Zaštita privatnosti

Za nas je važna zaštita vaše privatnosti. Nadamo se da ćete čitajući dolje navedenu izjavu uvidjeti na koji način PBZ Card prikuplja, koristi i štiti osobne informacije koje nam otkrivate putem naših internetskih stranica.

Zaštita privatnosti na internetu za posjetitelje internetskih stranica PBZ Carda

Izjava o privatnosti objavljuje se u Hrvatskoj za državljane i osobe sa stalnim prebivalištem u Hrvatskoj te se odnosi isključivo na usluge i proizvode PBZ Carda.

Sljedeće odredbe su dijelovi Izjave:

 • Sigurnost
 • Prikupljanje informacija
 • Registracija za online proizvode i usluge
 • Personalizacija
 • Upotreba informacija
 • Djeca
 • Opredjeljenje tvrtke za zaštitu privatnosti
 • Odabir klijenata - marketinška pisma i telemarketing
 • Vaše pravo pristupa i unošenja ispravaka
 • Povezane internetske stranice
 • Izmjene izjave o privatnosti korisnika na Internetu - Hrvatska

Sigurnost
Ako nam šaljete povjerljive podatke putem internetske stranice PBZ Carda, zahtijevamo da se prvo uspostavi "sigurna veza" primjenom protokola Secure Socket Layer (SSL).

Prikupljanje informacija
Kada pregledavate internetske stranice PBZ Carda, to činite anonimno. Tom prilikom ne prikupljamo vaše osobne informacije, kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili adresa elektroničke pošte. Međutim, PBZ Card rabi tzv. cookie programe za prikupljanje informacija o načinu korištenja svojih internetskih stranica. Na skupnoj osnovi se prikupljaju i prate informacije o serveru na koji je priključeno vaše računalo, vrsti vašeg preglednika (npr. Firefox ili Internet Explorer), te o tome jeste li odgovorili na internetski oglas ili e-mail poruku PBZ Carda. Ove se informacije koriste za mjerenje stope reakcija na internetske oglase i ponude elektroničkom poštom.

Registracija za online proizvode i usluge
Da bismo vam mogli pružiti određeni proizvod ili uslugu online, vjerojatno ćemo od vas zatražiti da nam dragovoljno date neke osobne informacije, uključujući i adresu elektroničke pošte ili broj računa (ako ste, primjerice, korisnik American Express kartice) za moguću korespondenciju, registraciju na internetskoj stranici, sudjelovanja u online anketama. Također, da bismo vam mogli osigurati online proizvod i uslugu na učinkovit način, bit će uključena i izrada i slanje ponuda za proizvode i usluge koje bi vas mogle zanimati.

Personalizacija
Ako ste nam poznati kao registrirani korisnik online usluga PBZ Carda, mi, PBZ grupa, možemo kombinirati informacije o vašoj upotrebi internetskih stranica i online proizvoda ili usluge koje rabite s drugim online i offline informacijama koje posjedujemo o vama kao klijentu PBZ grupe. To uključuje i pojedinosti o tome gdje i kako koristite naše proizvode i usluge te o naknadama za dotične proizvode i usluge, kao i informacije koje ste nam sami dali s informacijama dostupnima iz vanjskih izvora, kao što su trgovine i marketinške organizacije, a sve da bismo mogli vama prilagoditi online poslovanje i predstaviti vam relevantne online i offline ponude i najsvježije informacije. Isto tako, koristimo tzv. cookie programe da bi vas naš server prepoznao kao registriranog korisnika online usluge kada ponovno posjetite naše internetske stranice.

Upotreba informacija
Moguće je da ćemo iskoristiti informacije koje ste nam dali da bismo, primjerice, pružili neku uslugu, izmjerili zanimanje korisnika za različite usluge i obavijestili vas o proizvodima i uslugama. Ako nam date svoju adresu elektroničke pošte, ili ste već to prije učinili, ili je saznamo iz nekog drugog izvora, možda ćemo vam slati ponude elektroničkom poštom. Takve se ponude mogu temeljiti na informacijama koje ste nam poslali tijekom svoje prve transakcije s nama, na pristupnicama, na anketama, na informacijama koje mogu ukazati na potrošačke sklonosti ili stil života, kao i na informacijama dostupnima iz vanjskih izvora, kao što su trgovine i marketinške organizacije. Te ponude elektroničkom poštom stižu izravno od PBZ Carda. Kada vam šaljemo poruke elektroničkom poštom, možda možemo utvrditi informacije o vašoj adresi elektroničke pošte - primjerice, možete li primati grafički obogaćene html poruke. Ako je vaša adresa podešena tako da može primati poruke u html formatu, moguće je da ćemo se odlučiti slati vam grafički obogaćene html poruke elektroničkom poštom.
Molimo da primite na znanje da vašu adresu elektroničke pošte ne dojavljujemo svojim poslovnim partnerima. Moguće je, međutim, da ćemo vam slati ponude u ime svojih poslovnih partnera. Imajte na umu da je moguće, ako iskoristite neku ponudu poslovnog partnera PBZ Carda i postanete njegovim korisnikom, da će vam oni neovisno o nama htjeti slati ponude. U tom slučaju ćete ih posebno morati obavijestiti ako ubuduće ne želite primati njihove ponude.
Naš je cilj slati ponude za koje vjerujemo da su korisnicima relevantne i vrijedne. Ponude se izrađuju i vode u skladu sa strogim uvjetima osmišljenima da bi se zaštitile sigurnost i privatnost osobnih informacija naših korisnika. U svakom trenutku možete zatražiti da vam više ne šaljemo ponude.

Djeca
Mi ne koristimo internetske stranice za namjerno prikupljanje podataka od djece ispod 14 godina, niti za prodaju proizvoda ili usluga istima.

Opredjeljenje tvrtke za zaštitu privatnosti
U skladu sa svojom dugogodišnjom vodećom pozicijom na području zaštite privatnosti potrošača, PBZ Card je aktivno angažiran na tekućim granskim inicijativama za očuvanje prava na privatnost pojedinaca na internetu i u svim oblicima elektroničke trgovine. Izjava o privatnosti potrošača na internetskim stranicama PBZ Carda primjenjuje navedena načela na online poslovanje s korisnicima te definira naše opredjeljenje za zaštitu njihove privatnosti.
Ako imate kakvih pitanja o ovoj izjavi o privatnosti, molimo nazovite 01/ 61 24 422. Također nam možete pisati na adresu: PBZ Card d.o.o., Radnička cesta 44, Zagreb.

Odabir klijenata - marketinška pisma i telemarketing
Ako biste htjeli naznačiti da ne želite primati poštanske ili telemarketing ponude PBZ Carda, imate kakvo pitanje ili vas nešto zabrinjava, molimo nazovite telefonski broj službe za korisnike.

Vaše pravo pristupa i unošenja ispravaka
Ako zatražite, priopćit ćemo vam sve informacije koje posjedujemo o vama i poslati vam ih u skladu s primjenjivim zakonom, uz moguću naplatu. Ako mislite da je neka informacija koju o vama posjedujemo netočna ili nepotpuna, molimo da nam se bez odlaganja obratite pismom na adresu: PBZ Card d.o.o., Radnička cesta 44, Zagreb. Svaku takvu netočnu ili nepotpunu informaciju ćemo odmah ispraviti.

Povezane internetske stranice
Molimo vas da budete svjesni da druge internetske stranice do kojih možete doći koristeći link na internetskim stranicama PBZ Carda mogu sadržavati odredbe o zaštiti privatnosti koje se razlikuju od ovdje navedenih odredaba.

Izmjene Izjave o privatnosti na internetskim stranicama PBZ Carda
Sve izmjene naše izjave o privatnosti bit će objavljene ovdje kako biste bili u potpunosti obaviješteni o zaštiti privatnosti koju nudimo te mogućnostima odabira koje su vam na raspolaganju u pogledu našeg korištenja osobnih informacija za marketinške svrhe.