O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

PBZ CARD uručio donaciju Kliničkoj bolnici Merkur

Zagreb, 23. listopada 2012. - PBZ Card je nastavio obilježavati 40 godina American Expressa u Hrvatskoj realiziravši još jedan humanitarni projekt. Tako su danas predstavnici tvrtke uručili donaciju Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu u iznosu od 351.120,00 kuna. Donirana sredstva namijenjena su Odjelu za neonatologiju za kupnju digitalnog ultrazvučnog sustava s color dopplerom, koji će omogućiti Bolnici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima. Donacija KB Merkur je trinaesta donacija koju je PBZ Card realizirao u sklopu svoga projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojih pomaže projekt Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima". Ujedno to je najveća pojedinačna donacija koju je PBZ Card uputio nekoj od bolnica uključenih u projekt "Praćenja djece s neurorizicima". Upravo u povodu četrdesetog rođendana American Expressa na hrvatskome tržištu PBZ Card od početka 2012. godine za svoj humanitarni projekt "Činim dobro svaki dan" umjesto dosadašnjih 35 lipa, koliko je donirao za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena American Express kartica sa srcem, izdvaja 40 lipa, bez ikakvog troška za korisnike kartice.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici među kojima zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik; dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje; ravnatelj KB Merkur prim.dr.sc. Dinko Škegro, dr.med.; predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode prof.dr.sc. Vlastimir Kukura, dr.med.;  voditeljica Odjela za neonatologiju dr.med. Svjetlana Razum; član Uprave Privredne banke Zagreb d.d. Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić i brojni drugi.

"Odjel za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode KB"Merkur" od samog početka je uključen u "Projekt praćenja djece s neurorizicima".  Naš osnovni zadatak bio je probir djece s faktorima rizika i ultrazvučni pregled glave novorođenčeta. Ova dijagnostička pretraga u našoj ustanovi radi se dugi niz godina no bez vlastitog aparata. Donacijom ovog vrsnog, suvremenog ultrazvučnog aparata omogućeno nam je da pregled obavljamo pravovremeno uz bolesno dijete u inkubatoru, bez potrebe transporta kao i ambulantno u poliklinici što do sada nismo mogli. Aloka Prosound alfa 6 vrhunski je aparat koji zadovoljava sve naše potrebe za dijagnostiku i ultrazvučno praćenje neurorizičnog djeteta te nam je omogućio uvođenje novih pretraga: ultrazvučni pregled kukova i istom sondom abdomena novorođenčeta. Iznimno smo zahvalni PBZ Cardu i Ministarstvu zdravlja RH što su prepoznali naše potrebe i ovom izdašnom, nadasve vrijednom donacijom pomogli u kvalitetnijoj skrbi za osjetljivu populaciju kao što su  novorođenčad, a posebno neurorizična djeca", istaknula je dr.med. Svjetlana Razum, voditeljica Odjela za neonatologiju KB Merkur.

"Drago nam je da smo putem American Express kartice sa srcem i našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomogli i Kliničkoj bolnici Merkur. Prije četiri godine kada smo izdali American Express karticu sa srcem, koja ima i humanitarni karakter, konzultirali smo Ministarstvo zdravlja tražeći projekt kojemu bismo pomagali putem ove naše kartice. Tražili smo projekt koji će obuhvatiti što veći dio naše zemlje, koji ima kontinuitet i stvarnu potrebu pomaganja. Drago nam je da smo se tada odlučili za projekt "Praćenja djece s neurorizicima". Tako danas imamo već trinaest bolnica kojima smo donirali sredstva, a među bolnicama, odnosno gradovima kojima smo pomogli su Vukovar, Virovitica, Čakovec, Zagreb, Karlovac, Rijeka, Split, Dubrovnik te brojni drugi. Nadamo se da će ovaj uređaj pomoći najmlađim pacijentima KB Merkur te omogućiti kvalitetniji rad njegovom osoblju u čemu im želimo puno uspjeha", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, prilikom uručenja donacije KB Merkur.  

"Biti društveno odgovoran temeljno je načelo našeg poslovanja, a snaga PBZ Grupe ogleda se i u doprinosu društvenoj zajednici kroz brojne humanitarne aktivnosti.  U sklopu programa društvene odgovornosti i projekta "Širimo dobrotu" PBZ je tijekom prošle godine donirao preko 10 milijuna kuna različitim humanitarnim  projektima i  organizacijama,  a ove godine smo posebno usmjereni  na projekte unaprjeđenja zdravlja i zdravstvene skrbi.  Za istaknuti je podatak da je PBZ Grupa do sada,  tijekom  2012. godine ukupno donirala oko 4 milijuna kuna zdravstvenim ustanovama i projektima unaprjeđenja i zaštite zdravlja djece i odraslih u Republici Hrvatskoj", rekao je Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb.

Projekt Činim dobro svaki dan i American Express kartica sa srcem

PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, American Express karticu sa srcem tržištu je predstavila sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ Card izdvaja 40 lipa u korist svog humanitarnog projekta Činim dobro svaki dan. Osim toga, kartica je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kn od svake članarine za osnovnog i 10 kn od svake članarine za dodatnog korisnika. Mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr, i to korisnicima svih American Express kartica te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

Sredstva prikupljena putem American Express kartice sa srcem PBZ Card donira u projekt "Praćenja djece s neurorizicima", za kupnju raznih medicinskih uređaja. Do sada je putem projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem tvrtka prikupila više od milijun i pol kuna te je donirala sredstva za 13 bolnica diljem Hrvatske.

Projekt "Praćenja djece s neurorizicima" - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Detalje o projektima "Činim dobro svaki dan" i "Praćenje djece s neurorizicima" te American Express kartici sa srcem potražite na www.cinimdobro.hr

### 

Za dodatne informacije obratite se: Mladenki Dubravac, voditeljici odnosa s javnošću

PBZ Carda, tel.: 01/ 63 63 077; e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr