O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

PBZ Card uručio Općoj bolnici Gospić 408.311,50 kn

Gospić, 27. ožujka 2014. – Predstavnici PBZ Carda i Privredne banke Zagreb danas su uručili Općoj bolnici Gospić donaciju u iznosu 408.311,50 kuna. Donirana sredstva namijenjena su Odjelu ginekologije i porodništva za kupnju prijenosnog inkubatora s respiratorom koji će omogućiti Bolnici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima. Ova donacija dio je PBZ Cardovog projekta „Činim dobro svaki dan“ i humanitarne American Express kartice sa srcem a putem kojih tvrtka pomaže projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“, donirajući 40 lipa za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena ova kartica, bez dodatnog troška za njezine korisnike. Opća bolnica Gospić je petnaesta bolnica kojoj je PBZ Card donirao sredstva potreba za kupnju potrebnog medicinskog uređaja te je to do sada najveća donacija tvrtke upućena nekoj od bolnica u sklopu pomaganja projektu „Praćenje djece s neurorizicima“. Inače, putem projekta „Činim dobro svaki dan“ i humanitarne American Express kartice sa srcem kartice PBZ Card je do sada za liječenje neurorizične djece prikupio više od 2.500.000,00 kuna.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici među kojima voditeljica Službe za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja Dunja Skoko-Poljak, dr. med., spec. javnog zdravstva; ličko-senjski župan Milan Kolić; gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić; ravnateljica OB Gospić mr. Sandra Čubelić, dr.med., spec.pedijatar; voditeljica Odjela pedijatrije dr. Marija Vrkljan-Ilijevski, dr.med., spec.pedijatar; Dinko Lucić predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda i član Uprave Privredne banke Zagreb, član Uprave PBZ Carda Mario Jurišić te brojni drugi.

Prilikom uručenja donacije ravnateljica OB Gospić mr. Sandra Čubelić, dr.med. spec. pedijatar je izjavila: „Zahvaljujući PBZ Cardu i njihovom projektu „Činim dobro svaki dan“ te projektu Ministarstva zdravlja RH „Praćenje djece s neurorizicima“ uspjeli smo realizirati ovu donaciju. Radi se o jednoj od najvećih donacija koju je dobila naša bolnica, odnosno Odjel ginekologije i rodilišta, a veća je od 400.000 kuna, za koju smo kupili transportni inkubator s respiratorom za prijevoz životno ugrožene novorođenčadi do Jedinice za intenzivnu njegu novorođenčadi u kojoj im se može pružiti konačna skrb i daljnje liječenje. Naime, u našoj bolnici se rodi oko 300 djece godišnje, a njih oko 10 % treba dodatnu skrb zbog infekcije ili preranog rođenja, dok najugroženiji od njih moraju na intenzivno liječenje u čemu će nam transportni inkubator bitno doprinijeti sigurnosti u transportu novorođenčadi do klinike, odnosno smanjiti dodatno oštećenje mozga što može rezultirati trajnim posljedicama za rast i razvoj djeteta. Još jednom hvala u ima djelatnika Opće bolnice Gospić!“

Važnost doniranog uređaja prisutnima je objasnila i dr. Marija Vrkljan-Ilijevski, spec. pedijatar,liječnik pedijatar u Rodilištu, voditeljica Neonatalne jedinice: „Ovo je najsuvremeniji transportni inkubator američkog proizvođača, namijenjen prijevozu ugrožene novorođenčadi u najpovoljnijim uvjetima temperature, kisika, uz mogućnost korištenja respiratora za vrijeme transporta, kao i kontroliranja vitalnih funkcija. Prvi put u povijesti bolnica ima transportni inkubator. Do sada smo se jako mučili da postignemo dobre uvjete za transport  novorođenčadi, koristeći sve svoje znanje i iskustvo. Ovom donacijom olakšat će se bitno nadzor nad novorođenčetom kao i rukovanje aparaturom za vrijeme transporta do klinike. Svrha je smanjenje neurorizika, potencijalnog oštećenja mozga i ovako ugroženog djeteta. Hvala vam u ime naših malih pacijenata!“

O ovoj donaciji kao i općenito doprinosu PBZ Grupe društvenoj zajednici govorili su Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a, i Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda.

"Biti društveno odgovoran temeljno je načelo našeg poslovanja, a snaga PBZ Grupe ogleda se i u doprinosu društvenoj zajednici kroz brojne humanitarne aktivnosti. Kao jedan od najvećih donatora u zemlji, PBZ Grupa se spremno odaziva kada je riječ o pomoći onima kojima je to najpotrebnije te je tijekom 2012. i 2013. godine ukupno donirala sredstva u iznosu oko 30 milijuna kuna kojima su podržani brojni humanitarni projekti, udruge, ustanove i pojedinci. Osobito smo u ove zadnje dvije godine bili usmjereni na područje zdravlja, donirajući različitim ustanovama i bolnicama u Hrvatskoj neophodnu opremu i uređaje za rad, te su tako donirana znatna sredstva u svrhu podizanja razine zdravstvene i socijalne skrbi“, rekao je Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb.

"Drago nam je da smo s našim projektom „Činim dobro svaki dan“ i humanitarnom American Express karticom, nakon što smo gotovo prošli cijelu Hrvatsku, došli i do Gospića i do njegove Opće bolnice a kojoj upućujemo donaciju od 408.311,50 kuna, što je ujedno naša najveća donacija upućena nekoj od bolnica u sklopu našeg pomaganja projektu „Praćenja djece s neurorizicima“. Iza nas je petnaest uspješno realiziranih donacija bolnicama diljem Hrvatske te više od dva i pol milijuna kuna prikupljenih u plemenitu svrhu kvalitetnijeg liječenja djece s neurorizicima. Prema podacima Ministarstva zdravlja još uvijek u Hrvatskoj postoje bolnice kojima treba medicinska oprema za kvalitetno praćenje i liječenje djece s neurorizicima, stoga ćemo i ubuduće sudjelovati u ovom projektu. Nadam se da će donirani uređaj omogućiti našim najmlađima kvalitetniju zdravstvenu skrb te bolje uvjete rada osoblju Opće bolnice Gospić“, istaknuo je član Uprave PBZ Carda Mario Jurišić prilikom uručenja donacije OB Gospić.

Projekt Činim dobro svaki dan i American Express kartica sa srcem

PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, American Express karticu sa srcem tržištu je predstavila sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ Card izdvaja 40 lipa u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“. Osim toga, kartica je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr, i to korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

Sredstva prikupljena putem American Express kartice sa srcem PBZ Card donira u projekt "Praćenje djece s neurorizicima", za kupnju raznih medicinskih uređaja. Do sada je putem projekta „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem tvrtka prikupila više od 2,5 milijuna kuna te je donirala sredstva 15 bolnicama diljem Hrvatske, od Vukovara, Virovitice, Čakovca, Zagreba, Karlovca, Rijeka, Split, Dubrovnik i drugih gradova, za kupnju potrebne medicinske opreme.

Projekt „Praćenja djece s neurorizicima“ - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Detalje o projektima „Činim dobro svaki dan“ i „Praćenje djece s neurorizicima“ te American Express kartici sa srcem potražite na www.cinimdobro.hr!

###

Za dodatne informacije obratite se: Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

tel.: 01/ 63 63 077; e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr