My Way PBZ Card Business Account My Account

PBZ Grupa dodijelila 40. donaciju u okviru projekta "Činim dobro svaki dan“

Predstavnici PBZ Grupe uručili su Odgojnom domu Ivanec donaciju u iznosu od 349.305,91 kuna. Ovo je četrdeseta donacija koju je PBZ Grupa realizirala u okviru svog dugogodišnjeg projekta "Činim dobro svaki dan", a njome je omogućeno opremanje senzorne i informatičke sobe te uređenje teretane i nogometnog igrališta za četrdesetak korisnika Odgojnog doma Ivanec.

Projekt "Činim dobro svaki dan" namijenjen je pomaganju djece i mladih. Sredstvima prikupljenim za ovaj projekt PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih: projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva. Sredstva se prikupljaju na način da PBZ Grupa za  svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem i Visa karticom sa srcem izdvaja po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. PBZ Grupa je za projekt "Činim dobro svaki dan" do sada prikupila gotovo 18 milijuna kuna te realizirala 40 donacija, uključujući 29 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 11 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

U skladu s odlukom da se American Express kartice, koje se mogu koristiti do kraja ove godine, zamijene novim Visa karticama, korisnici American Express kartice sa srcem dobit će novu Visa karticu sa srcem. Nova će kartica imati sve financijske pogodnosti postojećih American Express kartica sa srcem, ali i humanitarni karakter. PBZ Grupa će za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem i ubuduće izdvajati sredstva za projekt „Činim dobro svaki dan“ pomažući tako zajednici.

"Raduje me da smo zahvaljujući našem projektu "Činim dobro svaki dan" pomogli i Odgojnom domu Ivanec. Nadam se da će novoopremljene učionice i nogometno igralište omogućiti kvalitetniju nastavu i izvannastavne aktivnosti korisnika ovog doma. S našim projektom "Činim dobro svaki dan" pomogli smo najranjivijim skupinama diljem naše zemlje. Nadam se da će ova donacija korisnicima doma dati pozitivan impuls te da će im omogućiti da lakše svladaju izazove s kojima se svakodnevno susreću i njihove živote učiniti kvalitetnijima", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Odgojni dom u Ivancu osnovan je 1925. godine te dugi niz godina pruža socijalne usluge djeci i mlađim punoljetnim osobama s problemima u ponašanju i teškoćama mentalnog zdravlja. Među tim uslugama je i odgoj te obrazovanje korisnika, kojih je danas četrdesetak.

"Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe opremili smo školske učionice novom informatičkom opremom i tako učenicima osigurali kvalitetniju i suvremeniju nastavu u skladu s obrazovnom reformom „Škola za život“. Teretanu smo opremili suvremenim spravama, a igralište asfaltirali, što je omogućilo našim korisnicima kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Opremili smo i sobu za relaksaciju - prostor koji smiruje i kod korisnika stvara osjećaj sigurnosti, ali se jednako tako koristi i u svrhu poticanja učenja i socijalne interakcije te smanjivanja nepoželjnih ponašanja, što dovodi do konačnog cilja, a to je poboljšanje kvalitete života korisnika", istaknuo je Elvis Gotal, ravnatelj Odgojnog doma Ivanec.

Uručenju donacije prisustvovala je i dr. sc. Maja Vučinić-Knežević, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. "Najtoplije i od srca zahvaljujemo se Vama, dragi prijatelji koji ste poklonili svoj senzibilitet djeci i osobama s različitim potrebama. Iako se Ministarstvo za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku zaista brine o različitim korisničkim skupinama, uvijek postoji potreba nadogradnje i onih sadržaja koje možda u nekom trenutku nije moguće osigurati ili nije moguće osigurati u obimu kakav bi bio potreban i kako bismo mi to željeli. Stoga su doprinos i donacije PBZ Grupe izuzetno značajne kako iz profesionalnog tako i emocionalnog te ljudskoga aspekta“, kazala je dr. sc. Maja Vučinić-Knežević.

Detaljnije na: www.cinimdobro.hr; www.pbzcard.hr

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici odnosa s javnošću PBZ Carda