hr