O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Odjel za dječje bolesti kninske bolnice dobio vrijednu donaciju od oko 450.000 kuna

 

Knin, 13. studenog 2017. – Danas su predstavnici PBZ Grupe uručili Općoj i veteranskoj  bolnici "Hrvatski ponos" Knin donaciju u iznosu od 441.962,50 kuna, omogućivši kupnju suvremenog inkubatora, stola za reanimaciju te monitora za nadzor vitalnih funkcija novorođenčadi za Odjel za dječje bolesti. Donacija je dio pomaganja nacionalnom projektu Ministarstva zdravstva pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima", kojem PBZ Grupa pomaže donirajući bolnicama diljem zemlje sredstva koja je prikupila za svoj projekt "Činim dobro svaki dan", namijenjen dobrobiti djece i mladih. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do sada prikupila više od jedanaest milijuna kuna te realizirala 31 donaciju, uključujući 24 donacije pedijatrijskim odjelima bolnica širom Hrvatske i sedam donacija domovima socijalne skrbi.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ pokrenulo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske 2007. godine. Djeca s neurorizicima su djeca čije majke su imale različite komplikacije u trudnoći, porodu ili djeca koja su imala komplikacije neposredno poslije rođenja, a radi se o oko 10% novorođenčadi, od čega je oko 3% visokoneurorizične djece. Na razini Hrvatske to znači da se svake godine potencijalno rađa oko četiri tisuće neurorizične djece, odnosno oko 1.000 visokoneurorizične djece. Kod takve djece postoji opasnost od razvoja cerebralne paralize, mentalne retardacije, poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji, učenju i slično. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju, budući da rano otkrivanje poteškoća i uključenje u habilitaciju mogu spriječiti razvoj bolesti ili barem postići najveći mogući potencijal kod oboljelog djeteta. PBZ Grupa pomaže ovom projektu donirajući sredstva neophodna za kupnju suvremenih medicinskih uređaja potrebnih iz dijagnostiku, sprečavanje i liječenje neurorizične djece u Hrvatskoj.

"Donacija inkubatora, stola za reanimaciju i monitora za nadzor vitalnih funkcija od velikog je značaja za suvremeno i kvalitetno zbrinjavanje ugrožene novorođenčadi te će doprinijeti smanjenju broja djece sa smetnjama u razvoju s područja grada Knina i njegove okolice. Stoga iskreno zahvaljujem PBZ Grupi na ovoj vrijednoj donaciji", istaknula je Nada Kljajić dr. med., voditeljica Odjela za dječje bolesti kninske bolnice. "U našoj bolnici godišnje se rodi oko 200  djece, od čega su oko 20%, odnosno oko 40 njih rizična novorođenčad, uključujući 5,8% visokorizične novorođenčadi, koja zahtijevaju dijagnostičku obradu i nadzor te ih hospitaliziramo na Odjelu za dječje bolesti. Na Odjelu intenzivno, multidisciplinarno pratimo razvoj neurorizične djece u okviru programa rane intervencije te ih uključujemo u habilitacijski tretman, što je izuzetno važno za njihov kasniji razvoj. Uočili smo i veću prevalenciju djece rođene sa srčanim greškama u odnosu na druge dijelove Hrvatske. Svake godine troje do petero novorođenčadi se transportira u kliničke centre, prvenstveno u Jedinice intenzivnog liječenja djece KBC-a Split i KBC-a Zagreb, stoga su nam donirani uređaji od višestruke važnosti", zaključila je Nada Kljajić, dr. med.

"Drago mi je da smo danas u Općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos" kako bismo donirali suvremene medicinske uređaje koji će omogućiti bolje liječenje najmlađih pacijenata s područja grada Knina i njegove okolice. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe naš humanitarni projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, kao što govori i naziv projekta, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta prikupili više od 11 milijuna kuna te realizirali brojne donacije bolnicama i domovima socijalne skrbi pomažući najosjetljivijim skupinama našeg društva, onima koji najviše trebaju našu pomoć. Nadamo se da će suvremeni medicinskih uređaji i oprema, koju smo donirali putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" unaprijediti zdravstvenu i socijalnu skrb djece i mladih te omogućiti izjednačavanje razine njezine kvalitete u svim dijelovima naše zemlje", istaknuo je Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva; Nikola Blažević, zamjenik šibensko-kninskog župana; Marko Jelić, kninski gradonačelnik te njegovi zamjenici: Kristina Perić, Marijo Ćaćić i Željko Džepina; Ana Marić, predsjednica Upravnog vijeća OVB "Hrvatski ponos" Knin; Kristina Bitunjac, dr.med. ravnateljica bolnice; Mario Smoje dr. med. zamjenik ravnateljice; Nada Kljajić, dr. med. voditeljica Odjela za dječje bolesti; Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a te brojni drugi.

DODATNI PODATCI:

Odjel za dječje bolesti OVB "Hrvatski ponos" Knin

Odjel za dječje bolesti kninske bolnice godišnje obavi oko 400 pregleda i 250 snimanja EEG-a. Odjel provodi i preglede za otkrivanje različitih neuroloških bolesti središnjeg i perifernog živčanog sustava, preglede neurorizične djece, uz procjenu psihomotoričkog razvoja, dijagnostičke preglede u perinatalno rizične novorođenčadi, male dojenčadi i cerebralno oštećene djece u kasnijem razdoblju, preglede djece s mišićnim i skeletnim bolestima i poremećajima, djece s prirođenim metaboličkim bolestima, psihomentalnim smetnjama, edukacijskim i drugim kognitivnim poremećajima, epilepsijama i epileptičkim sindromima dječje dobi te drugo.

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravstva pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50. Putem ovog projekta PBZ Grupa je do kraja listopada ove godine prikupila 11.050.582,95 kuna te je ukupno realizirala 31 donaciju, uključujući 24 donacije bolnicama diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i 7 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

 

Detaljnije na: www.cinimdobro.hr; www.pbzcard.hr

 

###

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr