O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Odjel za pedijatriju zadarske bolnice dobio suvremeni EEG uređaj

 

Zadar, 6. lipnja 2017. – PBZ Grupa donirala je Općoj bolnici Zadar 301.112 kuna u sklopu programa "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Donirana sredstva omogućila su nabavku suvremenog EEG uređaja za Odjel za pedijatriju zadarske bolnice. Ova donacija dio je projekta "Činim dobro svaki dan", kojim je u posljednjih devet godina prikupljeno više od devet i pol milijuna kuna namijenjenih dobrobiti djece i mladih u Hrvatskoj.

 

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ pokrenulo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske 2007. godine. Djeca s neurorizicima su djeca čije majke su imale različite komplikacije u trudnoći, porodu ili djeca koja su imala komplikacije neposredno poslije rođenja, a radi se o oko 10% novorođenčadi, od čega je oko 3% visokoneurorizične djece. Na razini Hrvatske to znači da se svake godine potencijalno rađa oko četiri tisuće neurorizične djece, odnosno oko 1.000 visokoneurorizične djece. Kod takve djece postoji opasnost od razvoja cerebralne paralize, mentalne retardacije, poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji i učenju, a pravovremena dijagnostika i habilitacija mogu spriječiti razvoj bolesti.

 

Donirani EEG uređaj koristit će Neuropedijatrijska ambulanta Odjela za pedijatriju zadarske bolnice, u kojoj se vrši dijagnostika neuroloških bolesti i stanja kao što su perinatalna oštećenja mozga, neurorazvojni poremećaji, epilepsije i epileptički sindromi dječje dobi i drugo. "Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe i projektu "Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva nakon petnaest godina ostvarili smo kupnju novog EEG uređaja koji će poboljšati dijagnostiku, praćenje i liječenje neurorizične djece, kao i sve djece s  konvulzijama i epilepsijom u našoj županiji. Donirani EEG uređaj sadrži stacionarni EEG sustav s video kamerom za nadzor pacijenta. Ima mogućnost dugotrajnog snimanja moždane funkcije i polisomnografsko snimanje, te odvojene dvije stanice za očitavanje i analizu EEG-a. Rano otkrivanje poteškoća u razvoju i uključenje u habilitacijski tretman može spriječiti razvoj bolesti ili barem možemo postići najveći mogući potencijal kod neurorizičnog djeteta. Stoga, iskreno zahvaljujem PBZ Grupi na ovoj vrijednoj donaciji", istaknula je prim. Sanja Delin, dr.med. s Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zadar.

 

U zadarskoj  se bolnici intenzivno multidisciplinarno prati razvoj neurorizične djece u okviru programa rane intervencije. Od ukupno 15.501 djece rođene u posljednjih 10 godina na području zadarske županije, bolnica je u program praćenja neurorizične djece uključila oko 1.600 neurorizične djece. Samo prošle godine, tijekom koje je u zadarskoj bolnici rođeno 1.556 djece, bilo je 155 neurorizične djece, među kojima je u posebno osjetljivu skupinu izdvojeno 113  prematurusa, tj. nedonoščadi rođenih prije 37 tjedana gestacije. O važnosti novog EEG uređaja govori i podatak da je samo tijekom prošle godine u neurološkim ambulantama Odjela za pedijatriju pregledano oko 3.300 djece, napravljeno više od 2.200 EEG snimanja, od čega je bilo oko 500 neurorizične djece.

 

"Drago mi je da smo danas u Zadru, u njegovoj Općoj bolnici s plemenitom svrhom uručenja novog EEG uređaja koji će omogućiti bolje liječenje najmlađih pacijenata s područja cijele Zadarske županije. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe naš humanitarni projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta skupili 9,5 milijuna kuna te do sada realizirali 30 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske, omogućivši im kupnju raznih suvremenih medicinskih uređaja i opreme kako bi unaprijedili zdravstvenu i socijalnu skrbi djeci i mladima u Hrvatskoj", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

 

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Tomislav Đidara, viši savjetnik Ministarstva zdravstva; Šime Mršić, zamjenik zadarskog župana, Šime Vicković, zamjenik zadarskog župana; Ante Babić, zamjenik zadarskog gradonačelnika; Željko Čulina, dr.med., ravnatelj OB Zadar; Edi Karuc, dr. med., zamjenik ravnatelja OB Zadar; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; Jasmina Friganović Huljev, dr.med., voditeljica Odjela za pedijatriju; prim. Sanja Delin, dr.med.; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a te brojni drugi.

 

DODATNI PODACI:

Opća bolnica Zadar/Odjel za pedijatriju

Opća bolnica Zadar osnovana je 1887. godine kao Pokrajinska bolnica. Danas broji 20 medicinskih odjela i osam službi s ukupno 1.250 zaposlenika, od čega 974 zdravstvena djelatnika. Godine 2011. svrstana je u kategoriju županijskih bolnica regionalnog značenja. U 2007. godini u suradnji sa Sveučilištem u Zadru pokrenut je Studij sestrinstva te je bolnica postala nastavna baza Sveučilišta u Zadru. Intenzivna suradnja s Medicinskim fakultetom u Osijeku rezultirala je potpisivanjem ugovora o suradnji u 2010. godini, čime je bolnica postala nastavna baza medicinskog fakulteta i sudjeluje u nastavi studenata medicine. Odjel za pedijatriju OB Zadar raspolaže sa 28 bolničkih kreveta, provodi suvremenu dijagnostiku i liječenje akutno i kronično oboljele djece te kontinuirano prati moderne dijagnostičke i terapijske trendove. Odjel za pedijatriju nastavna je baza Sveučilišta u Zadru. Od 2008. dobio je titulu “Dječji odjel – prijatelj djece” u okviru akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici”.

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravstva pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50. Putem ovog projekta PBZ Grupa je do danas prikupila oko 9,5 milijuna kuna te je ukupno realizirala 30 donacija, uključujući 23 donacije bolnicama diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i 7 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

 

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr