O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Najpoznatija kartica na hrvatskome tržištu – American Express

 

 

 

 

 

 

 

 

Zagreb, 19. lipnja 2013. -- Najnoviji rezultati istraživanja CCM - Credit Card Monitoringa ponovno su potvrdili ugled American Expressa kao vodeće kartice na hrvatskome kartičnom tržištu.

Tako ovogodišnji rezultati CCM-a potvrđuju American Express kao najpoznatiju karticu na hrvatskome tržištu, za koju je čulo čak 94 posto građana Republike Hrvatske. I na razini uz podsjećanje (na poticajnoj razini) American Express drži stabilnu najvišu poziciju, ostvarujući kontinuirani rast još od 2009. godine. American Express kartica se najčešće navodi i na ukupnoj spontanoj razini, a dobre rezultate ostvaruje i kao "Top of the Mind" kartica, odnosno kao prvi spontano navedeni odgovor.

Kontinuirano unapređenje kvalitete usluge i pogodnosti potvrđuje i visoko te vrlo stabilno zadovoljstvo korisnika American Express kartica, koji ove kartice u razdoblju od zadnjih pet godina ocjenjuju s  visokom prosječnim ocjenom od oko 4,5 (na skali od 1 do 5). Također, zabilježen je i visok postotak korisnika American Express kartica koji namjeravaju ovu karticu koristiti i u sljedećih godinu dana. Među građanima koji planiraju početi koristiti karticu u sljedećih godinu dana, u kategoriji kreditnih kartica najveći interes vlada za American Express kartice.

Prateći potrebe tržišta, PBZ Card, osobito za korisnike American Express kartica, zadnjih nekoliko godina kontinuirano unapređuje pogodnost obročne kupnje bez kamata i naknada, a u kojoj drži vodeći položaj i po prometu i po broju prodajnih mjesta na kojima je ona danas dostupna, uključujući više od 35.000 prodajnih mjesta American Expressa diljem Hrvatske. Tako i rezultati ovogodišnjeg istraživanja skreću pozornost na zamjetan trend rasta upotrebe obročnog plaćanja kod hrvatskih građana, a među korisnicima kartica koji najviše koriste ovaj načina plaćanja ističu se upravo American Express korisnici, među kojima čak 69 posto njih koristi obročno plaćanje bez kamata i naknada. 

Kvalitetu komunikacije potvrđuju rezultati u kategoriji zamijećenosti reklama/oglasa u kojoj reklame American Expressa i dalje ostvaruju najbolje rezultate te ih je primijetilo 42% ispitanika, što predstavlja značajan rast u odnosu na prošlu godinu.

Zaključno, American Express u Hrvatskoj i dalje ima ugled vodeće kartice, s puno pogodnosti, koja vrijedi više. To je moderna kartica, prihvaćena na velikom broju prodajnih mjesta te kartica koja ulijeva sigurnost.

CCM - Credit Card Monitoring je sindicirano istraživanje o tržištu kartica koje GfK - Centar za istraživanje tržišta d.o.o. provodi od 2002. godine u sklopu svoga Financijskog omnibusa. Istraživanje je provedeno u drugoj polovici ožujka 2013. godine na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1000 građana Hrvatske, starijih od 15 godina, metodom osobnog anketiranja u kućanstvima ispitanika.

American Express u Hrvatskoj
American Express brend u Hrvatskoj je prisutan više od četrdeset godina te je on jedan je od najpoznatijih svjetskih brendova uz koji se vežu najviše vrijednosti. Ovlašteni izdavatelj American Express kartica na hrvatskome tržištu je PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb d.d., članice Intesa Sanpaolo Grupe.  Danas je PBZ Card vodeća kartična kuća u Hrvatskoj s oko 500.000 izdanih American Express kartica u Hrvatskoj, preko 60.000 prodajnih mjesta te više od dvadeset American Express proizvoda kreiranih prema potrebama i zahtjevima različitih skupina korisnika.

                                               ###

Za dodatne informacije obratite se:

PBZ Card
Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica Odnosa s javnošću
Tel.: 01/ 63 63 077; mladenka.dubravac@pbzcard.hr;
www.pbzcard.hr | www.americanexpress.hr

GfK Croatia
Gordana Vujević Hećimović, Project Manager
Tel.: 01/ 4921 222; gordana.vujevic-hecimovic@gfk.com
www.gfk.hr | www.gfk.com

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr