PBZ Card i ove godine sponzor Noći tisuću večera

Vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj i regiji PBZ Card i ove godine bit će sponzor velike humanitarne večere Noć tisuću večera. Ovaj humanitarni projekt već osmu godinu organizira Američka gospodarska komora u Hrvatskoj s ciljem prikupljanja sredstava za razminiranje Hrvatske. Sudjelovanjem u Noći tisuću večera kao zlatni sponzor, PBZ Card će i ove godine pomoći inicijativi za Hrvatsku slobodnu od mina, dajući doprinos stvaranju kvalitetnijih prilika za život i jednakih mogućnosti rada i razvoja diljem Hrvatske. Kao sudionik ovog plemenitog projekta PBZ Card se istaknuo i prošle godine kada je bio njegov glavni sponzor.

Prošle godine putem ovog projekta ukupno je prikupljeno 105.052,50 američkih dolara
(oko 578.000,00 kuna), a prikupljena sredstva donirana su Hrvatskom centru za razminiranje za razminiranje polja kod sela Slana, u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ovogodišnja Noć tisuću večera bit će održana 20. studenog u Hotelu Antunović, u Zagrebu, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznica za Večeru i direktnim donacijama, bit će kao i prethodnih godina uvećana od strane humanitarnih zaklada vlada Sjedinjenih Američkih Država i Kanade kroz International Trust Fund.

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj otvorila je i poseban žiro račun na koji građani i tvrtke mogu pomoći prilozima za pomoć razminiranju Hrvatske u bilo kojem iznosu 2330003-1100367301 čak i nakon Večere.

Američka gospodarska komora od početka 2001. godine organizator je projekta Noć tisuću večera. Svake godine ova humanitarna inicijativa okuplja oko 400 gostiju iz hrvatske poslovne zajednice, vlade, međunarodnih organizacija i diplomatskog zbora. Zagrebačka večera je dio svjetske kampanje pod nazivom Noć tisuću večera, koja je nastala na zajedničku inicijativu Canadian Landmine Foundation i United Nations Association SAD-a s ciljem dodatnog pomaganja Adopt-A-Minefield (u prijevodu ''Usvoji minsko polje'') programa. Zaključno s prošlom godinom prikupljeno je i donirano više od 4 milijuna kuna.

Uspješna kartična organizacija PBZ Card ističe se i svojim društveno odgovornim djelovanjem. Uz pomaganje ovog i brojnih drugih humanitarnog projekta, posebno ističemo podupiranje projekta Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi "Praćenje djece s neurorizicima" putem American Express kartice sa srcem. Naime, za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena ova kartica PBZ Card donira 35 lipa u korist projekta, čiji cilj je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju. Prikupljena sredstva PBZ Card će donirati bolnicama diljem Hrvatske, koje su uključene u projekt, a koje će prema svojim potrebama, nabaviti uređaje kao što su uređaj za UZV mozga, EEG i poligrafiju, sondu za kukove, kameru itd. Unutar projekta već je donirano 207.276,78 kn Specijalnoj bolnici Goljak u Zagrebu za nadogradnju uređaja za snimanje evociranih potencijala, a u pripremi su donacije i za druge bolnice.