Priznanja

O uspjehu i kvaliteti poslovanja PBZ Carda i brendova u njegovom portfelju govore brojna osvojena domaća i međunarodna priznanja i nagrade.

Od samog početka prisustva na hrvatskom tržištu pa do danas American Express, odnosno tvrtke nositelji licence za American Express na hrvatskom tržištu kontinuirano osvajaju nagrade.

Već je putnička agencija Atlas, kao prvi nositelj licence American Expressa u Hrvatskoj, osvojila Customer Services Achiever Award za kvalitetu usluge klijentima American Express kartica.

Tradiciju Atlas American Expressa nastavio je i PBZ American Express, danas PBZ Card, osvojivši više puta World Service Achiever Award za iznimnu kvalitetu usluge, koja se dodjeljuje u konkurenciji svih zemlja članica Global Network Serivces American Expressa.

Brojni marketinški projekti osvojili su GNS Exceptional Marketing Award kao i GNS Marketing Award Honoroble Mention - koja se dodjeljuje najboljim programima marketinških aktivnosti. Među nagrađenima u kategoriji razvoja novih proizvoda nalaze se The Platinum Card, American Express Shopping Card i American Express Start Card za studente. Kontinuitet osvajanja nagrada potvrđuju i priznanja koje je PBZ Card dobio za 2008. godinu: American  Express kartica sa srcem dobila je priznanje u kategoriji "Outstanding New Card Launch" - za najuspješniji novi American Express proizvod; kampanja Croatia American Express kreditna kartica dobila je priznanje u kategoriji "Outstanding 360º Campaign" - za promotivnu kampanju; a odnos s korisnicima - Service Quality - za pružanje vrhunske usluge. Ove nagrade osvojene su u vrlo oštroj konkurenciji od 128 kompanija nositelja licence American Expressa u 127 zemalja svijeta. Tvrtka je nastavila osvajati nagrade, a među istaknutim u novije vrijeme osvojenim nagradama ističe se Global Network Services Marketing Award u 2011. u kategoriji Outstanding Loyalty & Engagement Programme za lansiranje Membership Rewards® kartice.  Ovu nagradu PBZ Card je osvojio u oštroj konkurenciji između 60 American Express partnera diljem svijeta.

I dok je Membership Rewards program jedan od prvih i najrazvijenijih programa lojalnosti na hrvatskome tržištu, Memberhsip Rewards kartica, koja omogućava korištenje nagradnih bodova odmah na prodajnom mjestu, predstavlja prvu ovakvu karticu ne samo na našem tržištu, nego i među American Express partnerima, kojih danas ima na 155 tržišta.

Svi ovi uspjesi i nagrade nezamislive su bez zaposlenika koji predano rade na kreiranju novih proizvoda i pogodnosti te pružanju vrhunske usluge korisnicima, a brojni od njih za svoj rad nagrađeni su Star Performer ili Grand Star Performer nagradom American Expressa.

Osim toga, međunarodna organizacija Superbrands već prve godine djelovanja na hrvatskome tržištu dodijelila je American Expressu oznaku Superbrands za 2006./2007. godinu. Ova oznaka dodjeljuje se za proizvode/usluge koje imaju najbolje karakteristike u distribuciji, zastupljenosti u kućanstvu, oglašavanju, zvučnosti imena i snagu u konkurenciji.

Od 2007. do 2011., za sve vrijeme postojanja priznanja Trusted Brand,  American Express brend u Hrvatskoj redovito je dobivao ovo priznanje prema kojem je American Express kartica prepoznata kao platežna kartica u koju potrošači na našem tržištu imaju najviše povjerenja. Ovu titulu dodjeljivao je magazin Reader's Diagest prema izboru svojih čitatelja.

MasterCard Worldwide dodijelio je 2007. godine Privrednoj banci Zagreb i PBZ Cardu MasterCard Worldwide Regional Award - nagradu za visoku kvalitetu usluge procesiranja kartičnog poslovanja.

Početkom 2010. godine, već prve godine njezinog postojanja, PBZ Card osvojio je i prvu nagradu za izvrsnost usluge na hrvatskome tržištu - Best in Customer Service Award, koja prepoznaje izvrsnost uslužne djelatnosti u raznim aspektima poslovanja tvrtke: od vodstva i kreativnosti; kulture uslužnosti; pozicioniranja usluga; upravljanja odnosima s klijentima do stjecanja ponovnog povjerenja klijenata.

Osim što je prepoznata i nagrađena visoka kvaliteta naših proizvoda i usluga i PBZ Card je prepoznat kao atraktivno poslovno okruženje. Naime, od 2007. godine PBZ Card je među prvim tvrtkama koje su dobile certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Prema istom Certifikatu tvrtka je uspješno recertificirana i u 2008. godini.

Sva međunarodna i domaća priznanja i nagrade koje PBZ Card redovito dobiva rezultat su sustavnog upravljanja kvalitetom na svim razinama poslovanja.

Upravljanje kvalitetom

Kontinuirana mjerenja – stup prestiža i vrhunske usluge