Alegorija i Arkadija

Zagreb, 23. rujna 2013. godine - Vodeća kartična kartična organizacija u Hrvatskoj PBZ Card, član PBZ Grupe, generalni je sponzor najnovije izložbe Galerije Klovićevi dvori "Alegorija i Arkadija - antički motivi u umjetnosti hrvatske moderne". Izložba koju potpisuju Petra Vugrinec (Senjanović), dr. sc. Irena Kraševac i Darija Alujević otvara se 26. 9. 2013. u 19 sati te će trajati do 8. 12. 2013. godine.

Na izložbi će biti izložena djela Vlahe Bukovca, Mate Celestina Medovića, Ivana Tišova, Roberta Auera, Bele Čikoša Sesije, Roberta Frangeša Mihanovića, Rudolfa Valdeca, Ivana Meštrovića te filmovi s temama antičke prošlosti s početka stoljeća. Kao najveća atrakcija izložbe izdvaja se "Kirka" Bele Čikoša Sesije koja je posebno za ovu prigodu stigla iz Veleposlanstva Republike Mađarske u Londonu. Po prvi puta će se moći razgledati i Bukovčevo djelo "Toaleta Atenjanke / Posljednji retuš" iz Muzeja istorije Jugoslavije iz Beograda, a izložba će predstaviti do sad neizlagani i gotovo nepoznati veliki Bukovčev akt "Andromeda" iz Narodne galerije u Ljubljani. Atraktivnosti izložbe zasigurno će pridonijeti i remek djela koja rijetko napuštaju svoje matične muzeje i galerije poput "Bakanala" Mate Celstina Medovića ili velikih alegorijskih kompozicija Vlahe Bukovca iz Umjetničke galerije u Dubrovniku, koje će samo za tu priliku biti restaurirane i predstavljene javnosti.

PBZ Card, koja je vodeći položaj izgradila zahvaljujući vrhunskoj usluzi i kvalitetnim proizvodima te bogatoj tradiciji i suvremenoj tehnologiji, svoj uspjeh promišlja kroz prosperitet zajednice u kojoj posluje, podupirući brojne projekte od iznimne važnosti za njezin daljnji razvoj. Tvrtka se ističe brojnim kulturnim i umjetničkim projektima koje je podupirala, prepoznavši u njima unapređenje lokalnog umjetničkog i kulturnog izričaja, kao i jačanje pripadnosti svjetskom umjetničkom krugu.

Kao sad već dugogodišnji i pouzdani partner umjetnosti i kulture u Hrvatskoj, PBZ Card sponzoriranjem brojnih manifestacija, festivala, izložbi i drugih događanja podupire razvoj hrvatske umjetnosti od likovne, glazbene, kazališne, filmske i drugih. Tako je kao sponzor prisutan na Danima Dioklecijana, Vukovar film festivalu, Photoday'sima; Židovskom i Noir festivalu, Ulysses kazalištu, Noći muzeja te na brojnim izložbama raznih muzeja i galerija.

Ove i brojne druge projekte PBZ Card redovito podupire s globalnim American Express brendom, čiji je ovlašteni izdavatelj za hrvatsko tržište, a koji se, osim što je sinonim za kvalitetu na globalnoj razini, na našem tržištu može pohvaliti prisustvom dužim od četrdeset godina te vodećim položajem u segmentu kreditnih kartica.

"Osim visoke kvalitete usluge, brojnih financijskih pogodnosti, tijekom dugogodišnjeg prisustva na našem tržištu American Express je izgradio ugled društveno odgovornog brenda. Ovakvim pristupom potvrđujemo moto da snažni globalni brendovi izgrađuju svoju uspješnost upravo zahvaljujući prepoznavanju i poticanju projekata značajnih za daljnji razvoj lokalnih zajednica u kojima posluju. Stoga nam je osobito drago da možemo poduprijeti i najnoviju izložbu Klovićevih dvora "Alegorija i Arkadija", a zahvaljujući kojoj Klovićeve dvore, imajući u vidu našu dosadašnju suradnju i na drugim projektima poput izložbe Klovićevih minijatura, možemo nazvati svojim partnerom.

Zahvaljujemo Klovićevim dvorima, autorima izložbe i svima koji su sudjelovali u ovom projekt, na njihovom trudu, predanosti i entuzijazmu, jer su ovom izložbom uspjeli sakupiti istaknuta djela hrvatske moderne, među kojima i mnoga koja do sada nismo imali priliku vidjeti, te nam pružiti umjetnički doživljaj koji će zasigurno oplemeniti naš svakodnevni život. Čast nam je da ju podupiremo upravo s American Express brendom, koji je, naravno u svojoj brašni, također sinonim za vrhunsku kvalitetu", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Mladenki Dubravac, glavnoj koordinatorici Odnosa s javnošću
Tel.: 01/ 63 63 077; mladenka.dubravac@pbzcard.hr;