O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Ljubav na djelu

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Posjet predstavnika American Expressa uslijedio nakon donacije od 75.000 američkih dolara udruzi "Ljubav na djelu"
  • Donirana sredstva upotrijebljena za osnivanje i rad help deska za pomoć roditeljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti u Klinici za dječje bolesti Zagreb

Zagreb, 22. svibnja  2013. - Predstavnici American Expressa posjetili su Zagreb kako bi obilježili osnivanje i rad help deska za pomoć roditeljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti, smještenog u predvorju Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16. Osnivanje i rad help deska omogućen je zahvaljujući donaciji Zaklade American Expressa udruzi "Ljubav na djelu" u iznosu od 75.000 američkih dolara. Vrijednost ovog projekta udruge "Ljubav na djelu" prepoznata je u suradnji s PBZ Cardom, izdavateljem American Express kartica u Hrvatskoj.

Cilj Zaklade American Expressa je uzvratiti lokalnim zajednicama na ukazanom povjerenju, podupirući projekte važne za njihov razvoj, njegujući na taj način iste vrijednosti kao i PBZ Card, jedan od najdužih i najuspješnijih partnera American Expressa u svijetu. Kompanija American Express blisko surađuje sa svojim partnerima kako bi prepoznala i pomogla vrijedne projekte diljem svijeta koji ispunjavanju kriterije njezine Zaklade.

Svečanost koja je obilježila osnivanje te rad help deska i svih uključenih u ovaj projekt održana je u prostorijama PBZ Carda te su joj prisustvovali mnogi uvaženi gosti, među kojima Ljiljana Vuletić, predsjednica udruge "Ljubav na djelu"; Suzana Paša potpredsjednica udruge "Ljubav na djelu"; Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb; Nina Oberiter-Gluhak, predsjednica Nadzornog odbora PBZ Carda; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; te brojni drugi. Svečanosti su se pridružili i uvaženi predstavnici American Expressa:  Peter Wright, izvršni potpredsjednik kartičnih usluga za Europu, Bliski istok i Afriku te direktor za Premium proizvode, benefite i komunikaciju te globalnu poslovnu mrežu American Expressa; te Alex Furber, potpredsjednik i glavni direktor Partner Card Servicesa American Expressa za Središnju, Istočnu i Jugoistočnu Europu.

"Izuzetno smo zahvalni Zakladi American Expressa na ovoj hvalevrijednoj donaciji, koja nam je omogućila da kvalitetno opremimo te organiziramo rad help deska za pomoć roditeljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti. Na ovaj način, bilo putem naših stalnih zaposlenika ili savjetnika svi zainteresirani mogu dobiti kvalitetne pravne, socijalne i razne druge savjete, primjerice kako steći status roditelja-njegovatelja, pravo na bolovanje, na osobnu invalidninu, dječji doplatak, smještaj majke uz dijete i brojne druge. Dakle, omogućujemo potpune informacije na jednom, jedinstvenom mjestu. Veliku potrebu za ovakvom vrstom pomoći najbolje potvrđuje činjenica da godišnje imamo oko 60 novih slučajeva oboljele djece, koja se najčešće liječe upravo u Klinici za dječje bolesti Zagreb, što podrazumijeva oko 120 roditelja kojima su potrebne brojne informacije, uključujući i znatan broj njih koji ne dolaze iz Zagreba te, u tim teškim trenucima za njihovu obitelj, suočavaju se i s dodatnim problemima kao što je snalaženje po gradu, organizacija prenoćišta te brojne nepoznanice vezano uz samu bolest kao i načine ostvarivanja njihovih prava, u čemu im upravo ovaj help desk pomaže", istaknula je Ljiljana Vuletić, predsjednica udruge "Ljubav na djelu".

"Izuzetno mi je drago da smo u Zagrebu te da možemo i službeno proslaviti našu suradnju s udrugom "Ljubav na djelu". Naš pristup pomaganju drugima i izgradnje American Expressa kao dobrog, uzornog građana potvrđuje našu brigu i namjeru da služimo i pomažemo zajednici u kojoj poslujemo te smo tako prepoznali i "Ljubav na djelu" i njihovu odlučnost da pomažu onima koja je pomoć najpotrebnija. Kao naš dugogodišnji partner, PBZ Card je pomogao u identificiranju važnosti projekta help desk neprofitne udruge "Ljubav na djelu", koja je uspješno prošla vrlo strog selekcijski postupak te je nagrađena donacijom Zaklade American Expressa. Zadovoljan sam da help desk u Klinici za dječje bolesti Zagreb već ostvaruje vrlo dobre rezultati dajući svu potrebnu podršku roditeljima i djeci tijekom njihovog boravka u bolnici", istaknuo je Peter Wright, izvršni potpredsjednik kartičnih usluga za Europu, Bliski istok i Afriku te direktor za Premium proizvode, benefite i komunikaciju te globalnu poslovnu mrežu American Expressa.

Ljubav na djelu, osnovana u svibnju 2008. godine, je udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb, poznatoj "Klaićevoj bolnici".

Udruga je osnovana u cilju poticanja i razvijanja suradnje od općeg interesa i pružanja pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima, zaštite prava pacijenata i ljudskih prava općenito te unapređenja socijalnih prava kroz zdravstveni sustav. Glavni cilj projekta za koji su dobili donaciju American Expressa je osmisliti i organizirati rad help deska u prostorijama Klinike za dječje bolesti Zagreb, koji, u suradnji s Odjelom za hematologiju i onkologiju Klinike, pomaže roditeljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti. Desk zapošljava jednu osobu te osigurava savjetovanje drugih stručnih osoba, dajući roditeljima sve potrebne informacije, savjete i pomoć vezano uz ostvarivanje njihovih socijalnih, pravnih i drugih prava kao i ostalu pomoć te praktične savjete vezano uz njihove specifične potrebe. Osim toga, pomože i pri organizaciji sastanaka roditelja s medicinskim osobljem različitih profila te osobama iz djelokruga socijalne skrbi, HZZO-a i slično s ciljem dobivanja ispravnih informacija o pravima oboljele djece i mladih, njihovih obitelji te pravima izliječenih osoba. U radu help deska svojim savjetima sudjeluje i Psihoonkološki centar, koji i nadgleda cijeli projekt, te klinički onkolog koji pomaže oko koordinacije Odjela za hematologiju i onkologiju Klinike s ostalim njezinim odjelima. Udruga, u suradnji s doktorima, psiholozima, onkolozima, nutricionistima i drugim relevantnim stručnjacima, organizira razne seminare i radionice za roditelje oboljele djece u cilju što kvalitetnijeg educiranja o samoj bolesti i ostvarivanja njihovih prava.

PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, je ovlašteni izdavatelj American Express kartica u Hrvatskoj te je vodeća kartična kuća na našem tržištu. Godine 2012. tvrtka je proslavila četrdeset godina prisustva American Expressa na hrvatskom tržištu, obilježivši ovaj veliki jubilej nizom aktivnosti i pogodnosti za korisnike i poslovne partnere kao i velikom podrškom brojnim projektima važnim za unapređenje kvalitete života te daljnji rast i razvoj zajednice u kojoj posluje.

American Express je globalna kompanija, koja nudi klijentima proizvode, usluge i iskustvo koji obogaćuje njihove živote i unapređuje njihovo poslovanje. Više podatka potražite na americanexpress.com; facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress i  youtube.com/americanexpress.

###

Za dodatne informacije obratite se:
Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda,
tel.: 01/ 63 63 077; e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr