O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

Vinkovački Centar za rehabilitaciju "Mala Terezija" dobio kombi vozilo s rampom

Zagreb, 28. veljače 2019. - Kombi vozilo s rampom, koje će omogućiti sigurniji i bolji prijevoz korisnika vinkovačkog Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“, nova je donacija PBZ Grupe kojom je nastavljen projekt „Činim dobro svaki dan“. Donaciju u iznosu 280.214,53 kuna, koliko je bilo potrebno za kupnju kombi vozila s rampom, Centru za rehabilitaciju u Vinkovcima danas su uručili predstavnici PBZ Grupe.

Ovom donacijom u sklopu svog projekta "Činim dobro svaki dan", namijenjenog pomaganju djeci i mladima diljem zemlje, PBZ Grupa je započela niz donacija koje će uslijediti u 2019., a koje će obuhvatiti domove socijalne skrbi u Ivancu i Karlovcu te pedijatrijske odjele bolnica u Sisku, Bjelovaru i drugim hrvatskim gradovima.

Centar za rehabilitaciju „Mala Terezija“ je ustanova socijalne skrbi, otvoren 2004. godine. Danas pruža usluge smještaja, cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške, rane intervencije i organiziranog stanovanja za odrasle osobe i djecu s poteškoćama u razvoju, ukupno 200 korisnika. Korisnici boravka i organiziranog stanovanja dovode se i odvoze svakodnevno iz obitelji, a korisnici smještaja na različite aktivnosti u lokalnoj zajednici, liječničke preglede, izlete, natjecanja i putovanja.

Sredstvima prikupljenim za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za djecu i mlade: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice.

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te je realizirala 38 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja te 10 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

"Raduje me da smo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomogli vinkovačkom Centru za rehabilitaciju Mala Terezija. Nadam se da će novo kombi vozilo s rampom korisnicima ovog Centra omogućiti siguran prijevoz njihovim obiteljima, na terapije i razne druge sadržaje, olakšati im i razveseliti njihov svakodnevni život kao što su oni danas razveselili nas svojom toplom i srdačnom dobrodošlicom. Pred nama je jedanaesta godina projekta "Činim dobro svaki dan", za koju smo pripremili nove donacije dječjim bolnicama i domovima socijalne skrbi kako bismo pomogli najosjetljivijim skupinama našega društva: tek rođenoj djeci, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Ovogodišnjim donacijama obuhvatit ćemo neke gradove u kojima još nismo bili s našim projektom kao što su Vinkovci, Sisak, Bjelovar i drugi", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

"Zahvaljujem u ime korisnika, njihovih obitelji kao i nas radnika Centra donatoru PBZ Grupi i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji su omogućili nabavu prilagođenog vozila za prijevoz naših korisnika. Ova donacija nam jako puno znači budući da smo donedavno raspolagali samo starijim i dotrajalim vozilima koja su se često kvarila i otežavala svakodnevno funkcioniranje Centra. Na ovaj način korisnicima je omogućen pouzdan prijevoz do njihovih obitelji, pristup svim sadržajima u zajednici i šire. Centar do sada nije imao prilagođeno vozilo s rampom što je otežavalo prijevoz korisnika s motoričkim smetnjama. Naši korisnici na ovaj način postaju ravnopravni članovi zajednice jer su im dostupni svi sadržaji koji se nude i drugim građanima“, istaknula je Janja Mišić Rudelić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju "Mala Terezija".

Uručenju donacije, koju je i u ime Centra primila ravnateljica Janja Mišić Rudelić, prisustvovali su brojni uvaženi gosti, među kojima: Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan; Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca, Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; Gordana Trifunović, predsjednica Upravnog vijeća CZR "Mala Terezija"; Darko Dimić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije te brojni drugi.

Detaljnije na: www.cinimdobro.hr; www.pbzcard.hr

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda

Tel.: 01/ 63 63 077

e-mail: mladenka.dubravac@pbzcard.hr

Pogledajte galeriju

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica

01 / 48 91 333

Mastercard i Visa kartice

Ugovaranje prihvaćanja kartica