Mali jubilej velike inicijative za sigurni korak u Hrvatskoj

Devetogodišnjim uzastopnim sponzorstvom Večere za sigurne korake - PBZ Card s American Express brendom se potvrdio kao pouzdan i vjeran partner ovog projekta

Zagreb, 10. studenog 2016. – Kad je prije petnaest godina Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) prvi put organizirala dobrotvornu gala večeru za razminiranje Hrvatske, mine su bile ogroman problem koji je 'zagađivao' veliku površinu. Interes za razminiranje je s godinama polako opadao, ali je opasnost u određenim dijelovima naše zemlje i dalje bila prisutna. Svih ovih godina, AmCham je ustrajao u podizanju svijesti o opasnostima koje nose minsko-eksplozivna sredstva te okupljao diplomatsku i poslovnu elitu kroz „Večer za sigurne korake“. U petnaest godina projekta prikupljeno je više od 8,5 milijuna kuna, čime je izravno od mina očišćeno više od 860.000 m2. Sredstva prikupljena ove godine idu za sigurniji korak u Karlovačkoj županiji.

Ovogodišnju gala večeru otvorila je pozdravnim govorom Veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes čestitavši organizatorima na jubilarnom, petnaestom izdanju projekta te najavivši da će američka administracija i ove godine dodatno uvećati sredstva izravno prikupljena na večeri.

Na mali jubilej projekta osvrnula se i izvršna direktorica AmChama Andrea Doko Jelušić, zahvalivši poslovnoj zajednici na kontinuiranoj društvenoj odgovornosti i ubrzanju čišćenja Hrvatske od mina. „Svih ovih godina ukazivali smo da je problem mina još uvijek prisutan i da se mora riješiti. Čak i kad su se smanjivala sredstva za rješavanje ovog pitanja, poslovna zajednica je bila tu i donacijama omogućavala ubrzavanje procesa. Naša vizija je Hrvatska bez mina i sigurnim koracima idemo prema njezinom ostvarenju“, dodala je Doko Jelušić.

Glavni pokrovitelji dobrotvorne večere su PBZ Card te zagrebačka podružnica odvjetničke tvrtke Wolf Theiss. PBZ Card se već devetu godinu zaredom potvrđuje kao vjeran i pouzdan partner projekta. „Ponosni smo na svaki razminirani kvadratni metar, na svaki život siguran od mina koji je omogućen sredstvima projekta. Nadamo se da će 'Večer za sigurne korake' biti poticaj za dalje te da će se na minama očišćenim područjima stvoriti preduvjeti za kvalitetan i prosperitetan život naših sugrađana", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Dugi niz godina uz projekt je i Wolf Theiss koji je počašćen ponovno biti Zlatni sponzor. Partner u zagrebačkoj podružnici ovog odvjetničkog društva Ron Given izjavio je: „Ova humanitarna večera nas približava danu kad ćemo s ponosom moći reći da su u Hrvatskoj, mine stvar prošlosti. Posebne zahvale moraju biti upućene i našem organizatoru, Američkoj gospodarskoj komori. Ne samo zato što nam je omogućila jedinstven i svečan događaj kojemu sa veseljem prisustvujemo zajedno sa svojim kolegama, prijateljima i obitelji, već  i za sve ono što čine iz dana u dan da Hrvatska bude tako divno mjesto za sve nas koji ju možemo nazvati svojim domom.“

***

O Američkoj gospodarskoj komori:

 

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) je osnovana sa ciljem promoviranja interesa i stajališta tvrtki iz SAD-a, hrvatskih tvrtki, te isto tako ostalih stranih kompanija u Hrvatskoj, kako bi doprinijela unapređenju poslovnog okruženja u Hrvatskoj, promovirajući visoke standarde poslovanja. Mi smo nezavisna, neprofitna i nevladina organizacija, sa preko 200 članova, koji zapošljavaju više od 65.000 ljudi u Hrvatskoj te je član U.S. Chamber of Commerce u Washingtonu i mreže Europskog vijeća američkih gospodarskih komora (ECACC).

 

Više možete doznati na http://www.amcham.hr/

# # #

Kontakt za medije:

Zdravko Ivić, Alpheus Public Affairs

T 01 64 08 542

F 01 64 08 541

M 098 98 73 607

E: zdravko.ivic@alpheus.hr