O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Visa Inspire - Prva virtualna kartica tekućeg računa na hrvatskom tržištu

Zagreb, 01. prosinca 2015. – PBZ grupa, u suradnji s partnerom Visa Europe, klijentima je ponudila prvu virtualnu karticu PBZ tekućeg računa –Visa Inspire. Tako od sada, uz American Express® virtualne kartice, koristeći PBZ Wave2Pay uslugu klijenti mogu plaćati beskontaktno svojim mobilnim telefonom i Visa Inspire karticom - prvom virtualnom karticom PBZ tekućeg računa integriranom u mobilni telefon.

PBZ Wave2Pay predstavlja najmoderniju uslugu beskontaktnog plaćanja mobilnim telefonom u Hrvatskoj i svijetu. Usluga se zasniva na Host Card Emulation (HCE) tehnologiji za NFC (Near-Field Communication) mobilna plaćanja na POS uređajima PBZ grupe, a prva na hrvatsko tržište ovu tehnologiju za plaćanje uvela je upravo PBZ grupa još u travnju ove godine.

"Najnovijom virtualnom Visa Inspire karticom potvrdili smo vodeći položaj na hrvatskome tržištu u uvođenju inovativnih tehnologija", rekao je Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb. "U prvoj polovici ove godine klijentima smo ponudili PBZ Wave2Pay uslugu omogućivši im najnoviju tehnologiju plaćanja koja pripada samom vrhu korištenih tehnologija u najrazvijenijim zemljama svijeta. HCE tehnologija omogućuje nam da ponudimo NFC mobilne usluge platnog prometa za sve naše  korisnike kartica u Hrvatskoj, neovisno o mobilnom operateru i kartičnom brendu, a što potvrđujemo i uvođenjem nove Visa Inspire kartice u naš PBZ Wave2Pay mobilni novčanik. Uz Visa i American Express kartice uskoro u naš mobilni novčanik integrirat ćemo i druge naše kartične produkte, omogućujući našim klijentima da sva svoja plaćanja obavljaju mobilnim telefonom bez potrebe nošenja klasičnog novčanika", istaknuo je Lucić.

„Istraživanje Visa Europe Mobilni novac provedeno u svibnju pokazalo je da postoji visoka potražnja potrošača za mobilnim rješenjima za plaćanje. Više od polovice Europljana očekuje da će do 2020. godine svoje mobilne uređaje koristiti za plaćanje barem jednom tjedno i da će se njihov nivo potrošnje povećati s prosječnih 20 eura tjedno na 35 eura tjedno. Vjerujemo da će i potrošači u Hrvatskoj imati značajan udjel u ovim trendovima i da je uvođenje Visa Inspire virtualne kartice značajan korak na tom putu“ rekao je Davor Kršul, Visa Europe country manager.

PBZ Wave2Pay usluga omogućava brzo, sigurno, jednostavno i praktično plaćanje na svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i svijetu koja podržavaju beskontaktno plaćanje.

Virtualnom Visa Inspire karticom trenutno se može plaćati na više od 13.000 prodajnih mjesta u Republici Hrvatskoj, odnosno na više od 17.000 POS terminala, a što predstavlja 60% POS mreže PBZ grupe, ujedno najveće mreže POS uređaja u zemlji.

Uz pomoć HCE tehnologije, prilikom iniciranja plaćanja povlače se podaci s cloud servera na mobilni telefon korisnika i na POS uređaj, omogućujući vlasniku kartice dovršetak plaćanja na brz i siguran način. Osim plaćanja, PBZ Wave2Pay usluga omogućava i pregled izvršenih transakcija po virtualnim karticama te prikaz geolokacije prodajnog mjesta za svaku transakciju, aktivaciju tipkovnice s razmještenim brojevima i drugo.

Nova usluga dostupna je u svim poslovnicama Privredne banke Zagreb. Nakon što vlasnik kartice ugovori PBZ Wave2Pay uslugu, s Google Play Storea treba preuzeti PBZ Wave2Pay aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Paralelno korisnik zadaje zahtjev za aktivaciju, odnosno virtualizaciju odabranih platnih kartica unutar PBZ Wave2Pay mobilnog novčanika. Na kraju procesa aktiviranja aplikacije, korisnik kreira vlastiti tajni PIN koji će koristiti prilikom autentifikacije svake pojedine transakcije. Prilikom plaćanja na prodajnom mjestu vlasnik kartice treba prisloniti mobilni telefon na POS uređaj i time je plaćanje izvršeno.

PBZ Wave2Pay usluga mobilnog plaćanja omogućena je na mobilnim uređajima s Android operativnim sustavom od verzije KitKat 4.4. ili više, a uređaj treba podržavati NFC tehnologiju.

Više informacija o PBZ Wave2Pay usluzi nalazi se na: http://wave2pay.pbz.hr.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Mladenku Dubravac, glavnu koordinatoricu odnosa s javnošću

Tel.: 63 63 077; mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Visa Europe:

Krešimira Dominića, Abrakadabra integrirane komunikacije

091 363 4741; Kresimir.dominic@abrakadabra.hr

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica

01 / 48 91 333

Mastercard i Visa kartice

Ugovaranje prihvaćanja kartica