O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay Nexi Business Account

Izložba: Guercino–Svjetlo baroka

Krajem listopada, u utorak, 28. u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt otvorit će se izložba Guercino - Svjetlo baroka. Ova jedinstvena izložba, predstavljena na press konferenciji 21. listopada, prema riječima ravnatelja MUO-a Miroslava Gašparovića, predstavlja povijesni trenutak ne samo za muzej, već i za cijelu Hrvatsku, budući da nikada do sada jedan veliki stari majstor nije bio predstavljen izložbom ovih razmjera.

Izvrsna suradnja između Muzeja za umjetnost i obrt i talijanskih partnera na čelu s veleposlanicom Republike Italije u Hrvatskoj, Njezinom Ekscelencijom Emanuelom d'Alessandro kao i Mariom Sicom, direktoricom Talijanskog kulturnog centra u Zagrebu, koja je 2013. rezultirala iznimno uspješnim projektom predstavljanja Caravaggiovog remek-djela Večera u Emausu iz milanske Pinakoteke Brera, bila je sjajan temelj i poticaj za još jedan povijesni iskorak. Ovaj put riječ je o još zahtjevnijem projektu predstavljanja slikarskog opusa Giovannija Francesca Barbierija (1591. – 1666.) poznatijeg pod nadimkom Il Guercino te će, zahvaljujući tradicionalno uspješnoj suradnji, po prvi put hrvatskoj publici biti predstavljen cjeloviti opus jednog od velikana europskog baroknog slikarstva.

Izložba, kojoj su kustosi Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO-a iz Zagreba, Luigi Ficacci, pročelnik Odjela za umjetnička i povijesna dobra iz Bologne, i Fausto Gozzi, direktor Gradske pinakoteke iz Centa, čine platna i freske, ukupno 35 djela: 25 iz Pinakoteke iz Centa, 2 iz crkve sv. Sebastijana u Renazzu, 1 iz Fundacije Cassa di Risparmio u Centu, 1 iz Nacionalne pinakoteke u Bologni, 1 iz Fundacije Cassa di Risparmio u Bologni, 2 iz vlasništva Unicredit Bologna,1 iz Nacionalne Akademije sv.Luke iz Rima te 2 iz privatnih zbirki.

Izložba Guercino – Svjetlo baroka predstavlja umjetnika u rasponu više desetljeća njegova stvaranja - od ranih radova nastalih u rodnom Centu iz prvih desetljeća 17. stoljeća do kasnih djela nastalih u njegovoj zreloj bolonjskoj fazi. Izložba je zasnovana prvenstveno na njegovim radovima koji se čuvaju u Pinakoteci njegova rodnog grada Centa, ali također na izboru ponajboljih radova iz Bologne te nekolicine privatnih zbirki. Značajan dio izložbe čine pejzaži kojima je Guercino između 1615. i 1617. oslikao palaču Paninni u Centu, vrlo ranim primjercima talijanskog baroknog pejzaža. Sakralno slikarstvo dominantno je unutar opusa Guercinovog slikarstva, pa su tako i na ovoj izložbi najbrojnije zastupljeni radovi te tematike.

Budući da su grad Cento i njegova okolica 2012. stradali u snažnom potresu koji je oštetio mnoge povijesne građevine, ova izložba, kao što je to bila i ona u Varšavi početkom godine, a bit će i one koje slijede nakon zagrebačke, na specifičan je način pomoć i podrška u obnovi tog lijepog gradića smještenog između Bologne i Ferrare.

Dvije elementarne nepogode – potres u Centu 2012. i ovogodišnje poplave u Županjskoj Posavini – još su jednom povezale prijateljske narode Italije i Hrvatske. Naime, Veleposlanstvo Talijanske Republike,Talijanski institut za kulturu, koji je radio na izdavanju kataloga izložbe, te Muzej za umjetnost i obrt odlučili su sav prihod od prodaje kataloga namijeniti stradalim obiteljima sela Đurići.

Dugogodišnji, uspješni partneri MUO-a PBZ i PBZ Card, kao glavni sponzori podržat će i ovu najnoviju izložbu Muzeja, čime su još jedanput potvrdili svoje društveno odgovorno poslovanje te strateško usmjerenje pomaganja važnih projekata za razvoj zajednice u kojoj posluju.

Kao sponzori izložbe osigurat će i posebne pogodnosti za svoje korisnike, tako će, između ostaloga, 31. listopada, Svjetski dan štednje, svim korisnicima American Express te MasterCard, Maestro i Visa kartica Privredne banke Zagreb biti omogućen slobodan ulaz na izložbu, a Muzej će biti otvoren do 22 sata.

Nadalje, PBZ Card i Muzej za umjetnost i obrt pripremili su posebnu nagradnu igru za posjetitelje izložbe Guercino - Svjetlo baroka, s glavnom nagradom putovanjem u Bolognu za dvije osobe i posjetom Nacionalnoj pinakoteci.

Osim toga, posjetitelji koji ulaznicu za izložbu ili pak suvenire iz Suvenirnice Muzeja za umjetnost i obrt plate American Express karticom ostvaruju 10 posto popusta.

Izložba Guercino: Svjetlo baroka ostaje otvorena do 31. siječnja 2015., odnosno do Noći muzeja 2015., kada će se na najbolji mogući način, uz mnogobrojne građane Zagreba i Hrvatske izložba zatvoriti kako bi nastavila svoj put prema glavnom gradu Japana.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr