O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Klinički bolnički centar Osijek dobio donaciju vrijednu više od 400.000 kuna


Osijek, 21. veljače 2018.
– Danas su predstavnici PBZ Grupe uručili Kliničkom bolničkom centru Osijek donaciju u iznosu od 403.425,00 kuna, omogućivši kupnju centralnog monitoringa za nadzor vitalnih funkcija novorođenčadi za 8 monitora, 4 LCD monitora vitalnih funkcija, te uređaja za terapijsku hipotermiju novorođenčadi za Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek, u sklopu kojega radi Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu. Donacija je dio pomaganja nacionalnom projektu Ministarstva zdravstva pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima", kojem PBZ Grupa pomaže donirajući bolnicama diljem zemlje sredstva potrebna za kupnju suvremenih medicinskih uređaja kako bi se unaprijedila kvaliteta zdravstvene skrbi neurorizične djece na području cijele zemlje. Sredstva za ovu donaciju PBZ Grupa je prikupila putem svog projekt "Činim dobro svaki dan", koji je  namijenjen dobrobiti djece i mladih. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do sada prikupila više od 11,5 milijuna kuna te realizirala 33 donacije, uključujući 25 donacija pedijatrijskim odjelima bolnica širom Hrvatske i osam donacija domovima socijalne skrbi.

Na početku svečanosti u povodu uručenja donacije doc.dr.sc. Željko Zubčić, dr.med. ravnatelj KBC-a Osijek je zahvalio PBZ Grupi na hvalevrijednoj donaciji i humanoj gesti, nakon čega je Mirna Sipl, dr. med. voditeljica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek, objasnila što ova donacija i za nju kupljeni uređaji znače za liječenje malih pacijenata Osijeka i Osječko-baranjske županije


"Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek djeluje kao regionalni, tercijarni centar za zbrinjavanje nedonoščadi i životno ugrožene novorođenčadi. To znači da Zavod prima svu djecu iz navedenih skupina koja su porođena u Rodilištu Osijek te u Rodilištima Vinkovci, Vukovar, Našice, Slavonski Brod, Požega, Virovitica. Nedonoščad čine oko 10 % ukupno rođene djece, a predstavljaju populaciju s visokim neurorazvojnim rizikom. Osobito visoki neurorizik među našim pacijentima imaju terminska novorođenčad koja se rađaju sa slikom teške porođajne asfiksije te u svrhu neuroprotekcije zahtijevaju primjenu terapijske hipotermije. Očekivano je da se godišnje rađa 3-5 takve djece na 1000 živorođenih. U dosadašnjem radu smo takvu novorođenčad morali, zbog nedostatka uređaja za hipotermiju, transportirati u KBC Rebro, uz napomenu da je stabilizaciju kliničkog stanja životno ugroženog novorođenčeta, pripremu transporta i sam transport bilo potrebno odraditi u vremenskom limitu od 4 do 6 sati nakon poroda kada se terapijska hipotermija prema protokolu mora započeti. Primjenom terapijske hipotermije znatno se smanjuje učestalost mogućeg neurorazvojnog oštećenja i danas je to terapijski standard za novorođenčad s teškom porođajnom asfiksijom i hipoksično ishemičnom encefalopatijom.

Nabavkom uređaja za navedeno liječenje bitno je poboljšana skrb i zbrinjavanje takve novorođenčadi koja su do sada životno ugrožena i vrlo često klinički nestabilna morala podnijeti i napor transporta. Prisutnost uređaja u našem Zavodu omogućuje nam da terapijsku hipotermiju započnemo vrlo brzo nakon poroda s obzirom na činjenicu da vremenski interval od poroda do početka terapijske hipotermije također igra bitnu ulogu u povoljnoj neurorazvojnoj prognozi.

Svi pacijenti Zavoda zahtijevaju intenzivan monitoring vitalnih funkcija te je primitak monitora uz centralnu jedinicu kontrole svih pacijenata na jednom mjestu od izuzetno velikog doprinosa svakodnevnom radu", zaključila je Mirna Sipl, dr. med.


"Drago mi je da smo danas u Osijeku, na Klinici za pedijatriju gdje se liječe maleni pacijenti grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te da smo, zahvaljujući našem projektu "Činim dobro svaki dan", osigurali sredstva potrebna za kupnju suvremenih medicinskih uređaja, koji će omogućiti bolje liječenje njezinih najmanjih pacijenata. Projekt "Činim dobro svaki dan" tek je jedan od vidova društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, a koji uvijek s ponosom ističemo budući da je riječ o kontinuiranom, sustavnom i dugoročnom pomaganju najosjetljivijoj skupini našeg društva - djeci i mladima diljem Hrvatske. I ova najnovija, 33. donacija, koju smo ostvarili sredstvima prikupljenim za projekt "Činim dobro svaki dan", nadamo se da će pridonijeti unaprjeđivanju te izjednačavanju kvalitete zdravstvene skrb djece i mladih u svim dijelovima naše zemlje", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.


Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva; Petar Lagator, zamjenik osječko-baranjskog župana; Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka; doc.dr.sc. Željko Zubčić, dr.med. ravnatelj KBC-a Osijek, Vlatko Kopić, dr.med.dent. zamjenik ravnatelja; prof.dr.sc. Jasminka Milas Ahić, dr.med. pomoćnica ravnatelja za kvalitetu; Nevenka Begić, mag.med.techn.; Sanja Dorner, dr. med. v.d. predstojnice Klinike za pedijatriju; Mirna Sipl, dr.med. voditeljica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a te brojni drugi.DODATNI PODATCI:


Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem

American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravstva pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50. Putem ovog projekta PBZ Grupa je do sada prikupila više od 11,5 milijuna kuna te je ukupno realizirala 33 donacije, uključujući 25 donacija bolnicama diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i 8 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.Detaljnije na: www.cinimdobro.hr; www.pbzcard.hrZa dodatne informacije obratite se:

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda
Tel.: 01/ 63 63 077
e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr