O NAMA IZDAVANJE KARTICA PRIHVAĆANJE KARTICA POGODNOSTI PUTOVANJA NEKRETNINE SIGURNOST PODRŠKA UVJETI POSLOVANJA KONTAKTI
MyWay PBZ Card Business Account

380.000 kuna za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije

Vinkovci, 6. studenog 2014. Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) danas je, uz pomoć partnera i pokrovitelja, svečano dodijelila donaciju za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije. Sredstva za razminiranje prikupljena su u prošlogodišnjem izdanju projekta 'Večer za sigurne korake' te uvećana sredstvima Vlade SAD-a. Dijelom donacije već je razminirano područje u blizini naselja Ostrovo, u općini Markušica kraj Vinkovaca.

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Nj.E. Kenneth Merten i izvršna direktorica AmChama u Hrvatskoj Andrea Doko Jelušić simbolično su zamjeniku župana Vukovarsko-srijemske županije Zdravku Keliću te zamjeniku ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Miljenku Vahtariću predali ček vrijedan 380.000 kuna. Iznos je prikupljen zahvaljujući pomoći pojedinaca i tvrtki te dugogodišnjih sponzora projekta, PBZ Carda i Wolf Theissa Zagreb. Prikupljenim sredstvima dosad je već razminirano 23.113 m2 područja kod naselja Ostrovo, a to je tek prvo od dva područja Vukovarsko-srijemske županije koja će biti razminirana ovom donacijom. Predaji donacije i konferenciji za novinare pridružila se i ravnateljica Vladinog Ureda za razminiranje dr.sc. Dijana Pleština.

Izvršna direktorica komore Andrea Doko Jelušić ovom je prilikom naglasila: "Poslovna zajednica koju predstavljamo svojim je donacijama projektu pokazala visoku razinu svijesti o problemu razminiranja te odlučila aktivno sudjelovati u njegovom rješavanju. Minirana područja predstavljaju sigurnosni problem, ali također i onemogućavaju bilo kakvu ekonomsku djelatnost. Stoga nam je zadovoljstvo ovim projektom izravno utjecati na život lokalne zajednice u njihovom procesu normalizacije života i ostvarenju bolje ekonomske budućnosti."

Veleposlanik SAD-a Nj.E. Kenneth Merten izjavio je: "Razminiranje nije samo važno zbog sigurnosti već i gospodarskog razvoja. Uz ugrožavanje života brojnih ljudi minirana područja su usporila razvoj poljoprivrede i drugih sektora te onemogućila napredak. Samo potpunim rješavanjem problema miniranih područja Hrvatska može doseći svoj gospodarski potencijal. Ponosni smo što možemo biti dio toga."

Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić rekao je: "Nakon niza godina i kontinuiranih poslova na razminiranju, s ponosom možemo reći da se sada Vukovarsko-srijemska županija svrstava u red županija koje nemaju minski problem na poljoprivrednim površinama. Zahvaljujemo Vladi SAD-a i Američkoj gospodarskoj komori na vrijednoj donaciji."

Ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade RH dr.sc. Dijana Pleština također je zahvalila Vladi SAD-a napomenuvši kako je u proteklih 14 godina pružila ogromnu pomoć od 24 milijuna dolara za razminiranje i rehabilitaciju žrtava.

Zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Miljenko Vahtarić pružio je podatke o trenutnoj minskoj situaciji u Hrvatskoj i županiji. Veličina minski sumnjivog prostora RH trenutno iznosi 553,57 km2, od čega na prostor Vukovarsko-srijemske županije otpada 14,70 km2.

Predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić ovom prilikom istaknuo je: "Kao dugogodišnji partner Večere za sigurne korake najveće nam zadovoljstvo pričinja trenutak kada vidimo prave učinke i svu dobrobit ovog projekta. To je trenutak u kojem prikupljenim sredstvima uistinu omogućimo sigurne korake stanovnicima određenog područja naše zemlje. Stoga nam je drago da smo prikupljenim sredstvima od prošlogodišnje Večere za sigurne korake omogućili sigurniji i kvalitetniji svakodnevni život stanovnicima Ostrova i Jarmine. Upravo zbog dobrobiti koji ovaj projekt donosi brojnim stanovnicima Hrvatske, odlučili smo ga i ove godine, sedmi put za redom, poduprijeti kao zlatni sponzor."

Partner zagrebačke podružnice odvjetničkog društva Wolf Theiss Ronald Given naglasio je: "Preko AmChama posljednjih nekoliko godina sa zadovoljstvom doprinosimo programu uklanjanja mina u Hrvatskoj. Izuzetno nam je drago svake godine vidjeti kontinuirani napredak. Hrvatska bez mina bit će još spremnija za budućnost, a u Wolf Theissu vjerujemo da bismo svi trebali nastaviti truditi da taj dan konačno dođe."

Na svečanoj dodjeli najavljena je i ovogodišnja, trinaesta dobrotvorna večera 'Večer za sigurne korake', koja će se održati 13. studenog u Zagrebu, a kojom će se prikupljati sredstva za razminiranje Karlovačke županije.

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Kontakti

Kontakti
Korisnici kartica

Korisnici kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Korisnici kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Za korisnike PBZ Card Premium Visa kartica


01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra: od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati; subotom od 8 do 16 sati.

Za korisnike PBZ Mastercard i Visa kartica


01 / 48 91 333

Autorizacije


Premium Visa kartice

01/ 61 24 400

Mastercard i Visa kartice

01/ 48 91 333

PBZ Card Travel


Aranžmani

01/ 612 42 22

Avio karte

01/ 612 42 23 01/ 636 30 99 travel@pbzcard.hr https://www.pbzcard-travel.hr
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Ugovaranje prihvaćanja kartica


PBZ Card d.o.o.

01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija


Nexi Croatia d.o.o.

01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Odnosi s medijima


01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr Media centar
Službenik za zaštitu osobnih podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Službenik za zaštitu osobnih podataka


zop@pbzcard.hr