2. Međunarodni festival ružičastih vina

Zagreb, 27. veljače 2014. – u Muzeju Mimara, u Zagrebu 8. ožujka održat će se 2. međunarodni festival ružičastih vina, poznatiji pod imenom Pink Day, kojeg će i ove godine, kao njegov sponzor podržati PBZ Card s brendom American Express.

American Express brend sinonim je za visoku kvalitetu usluge te brojne financijske pogodnosti, a svojim sponzorskim programom prati i podupire sve razvijeniju i kvalitetniju hrvatsku gastronomsku i enološku scenu pa je tako i sponzor festivala ružičastih vina.

Na konferenciji za medije održanoj u povodu ovogodišnjeg izdanja Pink Daya predsjednica udruge Women on Wine, koja je organizator Pink Daya, Sanja Muzaferija najavila je kako ove godine uz Festival ružičastih vina pripremaju i Festival maslinovih ulja „Zeleno, što volim zeleno“, na kojem će se predstaviti desetak najboljih hrvatskih maslinara iz Istre i Dalmacije.

Tom prilikom Muzaferija je najavila neke vinare i maslinare, među kojima se nalaze i slovenski asovi Stojan Ščurek i Aleš Kristančić, Magdalena i Saša Senjković, Martina i Tomislav Tomac, Ivanka i Zdenko Šember, Antonella i Gianfranco Kozlović te maslinari Bosiljka i Duilio Belić.

Na Pink Dayu gostovat će i slovenska udruga slična WOW-u, „Women and Wine“, kao i novosadske „Žene i vino“ nastale po uzoru na hrvatske pionirke u ženskom vinskom udruživanju.

Humanitarni karakter je uvijek neizostavan dio Pink Daya. Prošle godine sakupljala se donacija za Autonomnu žensku kuću u Zagreb, a svi velikodušni donatori koji su donirali najmanje 100 kuna za ovaj plemeniti cilj, dobili su na dar dizajnerski privjesak Karima Rashida. Ove godine prikupljat će se donacije za KBC Sestre milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije, a svatko tko donira 100 i više kuna imat će pravo zavrtjeti Kolo sreće i osvojiti lijepe darove sponzora. O važnosti prevencije i problemima s kojima se susreću mlade djevojke na konferenciji za medije govorila je doktorica prim.dr.sc. Orjena Žaja pohvalivši žensku inicijativu udruge WOW i izrazivši nadu da se sakupi što više sredstava za kupnju novog aparata za Ph-metriju koji je Odjelu važan za rad s pacijenticama.

Detaljan program ovogodišnjeg Pink Daya potražite na: www.womenonwine.com.hr.