O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ Card uručio donaciju OB Virovitica

Virovitica, 13. siječnja 2011. - Danas su predstavnici PBZ Carda uručili donaciju Općoj bolnici Virovitica u iznosu od 91.325,58 kuna za kupnju raznih medicinskih uređaja kao što je set za reanimaciju, pulsni oksimetri, perfuzori i krevetići za novorođenčad. Spomenuti uređaji namijenjeni su Odjelu za dječje bolesti OB Virovitica. Ova donacija dio je projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem koje PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, pomaže projekt Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima". Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni uzvanici među kojima predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec; gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin; ravnateljica OB Virovitica Ana Bajer Feketić, dr.med., spec.internist, subspec. hematolog; voditeljica Odjela za dječje bolesti dr. Edita Smiljanić, spec.pedijatar; predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić te brojni drugi.  

"Zahvaljujemo PBZ Cardu što je u projekt "Praćenja djece s neurorizicima" uvrstio i Dječji odjel Opće bolnice Virovitica u svoju donaciju. Pojam neurorizično novorođenče pojavio se u medicinskoj literaturi prije 50 godina s ciljem da se iz ukupnog broja živorođenih izdvoje ona novorođenčad koja bi mogla imati smetnje u razvoju. Danas se smatra da 10% novorođenčadi pripada grupi neurorizičnih. U Virovitičko-podravskoj županiji u 2010. godini bilo je 840 poroda, što znači da bi oko 84 novorođenčadi pripadalo grupi neurorizičnih. Oprema koju smo nabavili dobivenom donacijom znatno će podignuti kvalitetu liječenja. Najsuvremenija oprema za reanimaciju uz prateći monitoring omogućit će zbrinjavanje novorođenčadi odmah po porodu, ali i praćenje takve djece u ustanove višeg ranga, ako to bude potrebno. Uz kvalitetnu medicinsku opremu novi krevetići uljepšali su i osuvremenili prostor Neonatologije. Ulaganje u djecu pokazalo se uvijek najboljim ulaganjem zato još jednom pozdravljamo akciju PBZ Carda", istaknula je Edita Smiljanić, dr. med., šefa Odjela za dječje bolesti OB Virovitica.

"Svojim svakodnevnim poslovanjem te brojnih donacijskim projektima nastojimo biti aktivan i odgovoran član zajednice u kojoj živimo i radimo. Jedan od istaknutih projekata na tom području je i projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem, putem koje pomažemo projekt "Praćenje djece s neurorizicima". Drago nam je da smo danas putem ove naše kartice pomogli i Općoj bolnici Virovitica, njezinim najmlađim pacijentima te se nadamo da će ova donacija i uređaji čiju je kupnju omogućila pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb i liječenje djece s neurorizicima iz grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. OB Virovitica je jedanaesta  bolnica kojoj smo donirali sredstva kao dio našeg pomaganja projektu Praćenja djece s neurorizicima. Naše aktivnosti po ovom projektu se nastavljaju iz dana u dan, što znači da već imamo novi popis bolnica iz raznih krajeva Hrvatske za koje planiramo prikupiti sredstva kao podršku projektu Ministarstva", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, prilikom uručenja donacije OB Virovitica.    

American Express kartica sa srcem
PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, American Express karticu sa srcem tržištu je predstavila sredinom 2008. godine. Ova kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Tako American Express kartica sa srcem, uz brojne financijske pogodnosti, ima i humanitarni karakter. Za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena American Express kartica sa srcem PBZ Card donira 35 lipa u korist projekta Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima", pri čemu trošak kupnje za korisnika ostaje isti. Osim toga, kartica je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kn od svake članarine za osnovnog i 10 kn od svake članarine za dodatnog korisnika. U projektu sudjeluju i prodajna mjesta PBZ Carda tzv. "Partneri prijatelji" - koji za svaku kupnju koja je napravljena ovom karticom na nekom od njihovih prodajnih mjesta izdvajaju dodatnih 35 lipa po kupnji čime se ukupan iznos donacije penje na 70 lipa po kupnji. Kako bi prikupio još brže i još više sredstava za projekt "Praćenja djece s neurorizicima" PBZ Card je u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi RH na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr ponudio mogućnost online doniranja. Mogućnost online doniranja dostupna je ne samo korisnicima American Express kartice sa srcem, već i korisnicima svih American Express kartica te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

Sudjelovanjem u ovom projektu PBZ Card donira sredstava prikupljena putem American Express kartice sa srcem bolnicama diljem Hrvatske, a koje su uključene u spomenuti projekt Ministarstva, za kupnju raznih medicinskih uređaja. Do sada je putem projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem PBZ Card prikupio više od milijun kuna te je donirao sredstva za 11 bolnica diljem Hrvatske: od Specijalne bolnice Goljak u Zagrebu, Opće bolnice Vukovar, Opće bolnice Ogulin, Županijske bolnice Čakovec, Opće bolnice Zabok, Kliničkog bolničkog centra Split, Opće bolnice Karlovac, Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Opće bolnice Dubrovnik do Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu i Opće bolnice Virovitica.

Projekt "Praćenja djece s neurozicima" - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Detalje o projektu "Činim dobro svaki dan", "Praćenje djece s neurorizicima" kao i o pogodnostima American Express kartice sa srcem potražite na www.cinimdobro.hr!

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr