Korištenje gradskih bicikala

Zagreb, 15. studenoga 2013. - Zahvaljujući suradnji Sustava javnih bicikala, tvrtke koja stoji iza brenda nextbike, i PBZ Carda, vodeće kartične organizacije u Hrvatskoj, od sada je korištenje gradskih bicikla moguće platiti i American Express karticom. Na taj način značajno je unaprijeđeno i  pojednostavljeno korištenje ove usluge javnog prijevoza za sve korisnike American Express kartice, a nextbike gradski bicikli postali su puno dostupniji imajući u vidu veliki broj hrvatskih građana koji koriste ovu karticu. Ova suradnja jedinstvena je u svijetu budući da je Hrvatska prvo tržište na kojem je omogućeno plaćanje usluge najma gradskih bicikala American Express karticama.

U prvih šest mjeseci sustav javnih bicikala nextbike pokazao se kao odlična nadopuna javnog gradskog prijevoza. Radi se o ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, doprinosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu. Jednom kad se korisnik registrira u Zagrebu, nextbike bicikle može unajmljivati u više od 80 gradova u svijetu!

Zagrebački projekt je u Hrvatskoj dobio veliku podršku te stekao brojne korisnike među građanima, studentima i turistima. U samo 5 mjeseci registrirano je više od 2.500 korisnika!

Stanice za najam javnih bicikala nalaze se na sljedećim lokacijama: Glavni kolodvor, Kvaternikov trg, Maksimirska, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Tehnički muzej, Gundulićeva, Petrinjska, Point Shopping Center na Vrbanima III., Avenue Mall, Studentski dom Stjepan Radić i bistro RougeMarin na Sigečici u kojemu je održan i prvi nezaboravni nextbike party za sve partnere projekta. Najnovija stanica je na Radničkoj cesti 50,  pored Green Gold centra.

Nakon iniciranja uvođenja prve police osiguranja bicikala u Hrvatskoj, uvođenja usluge mPrijevoz kao inovacije u tzv bike sharing svijetu, demonstracije punjenja mobilnih uređaja tijekom vožnje nextbike biciklom, promocijom održivih oblika transporta s HŽ putničkim prijevozom i drugim partnerima, ova suradnja  s PBZ Cardom još je jedna u nizu aktivnosti koje će znatno pridonijeti da korištenje sustava javnih bicikala iz faze prihvaćanja i općeg oduševljenja prijeđe u svakodnevnu naviku građana, studenata i turista.

Način registracije i aktivacije računa, najam bicikla kao i druge pogodnosti i detalji ove usluge dostupni su na www.nextbike.hr ili www.facebook.com/nextbike.hr