O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Kliničkom bolničkom centru Zagreb 296.000 kuna za nabavu opreme

 

Zagreb, 27. travnja 2017. – PBZ Grupa donirala je Kliničkom bolničkom centru Zagreb 296.000 kuna u sklopu programa "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Donirana sredstva omogućila su nabavku suvremenog UZV uređaja, pregradnih stijena te aparata za precizno doziranje lijekova u novorođenčadi s neurorizikom za Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb. Ova donacija dio je projekta "Činim dobro svaki dan", kojim je u posljednjih devet godina prikupljeno više od devet milijuna kuna namijenjenih dobrobiti djece i mladih u Hrvatskoj.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ pokrenulo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske 2007. godine. Djeca s neurorizicima su djeca čije majke su imale različite komplikacije u trudnoći, porodu ili djeca koja su imala komplikacije neposredno poslije rođenja, a radi se o oko 10% novorođenčadi, od čega je oko 3% visokoneurorizične djece. Na razini Hrvatske to znači da se svake godine potencijalno rađa oko četiri tisuće neurorizične djece, odnosno oko 1.000 visokoneurorizične djece. Kod takve djece postoji opasnost od razvoja cerebralne paralize, mentalne retardacije, poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji i učenju, a pravovremena dijagnostika i habilitacija mogu spriječiti razvoj bolesti. Zbog toga je Klinički bolnički centar Zagreb donirana sredstva, između ostaloga, iskoristio za nabavu najnovijeg ultrazvučnog uređaja.

Klinički bolnički centar Zagreb najveća je bolnička ustanova u Republici Hrvatskoj, dok je Klinika za pedijatriju prva u ovom dijelu Europe započela s primjenom najmodernijih dijagnostičkih uređaja. Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju godišnje zbrinjava 300-350 životno ugrožene novorođenčadi iz svih dijelova Hrvatske. Zavod je jedinstvena ustanova u zemlji koja je u stanju tijekom 24 sata 365 dana u godini osigurati najdiferentnije metode dijagnostike i liječenja (hemodijaliza, ECMO, svi modaliteti strojnog prodisavnja i dr.). Godišnje se u Zavodu liječi oko 150 nedonoščadi, od kojih je 60-ak rođeno s rodnom masom <1500 g (četvrtina od ukupnog broja rođenih s RM <1500 g u RH godišnje) i koji se u većini slučajeva strojno ventiliraju zbog zatajenja disanja. Ostalo su djeca rođena sa životno ugrožavajućim prirođenim anomalijama, novorođenčad s teškim perinatalnim infekcijama, ranim hipoksično-ishemijskim oštećenjem mozga, metaboličkim bolestima itd.

"Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb u suradnji s Hrvatskim institutom za istraživanje mozga već niz godina sudjeluje u znanstvenom projektu ranog prepoznavanja perinatalne lezije mozga magnetskom rezonancijom u najnezrelije nedonoščadi (<32 tj. trajanja trudnoće, <1500 g rodne mase), s ciljem razumijevanja nastanka oštećenja i pronalaženja novih metoda liječenja ali i prevencije kasnijeg motoričkog i neurorazvojnog deficita. Donacija ovog aparata bit će od velike pomoći te ćemo ga koristi upravo u tu svrhu", istaknuo je prof.dr.sc. Jurica Vuković, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

„KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje, a osobito oni najmlađi, tako da je ovom donacijom PBZ Grupe Klinici za pedijatriju omogućena najbolja dijagnostika i liječenje najmanjih bolesnika. Iskreno zahvaljujemo PBZ Grupi na zaista vrijednoj i korisnoj donaciji”, istaknuo je prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb.

"Drago mi je da smo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem pomogli i Kliničkom bolničkom centru Zagreb omogućivši njegovim najmlađim pacijentima kvalitetniju zdravstvenu skrb. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja Privredne banke

Zagreb i cijele PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta, doniravši raznu opremu i suvremene medicinske uređaje za ukupno 29 bolnica i domova socijalne skrbi, pomogli brojnoj djeci diljem Hrvatske", istaknuo je Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su doc.dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice RH za zdravstvo i sport; prim. Željko Plazonić, dr. med., državni tajnik; Tomislav Dulibić, državni tajnik; prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb; Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; prof.dr.sc. Jurica Vuković, predstojnik Klinike za pedijatriju; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda te brojni drugi ugledni uzvanici.

DODATNI PODACI:

Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravstva pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50. Putem ovog projekta PBZ Grupa je do danas prikupila 9,2 milijuna kuna te je ukupno realizirala 29 donacija, uključujući 22 donacije bolnicama diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i 7 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Grupa donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

 

Za dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077; faks: 01/ 63 63 080

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr